Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2018: stem op jouw favoriet!

Het jaar is voorbijgevolgen en het is inmiddels alweer tijd voor de Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2018 verkiezing! Het hele jaar door hebben wij ons best gedaan om alle Young Adult boeken voor jullie te recenseren en alleen de allerbeste hebben het gered tot de genomineerden! Wij hebben onze Top 6'en goed doorgekeken en uit de leukste, mooiste, spannendste, grappigste en beste boeken hebben wij een selectie van 12 gemaakt. Nu is het aan jullie, onze lezers, om te bepalen welk boek er kans maakt op de titel: Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2018. Stem daarom hieronder op jouw favoriete boek!

 

Stemmen is gesloten

Het selectieproces

Elke maand maken wij een selectie van 6 Young Adult boeken die het allerbeste hebben gescoord. Deze boeken vormen samen de Young Adult top 6 van de desbetreffende maand. Voor de Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2018 hebben wij uit alle top 6'en die het afgelopen jaar zijn verschenen 12 boeken genomineerd die kans maken op de felbegeerde titel. Vanaf nu kan jij stemmen op jouw favoriete boek en aan de hand van jullie stemmen wordt er een top 3 gemaakt. Een jury zal de top 3 nog eens goed doorlezen en beoordelen op verschillende punten. Uiteindelijk zal na lang beraad het Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2018 worden gekozen.

Boek van het jaar 2018

Net als de voorgaande jaren hebben wij ook in 2018 een Boek van het jaar-verkiezing in twee verschillende categorieën, namelijk fictie volwassenen en Young Adult. Wij hebben in beide categorieën de 12 beste boeken gekozen en nu is het aan jullie om op je favoriet te stemmen! Daardoor zorg je ervoor dat de Chicklit.nl jury het boek gaat lezen en beoordelen! Stemmen kan van 2-11-2018 tot en met 2-12-2018.

Zie hier de nominaties voor het Chicklit.nl boek van het jaar 2018.

De genomineerden

Young Adult boek van het jaar 2018

Pijn - Mel Wallis de Vries (De Fontein)

Op een prachtige, warme nazomeravond wordt het levenloze lichaam van een meisje gevonden. De dader heeft haar laatste minuten op Snapchat gedeeld. Het is het gesprek van de dag. Zeker als ze niet het enige meisje blijkt te zijn...

Vijf meisjes die elkaar niet kennen. Eén dader die de politie te slim af is. En iedereen kan meekijken. Niemand is perfect, maar wat als de hele wereld dat ineens te zien krijgt?

Lees hier de recensie.

Young Adult boek van het jaar 2018

Heel me - Tahereh Mafi (Blossom Books)

Juliette dacht dat ze had gewonnen. Ze nam Sector 45 over, werd benoemd tot opperbevelhebber en heeft haar grote liefde aan haar zijde. Maar ze is nog steeds met meisje dat met één aanraking iemand kan doden - en de hele wereld is binnen handbereik. Wie zal ze zijn als het noodlot toeslaat? Kan ze haar gave onder controle houden, of is haar verlangen naar macht sterker?

Juliette probeert zich te schikken in haar nieuwe rol terwijl haar gave krachtiger, gevaarlijker, dodelijker is dan ooit.

Vertaald door: Sandra Hessels

Lees hier de recensie.

Young Adult boek van het jaar 2018

Meester Legende - Stephanie Garber (Luitingh Sijthoff)

Meester Legende is het betoverende en meeslepende vervolg op de New York Times-bestseller Caraval van Stephanie Garber. Deze originele, romantische YA-fantasy met verrassende twist & turns houd je van begin tot eind aan je stoel gekluisterd! Vol overgave stort Donatella zich in een nieuwe voorstelling van meester Legende, dit keer ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van de keizerin van het Meridiaanse Keizerrijk. Maar Tella speelt nog een ander dodelijk spel. In ruil voor informatie over haar verdwenen moeder, moet ze meester Legendes ware identiteit achterhalen. Terwijl ze zijn grootste geheim probeert te ontrafelen, groeit haar fascinatie voor hem. Tella heeft altijd gezworen nooit verliefd te worden, maar algauw bevindt haar hart – én daarmee haar leven – zich in groot gevaar…

Vertaald door: Selma Soester

Lees hier de recensie.

