Chicklit.nl boek van het jaar 2018: stem op jouw favoriet!

Het nieuwe jaar staat bijna voor de deur, maar voordat we daaraan gaan beginnen is het tijd voor de Chicklit.nl boek van het jaar 2018 verkiezing. Wij hebben allemaal prachtige boeken voor jullie gelezen en gerecenseerd, maar wat is volgens ons vrouwen nu het beste boek van het jaar? Uit alle mooie, zielige, romantische, spannende en grappige boeken hebben wij uiteindelijk 12 boeken geselecteerd die het Chicklit.nl boek van het jaar 2018 kunnen worden! Nu is het aan jullie om te bepalen wat echt het beste boek van 2018 is. Dus stem nu op jouw favoriete boek!

 

Stemmen is gesloten.

Het selectieproces

Iedere maand maken wij een zorgvuldige selectie van de beste boeken en die krijgen een plekje in de Chicklit.nl top 6 van die maand. Uit alle top 6'en van het afgelopen jaar hebben wij de 12 allerbeste boeken gekozen! Alle boeken maken kans om het Chicklit.nl boek van het jaar 2018 te worden en wij hebben jouw hulp nodig om uiteindelijk te bepalen wie de winnaar wordt. Dit doe je door te stemmen op jouw favoriet. Aan de hand van jullie stemmen maken wij een top 3. Hierna zal een jury de top 3 goed onder de loep nemen en hieruit de winnaar van het Chicklit.nl boek van het jaar 2018 kiezen.

Boek van het jaar 2018

Net als de voorgaande jaren hebben wij ook in 2018 een Boek van het jaar-verkiezing in twee verschillende categorieën, namelijk fictie volwassenen en Young Adult. Wij hebben in beide categorieën de 12 beste boeken gekozen en nu is het aan jullie om op je favoriet te stemmen! Daardoor zorg je ervoor dat de Chicklit.nl jury het boek gaat lezen en beoordelen! Stemmen kan van 2-11-2018 tot en met 2-12-2018.

Zie hier de nominaties voor het Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2018!

De genomineerden

Chicklit.nl boek van het jaar 2018

Winternacht - Suzanne Vermeer (A.W. Bruna)

Psychologe Karin ter Duin krijgt op haar vijfendertigste te horen dat ze is geadopteerd. Haar biologische vader ligt op sterven en wil haar nog eenmaal zien, en dus vertrekt Karin samen met haar dove zoontje Sam naar de Canadese stad Ottawa. Op de dag van aankomst heeft echter niemand tijd voor haar. Iedereen is in rep en roer omdat een meisje uit The Glebe, de wijk waar haar familie woont, wordt vermist. De vijfjarige Liv Tremblay was met haar ouders en broertje aan het wandelen in een nabijgelegen natuurpark toen ze in een moment van onoplettendheid verdween.

Voordat ze het goed en wel in de gaten heeft, raakt Karin betrokken bij de zaak. En in de weken die volgen, verdwijnen er nog meer kinderen…

Lees hier de recensie.

Chicklit.nl boek van het jaar 2018

De Zeven Zussen - Lucinda Riley (Xander)

Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst.

Maia's verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus
de Verlosser-beeld én de glamour van de jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen?

Vertaald door: Dieuwke van der Veen, Erica Disco

Lees hier de recensie.

Chicklit.nl boek van het jaar 2018

De Heilige Rita - Tommy Wieringa (De Bezige Bij)

Bijna vijftig jaar woont Paul Krüzen met zijn vader in een Saksische spookboerderij buiten Mariënveen, een vergeten dorp aan de grens. Eens zorgde zijn vader voor hem, nu zorgt hij voor zijn vader. Lang geleden stortte een Russische piloot neer in het maisveld achter hun huis. Dit zette een keten van gebeurtenissen in werking waarvan ze nooit volledig zijn bekomen. Na de Rus kwamen de Chinezen, die het café en de snackbar in het dorp overnamen, daarna volgde de rest van de wereld. Met hen kwam ook de onzekerheid. Het verzet bestaat uit het beschimpen van de Chinezen en de aanschaf van meer bewakingscamera's. Voor de betaalde liefde steekt Paul Krüzen de grens over. In het bordeel raakt hij verzeild in een conflict dat hem dwingt de verscholen positie te verlaten die hij in het leven heeft gekozen. Van dit dorp en deze mensen is Rita, patrones van de hopeloze gevallen, de beschermheilige.

