De winnaar van het Young Adult boek van het Jaar 2017

Wat was 2017 een geweldig jaar voor de Young Adult boeken. Er zijn echt ontzettend veel mooie, grappige, fantasierijke en emotionele boeken uitgekomen. Maar om jezelf de winnaar van 2017 te noemen, moet je wel echt van hele goede huize komen. De juryleden waren het er allemaal over eens dat dit boek de uiteindelijke winnaar is van de Young Adult boek van het jaar 2017 verkiezing! Wil je weten hoe de verkiezing is verlopen? Lees dan snel verder!

Op Chicklit.nl maken wij elke maand een Young Adult Top 6 bekend met de beste boeken! Wij hebben uit elke Top 6 van 2017 het beste Young Adult boek gekozen om mee te laten doen aan het Young Adult boek van het jaar 2017 verkiezing. Toen was het aan jullie, onze lezers, om te stemmen op jouw favoriete boek. Hieruit kwam de volgende drie boeken gekomen:

Hof van Vleugels en Verwoesting - Sarah J. Maas

Vrouwe Middernacht - Cassandra Clare

Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het Universum van Benjamin Alire Sáenz

Lees hier verder over wie er nog meer in de top twaalf stonden. 

Om te beoordelen wie het beste Young Adult boek van het jaar 2017 is, hebben wij een deskundige jury, die bestond uit recensenten en boekbloggers, samengesteld. In december hebben zij alle drie de boeken gelezen en hebben zij ieder boek op elf verschillende punten beoordeeld. Hieronder vielen onder andere orginaliteit, karakter ontwikkeling, schrijfstijl, opbouw van het boek en de complexiteit van het thema! 

Dit had de jury te zeggen over Hof van Vleugels en Verwoesting van Sarah J. Maas:

Het onderwerp in Hof van Vleugels en Verwoesting is niet heel origineel, het draait vooral om de oorlog tussen kwaad en goed. Maar alles erom heen is wel heel erg origineel; je leert de edelheren van de andere hoven kennen, er komen onverwachte bondgenoten om de hoek kijken en ook de strategie voor de oorlog zit erg goed in elkaar. In het boek zaten wel een aantal plottwists, maar die zijn niet heel erg groot (zeker niet in vergelijking met de eerdere delen). Het verhaal zit wel erg complex in elkaar. Alles is met elkaar verbonden en Sarah J. Maas gooit ook alvast wat lijntjes uit voor de spin-offs. De karakterontwikkeling van Feyre, Rhysand en Tamlin zit vooraal in de eerdere delen, waardoor zij in dit deel geen grote ontwikkeling doormaken. Dit in tegenstelling tot Elain en Nesta, zij bloeien in dit deel helemaal op. Ondanks het feit dat het een dik boek is, las het wel lekker snel weg en hield het de aandacht van de lezers vast! 

Dit had de jury te zeggen over Vrouwe Middernacht van Cassandra Clare:

Vrouwe Middernacht is heel erg origineel. Er komen verschillende genres voor in dit boek, namelijk een beetje horror, fantasie en romantiek. Daarnaast worden er ook onderwerpen aangesneden die niet echt vaak in Young Adult boeken voorkomen, zoals autisme. En in Vrouwe Middernacht staat het parabatai-verbond heel erg centraal, wat in de eerdere series niet zo was. Emma en Julian zijn parabatai en mogen daardoor niet verliefd op elkaar worden, de reden hierachter is erg origineel bedacht door Cassandra Clare. Je ziet bij alle personages eigenlijk wel een mooie ontwikkeling. Emma wordt volwassener en Julian leert om zijn broertjes en zusjes iets meer los te laten. Cassandra Clare heeft een hele fijne schrijfstijl en zorgt ervoor dat de emoties goed op de lezer overkomen! Niet alleen de liefde tussen Emma en Julian roert de lezer, maar ook het feit dat Julian zichzelf opoffert voor zijn familie! Vrouwe Middernacht is zeker een boek dat alle juryleden willen herlezen!

Dit had de jury te zeggen over Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het Universum van Benjamin Alire Sáenz:

Benjamin Alire Sáenz heeft een hele mooie en eigenzinnige schrijfstijl, op momenten is het soms bijna poëtisch. Wat dit boek zo uniek en origineel maakt is dat niet alleen Aristoteles een ontwikkeling doormaakt, maar ook iedereen om hem heen: zijn ouders, Dante en zijn ouders. Het is een grote warme familie en de lezer voelt zich met iedereen verbonden. Ondanks dat je wel weet waar het verhaal naartoe gaat, pakt het de aandacht van de lezer direct vast en laat het niet meer los. Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het Universum draait niet alleen maar om het ontdekken van jezelf, maar ook om andere dingen. Zo zien de ouders van Aristotels in dat ze een fout hebben gemaakt en zetten die weer recht. Het is gewoonweg een prachtig verhaal dat de lezer emotioneert. Hier en daar wordt er namelijk wel een traantje weggepinkt door de lezers.

Een hele lange discussie heeft er niet plaatsgevonden over wie het Young Adult boek van 2017 moest worden. De jury was het er vrij snel over eens wie de winnaar moest zijn. En die winnaar is geworden... *tromgeroffel*:

 

Vrouwe Middernacht - Cassandra Clare

De enige echte winnaar van het Young Adult boek van het jaar 2017 verkiezing is geworden: Vrouwe Middernacht van Cassandra Clare. Dit boek verdient de titel dubbel en dwars! 

 

Om dit te vieren zullen wij binnenkort een hele leuke winactie houden met Vrouwe Middernacht van Cassandra Clare, dus houd onze site in gaten!

De tweede plek is veroverd door Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het Universum van Benjamin Alire Sáenz en op de derde plek is Hof van Vleugels en Verwoesting van Sarah J. Maas geëindigd. 

Nieuwste artikelen

  • Blake Lively speelt de hoofdrol in It Ends With Us verfilming van Colleen Hoover

  • Recensie: Matilda

  • Een hemel vol sterren - Dani Atkins

  • Deze films en series verschijnen in februari op Netflix

  • Hoe je in één klap 101 miljoen volgers verliest - Frederick Deloddere

Gerelateerde artikelen

  • Winnen: 10x Het Fictie boek van het jaar 2021 'Het onzichtbare leven van Addie LaRue'

  • Het nieuwste deel van De Zeven Zussen-serie verschijnt volgende week!

  • Gratis e-teaser van Lisette Jonkman: Pizzageur & Maneschijn

  • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2022: stem op jouw favoriet!

  • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: stem op jouw favoriet!

Zoek in artikelen