Young Adult boek van het jaar 2018

Schaduwheer - Cassandra Clare (Moon)

Emma Carstairs heeft eindelijk de dood van haar ouders gewroken. Ze dacht dat ze hierdoor rust zou krijgen, maar dat is niet het geval. Ze verlangt naar haar parabatai Julian, maar een relatie met hem brengt hen allebei in gevaar. Dus besluit ze zijn broer Mark te daten. Maar die heeft ook zo zijn eigen problemen...

De Onseelie-koning is de Koude Vrede ondertussen zat en wil niet langer aan de eisen van de schaduwjagers toegeven. Gevangen tussen wetten van twee werelden moeten Emma, Julian en Mark een manier vinden om alles te verdedigen waar ze voor staan, voor het te laat is...

Vertaald door: Lia Belt

Lees hier de recensie.

Young Adult boek van het jaar 2018

Schildpadden tot in het oneindige - John Green (Gottmer)

Het begint allemaal met een nieuwsbericht over een voortvluchtige miljardair en het vooruitzicht van een grote beloning voor de gouden tip over zijn verblijfplaats.

Schildpadden tot in het oneindige gaat over vriendschap voor het leven, onverwachte ontmoetingen, Star Wars-fanfictie en een tuatara die op het punt staat een fortuin te erven. Maar bovenal gaat het over Aza Holmes, een meisje dat worstelt met een dwangstoornis en klem komt te zitten in de verstikkende spiraal van haar gedachten.

Vertaald door: Aleid van Eekelen

Lees hier de recensie.

Young Adult boek van het jaar 2018

Bloed en Beenderen - Tomi Adeyemi (HarperCollins)

Ooit leefden er in Orïsha mensen met magische krachten. Tot een wrede koning besloot de magi, een minderheid met donkere huid en zilverwitte haren, te vervolgen. Zélie kan zich de nacht dat ze toe moest kijken hoe de handlangers van de koning haar moeder ophingen nog levendig herinneren. Sindsdien is magie een doodzonde en een donkere huid iets om op neer te kijken.

Tien jaar later krijgt Zélie de kans om de magie terug te brengen naar Orïsha. Met de hulp van een prinses op de vlucht, moet ze uit handen zien te blijven van Inan, de kroonprins, die vastbesloten is de magie nu voorgoed uit te bannen.

Gevaar ligt overal op de loer in Orïsha, maar het grootste gevaar schuilt misschien nog wel in haar groeiende gevoelens voor de vijand...

Vertaald door: Angelique Verheijen

Lees hier de recensie.

Young Adult boek van het jaar 2018

De onverklaarbare logica van mijn leven - Benjamin Alirez Sáenz (Blossom Books)

Het is de eerste dag van Sals laatste jaar op de middelbare school en alles staat op het punt te veranderen. 

Salvador dacht dat hij wist waar hij hoorde in de wereld. Maar als hij geconfronteerd wordt met zijn veranderende gedrag, begint hij meer en meer na te denken over zijn verleden, heden en toekomst. Sal is als Amerikaans adoptiekind opgegroeid bij een Mexicaanse homoseksuele vader.

Is hij dan Amerikaans-Mexicaans, of Mexicaans-Amerikaans? En welk gedrag heeft hij van zijn liefdevolle vader geleerd, en welke karaktereigenschappen komen van zijn biologische ouders? Of is Sal gewoon zichzelf? 

Samen met zijn vrienden en zijn vader zoekt hij uit wie hij is en waar hij hoort, maar ontdekt hij vooral hoe belangrijk het is om te kunnen zijn wie je écht bent.

Vertaald door: Elise Kuip

Lees hier de recensie.

Young Adult boek van het jaar 2018

De Deal - Elle Kennedy (Uitgeverij Q)

Hannah Wells heeft een enorme crush op de knappe footballspeler Justin Kohl. Maar hoe kan ze ervoor zorgen dat hij haar eindelijk ziet staan?

Garrett Graham krijgt te horen dat hij, als hij zijn filosofiegemiddelde niet snel verbetert, uit het ijshockeyteam gezet zal worden. Voor bijles laat hij zijn oog vallen op die sarcastische brunette die als enige van de klas een goed cijfer heeft gehaald voor het tentamen dat hij over moet doen.

Hannah en Garrett maken een deal: zij geeft hem bijles, en hij doet alsof hij haar vriendje is. Dat kan niet misgaan… toch?

Vertaald door: Jeannet Dekker

Lees hier de recensie.

