Winnen: 10 x het Young adult boek van het jaar Hof van mist en woede

Jaarlijks verschijnen er ontzettend veel goede boeken. Daaruit de beste kiezen is best wel lastig. Daarom vroegen we om jullie hulp bij het kiezen van het beste young adult boek van het jaar. Jullie stemden massaal op jullie favoriet en daarna koos onze jury uit de drie beste boeken de winnaar. Hof van mist en woede sleepte dit jaar de titel young adult boek van het jaar in de wacht en om dat te vieren geven wij tien exemplaren van het boek weg.

 

Hof van mist en woede - Sarah J. Maas

Feyre heeft de vloek van Amarantha verbroken en is teruggekeerd naar het Lentehof, maar daarvoor moest ze een hoge prijs betalen. De vreselijke dingen die ze heeft gedaan om Tamlin te redden kan niet ze vergeten en ook haar afspraak met Rhysand, Edelheer van het gevreesde Nachthof, heeft ze maar al te goed onthouden. Terwijl Feyre haar weg zoekt door een doolhof van politiek, passie en duizelingwekkende macht, doemt er een veel groter kwaad op. Feyre zou het kunnen tegenhouden, maar alleen als het haar lukt om haar angstaanjagende krachten te beheersen en haar gekwelde ziel te helen.

Hof van mist en woede werd niet zomaar verkozen tot het Young adult boek van het jaar, hier gingen heel wat beoordelingen aan vooraf. Elke maand stellen we op Chicklit.nl zorgvuldig een Young Adult Top 6 samen. Uit elke Top 6 kozen wij het beste boek en jullie konden vervolgens stemmen op één van de twaalf boeken. De drie onderstaande boeken wisten de meeste stemmen binnen te slepen.

 

Hof van Mist en Woede – Sarah J. Maas De Kroon – Kiera Cass
 
De Duisternis 1: Het Zwarte Hart – Stephanie Garber


Lees hier welke boeken nog meer in de Young Adult top 12 stonden en op welke plekken deze boeken zijn geëindigd.

Een zorgvuldig samengestelde young adult-jury boog zich vervolgens over de drie boeken. Ze lazen ze allemaal en gaven hun mening over de verhalen. Met een 9.2 was Hof van mist en woede de terechte winnaar van de Young adult boek van het jaar verkiezing. Op de tweede plaats eindigde De Duisternis 1: Het zwarte hart van Stephanie Garbers. Nummer drie lieten ze hiermee ver achter zich. De Kroon van Kiera Cass eindigde op de derde plaats met een 6.9.

Dit had de jury te zeggen over Hof van mist en woede van Sarah J. Maas.

Hof van Mist en Woede is een fantastisch en origineel boek. Sarah J. Maas weet je met haar schrijfstijl en beeldende zinnen mee te nemen naar Prythian en laat je kennis maken met de verschillende hoven. Niemand zag de plottwist aankomen en die was dan ook wel erg verassend. Hierdoor bleef het boek je dagen achtervolgen. Het personage van Feyre maakt een hele grote ontwikkeling door in het verhaal. Ze was gebroken, maar weet toch haar strijdlust weer terug te vinden. Ook Tamlin en Rhysand hebben een grote verassing voor de lezers in petto. De karakters hebben diepgang en weten te verrassen. Dat het boek eigenlijk voor een wat oudere doelgroep is geschreven maakt het boek alleen maar fijner om te lezen. De gevoelens en de romantische aspecten worden volwassen beschreven en dit zorgt ervoor dat er goed gerelateerd kan worden met de personages. En de boek hangover na dit deel is nog steeds niet over.

Ben jij benieuwd wat de juryleden over de andere boeken te zeggen hadden? Lees dan hier de andere twee beoordeling.

Winnen
Ben je helemaal enthousiast geworden over de Young Adult boek van het jaar winnaar? Dan stellen wij je in de gelegenheid om dit met ons te vieren. Wij mogen namelijk tien exemplaren van Hof van mist en woede van Sarah J. Maas weggeven.

Meedoen is simpel. Log in met je Chicklit.nl-account, Like en Share en beantwoord de onderstaande vraag. Over twee weken krijgt de winnaar van ons persoonlijk bericht.

Nieuwste artikelen

  • 5 x Sinterklaas films voor volwassenen

  • Film & Serie top 6: december 2023

  • Young adult top 6: december 2023

  • Fictie top 6: december 2023

  • Koffers vol liefde - Marli Elisa

Gerelateerde artikelen

  • YA fantasy boeken series

  • De film van 'Hof van Doorns en Rozen' gaat eraan komen

  • De beste luisterboeken op Storytel

  • Boekenreeks De Glazen Troon van Sarah J. Maas wordt een tvserie!

  • Fan favorieten voor de verfilming van A Court of Thornes and Roses van Sarah J. Maas

Zoek in artikelen