Chicklit.nl young adult boek van het jaar 2017: dit is de boeken top 3

Wat een mooi jaar is 2017 geweest voor de young adult boeken! Er zijn prachtige boeken uitgebracht en die hebben wij met plezier gelezen. Maar het is natuurlijk hartstikke moeilijk om daar een favoriet uit te kiezen. Daarom hebben wij een top 12 samengesteld van de beste young adult boeken van 2017 en hebben jullie gevraagd om op jullie favoriet te stemmen. Het is een ware race geweest, maar er zijn uiteindelijk toch drie young adult boeken met de meeste stemmen uit de bus gekomen! 

Het blijft nog even de vraag wie uiteindelijk de winnaar zal zijn en wie zichzelf dus het beste Young Adult boek van het jaar 2017 mag noemen. Eerst zal er zich nog een jury buigen over de drie boeken waarop jullie gestemd hebben. Zij zullen in de maand december razendsnel de boeken lezen en samen de allerbeste uitkiezen! Aan het eind van december zullen wij bekend maken wie de uiteindelijke winnaar is.

De boeken die nog steeds strijden om de titel 'Chicklit.nl Young Adult boek van 2017' zijn (in willekeurige volgorde): 

Hof van Vleugels en Verwoesting - Sarah J. Maas

Hof van Vleugels en Verwoesting - Sarah J. Maas

Een naderende oorlog bedreigt alles waar Feyre van houdt in het bloedstollende derde deel van de Hof van doorns en rozen-serie. Feyre is teruggekeerd naar het Lentehof, vastbesloten informatie te verzamelen over Tamlins plannen en die van de koning, die heel Prythian wil overheersen. Maar ze moet een dodelijk spelletje spelen om Tamlin te misleiden – één misstap betekent het einde, niet alleen van Feyre, maar van haar hele wereld. Als de oorlog uitbreekt, moet Feyre beslissen wie van de oogverblindende en dodelijke Edelheren ze kan vertrouwen. En ze zal op onverwachte plekken naar bondgenoten moeten zoeken. De aarde kleurt rood wanneer de immense legers strijden voor de macht over dat wat hen allemaal kan vernietigen.

Lees hier de recensie

Vrouwe Middernacht - Cassandra Clare

Vrouwe Middernacht - Cassandra Clare

Vijf jaar na de gebeurtenissen in Stad van Hemelse Vlammen is Emma Carstairs niet langer een rouwend meisje, maar een jonge vrouw die vastberaden is te ontdekken wie haar ouders heeft vermoord. Samen met haar parabatai, Julian Blackthorn, patrouilleert ze door de straten van Los Angeles, waar ze een demonisch complot onderzoeken. Dit is Emma's kans om wraak te nemen en antwoorden te vinden. Wie heeft haar ouders werkelijk vermoord? En waarom verbiedt de wet van schaduwjagers liefde tussen parabatai?

Lees hier de recensie

Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het Universum

Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het Universum - Benjamin Alire Seánz

'Ik durf te wedden dat je soms in iemands hand alle geheimen van het universum kunt vinden.'

Aristoteles is een eenzame, boze tiener die misschien wel iets te veel over de wereld nadenkt. Dante is een eigenwijze betweter die het liefst de hele dag zonder schoenen rondloopt. Als ze elkaar bij het zwembad tegenkomen, lijken ze niets met elkaar gemeen te hebben -behalve het feit dat ze allebei vernoemd zijn naar oude filosofen. Toch ontstaat er een bijzondere vriendschap, zo eentje die levens verandert. En dankzij hun vriendschap ontdekken Ari en Dante wie ze zijn, en wie ze willen worden.

Lees hier de recensie

Duizenden stemmers bepaalden wat hun favoriete boek was en daar zaten de onderstaande 9 boeken helaas niet tussen. Toch kwamen sommige boeken erg dichtbij, maar net niet dichtbij genoeg. Echter zijn de boeken hieronder ook ware pareltjes en het lezen waard. 

4. The Lunar Chronicles 1: Cinder - Marissa Meyer

5. The Hate U Give - Angie Thomas

6. Duizend hoog - Katherine McGee

7. Veel liefs, Lara Jean - Jenny Han

8. Vogelvrij - Sebastien de Castell

9. Carve the Mark - Veronica Roth

10. De Kraaien 2: Kraai & Koninkrijk

11. Harteloos - Marissa Meyer

12. Eerste leven - Gena Showalter

 

Lees ook: Chicklit.nl boek van het jaar 2017: dit zijn de drie beste boeken

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • De beste Young Adult sprookjes

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

  • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Young Adult top-5: september

Zoek in artikelen