Young Adult boek van het jaar 2018

Het boek van Stof - Philip Pullman (Prometheus)

Malcolm Polstead is een eerlijke en hulpvaardige jongen - maar hij is ook vreselijk nieuwsgierig. In het klooster verderop wordt in het diepste geheim het baby'tje Lyra verzorgd. Er is niets aan de hand, tot op een dag handlangers van het Magisterium hem opzoeken en alles over Lyra willen weten. Nietsvermoedend gaat Malcolm op onderzoek uit en raakt langzamerhand verstrengeld in een gevaarlijk complot. Ondertussen is er een storm op komst, en een overstroming dreigt. Deze overstroming zal ieders leven op zijn kop zetten. Wat kan Malcolm nog doen om Lyra in veiligheid te houden?

Voor oude Pullman-fans werpt dit avontuurlijke verhaal nieuw licht op oude bekenden; voor aanstaande Pullman-fans is het een meeslepende introductie. Eén ding staat vast: deze nieuwe held zal alle harten veroveren.

Vertaald door: Lia Belt

Lees hier de recensie.

Young Adult boek van het jaar 2018

Warcross - Marie Lu (Van Goor)

Warcross is een virtualrealitygame die de wereld beheerst. Om wat bij te verdienen werkt hacker Emika Chen als premiejager voor het spel; ze spoort spelers op die illegaal wedden. Maar de concurrentie is groot, en het is niet makkelijk om je staande te houden in de wereld van de premiejagers.

Dan doet de maker van het spel, de jonge miljardair Hideo Tanaka, Emika een onweerstaanbaar aanbod. Hij heeft een spion nodig tijdens de internationale

Warcrosskampioenschappen, om een beveiligingsprobleem bloot te leggen. Halsoverkop vertrekt Emika naar Tokyo en ze belandt in een wereld van roem en rijkdom, waar ze tot dan toe alleen maar van kon dromen. Maar al snel stuit ze op een complot, met grote gevolgen voor het hele Warcrossimperium.

Vertaald door: Lydia Meeder, Barbara Zuurbier

Lees hier de recensie.

young adult boek van het jaar 2018

Wat als dit het is - Becky Albertalli & Adam Silvera (Blossom Books)

Arthur is alleen voor de zomer in New York, maar dankzij zijn favoriete musicals weet hij dat dit de stad is waar alles kan gebeuren. Hij zou dus zomaar overvallen kunnen worden door een adembenemende romance. (Alleen de vraag is: wanneer?)

Ben zit absoluut niet te wachten op adembenemende romances. Hij is op weg naar het postkantoor met een doos vol spullen van zijn ex, en daar komt weinig romantiek bij kijken.

Maar als Arthur en Ben elkaar ontmoeten bij het postkantoor, is er een vonk. Er is een tweede ontmoeting, een eerste date. Een tweede date. Maar wat als het niet werkt? Wat als Arthur te hard zijn best doet? Wat als Ben niet genoeg moeite doet? Wat als het leven niet echt een Broadway-musical is?

En wat als het dat wel is?

Vertaald door: Margot Reesink

Lees hier de recensie.

Young Adult boek van het jaar 2018

Rijk van Stormen - Sarah J. Maas (Boekerij)

Het vijfde deel in de populaire Glazen troon-serie neemt ons verder mee op Aelins epische reis en bouwt op naar een cliffhanger die iedereen zal doen smachten naar het vervolg.

In Rijk van stormen heeft Celaena allang haar rechtmatige rol van erfgename Aelin Galathynius ingenomen en heeft ze gezworen haar koninkrijk terug te krijgen. De Duistere Koning Erawan gebruikt Aelins verleden, haar vijanden en haar vrienden in een uiterste krachtvertoon om te voorkomen dat ze haar doel bereikt. Aelin heeft een krachtig hof dat ze leiding moet geven en heeft haar hart aan een Fae-prins gegeven. Nu moet ze bepalen wat – of wie – ze bereidt is op te offeren om haar wereld te redden…

Vertaald door: Valerie Janssen

Lees hier de recensie.

 

Nieuwste artikelen

  • Recensie: Matilda

  • Een hemel vol sterren - Dani Atkins

  • Deze films en series verschijnen in februari op Netflix

  • Hoe je in één klap 101 miljoen volgers verliest - Frederick Deloddere

  • Jacht om Middernacht - Benjamin Read & Laura Trinder

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Winnen: De beproevingen van Apollo-serie van Rick Riordan

  • Winnen: 10x Het Fictie boek van het jaar 2021 'Het onzichtbare leven van Addie LaRue'

  • Het nieuwste deel van De Zeven Zussen-serie verschijnt volgende week!

Zoek in artikelen