Lees hier de recensie.

Chicklit.nl boek van het jaar 2018

Eens gegeven - Charlotte de Monchy (Boekerij)

In Felines leven is er ruimte voor verbetering: ze woont antikraak in een krakkemikkig voormalig hotel, samen met een bonte verzameling huisgenoten op wie ze zeer gesteld is maar die geen van allen geld hebben om iets aan hun huisvesting te verbeteren. Op papier heeft Feline een droombaan: kunsttaxateur bij de Amsterdamsche Veiling. Helaas geeft haar baas alle interessante klussen aan zijn zoon en laat hij de stomme karweitjes aan Feline over.Als Feline een keer iets voor haar baas moet ophalen, eindigt dat uitstapje geheel onverwachts in een wilde nacht met de knappe Teun, die werkt als bankier in de Londense City.

Lees hier de recensie.

chicklit.nl boek van het jaar 2018

De Buitenstaander - Stephen King (The House of Books)

Wanneer het misbruikte en levenloze lichaam van een elfjarig jongetje wordt gevonden, wijzen ooggetuigen en forensisch materiaal onmiskenbaar in de richting van de populaire coach van het plaatselijke Little League-team. Maar de verdachte, die met groot machtsvertoon wordt gearresteerd, heeft een waterdicht alibi. Detective Ralph Anderson raakt na verder onderzoek ook overtuigd dat hij inderdaad buiten de stad was. Hoe kan hij dan tegelijkertijd op twee plekken zijn geweest?

Vertaald door: Annemarie Lodewijk

Lees hier de recensie.

Gespleten - Karin Slaughter (HarperCollins)

Gespleten gaat over Andrea, een jonge vrouw van 31, vastgelopen  in het leven, weer thuiswonend bij haar moeder in het appartement boven de garage. Met een studieschuld, een onafgemaakte studie en een baan waar ze alleen moe van wordt, staat Andy stil in het leven. Als ze op een dag met haar moeder in een restaurant zit te eten en haar moeder een schutter overmeestert en koelbloedig vermoord, weet ze niet meer wie de vrouw is die zich haar moeder noemt. Vanaf dat moment komt Andrea in een draaikolk van gebeurtenissen terecht. Wat is er aan de hand, hoe is Andy’s moeder in staat om dit te doen? Is Andy’s moeder wel wie ze denkt dat ze is?

Vertaald door: Ineke Lenting

Lees hier de recensie.

Stromboli - Saskie Noort (Lebowski)

Het echtpaar Sara Zomer en Karel van Bohemen lijken het perfecte huwelijk te hebben. Beiden schrijven ze wekelijks columns, waarin ze hun gezinsleven onder de loep nemen. Maar niet alles is wat het lijkt. Het overmatige drankgebruik en de rookverslaving van Karel doen hun relatie geen goed. Jarenlange irritaties hopen zich op bij Sara, tot een gewelddadige uitbarsting van Karel bij haar de emmer doet overlopen. Ze besluit voor zichzelf te kiezen en komt er alleen voor te staan. Om weer grip te krijgen op haar leven besluit ze een retraite op het Italiaanse eiland Stromboli te boeken. Een ervaring die wel erg diep in haar verleden graaft…

Lees hier de recensie.

Op de vlucht - Rachel Gibson (Karakter Uitgevers)

Je verloofde live op tv voor het altaar laten staan is een regelrechte ramp. Lexie Kowalsky denkt dat ze er klaar voor is omvoor het oog van miljoenen mensen te trouwen, maar rent net voor het ja-woord weg van de set van de populairste realityshow van dat moment: Gettin’ Hitched. Met een bolvormige witte jurk en schitterende dertien cm hoge stiletto’s stapt ze aan boord van een watervliegtuig naar Sandspit in Canada. Ze denkt dat niemand haar daar kan vinden. Maar ze vergist zich.

Lees hier de recensie.

Stuur me een berichtje - Jill Mansell (Luitingh Sijthoff)

Stuur me een berichtje van Jill Mansell is een hartverwarmende en romantische feelgood over een vrouw die opnieuw moet beginnen. Voor iedereen die houdt van de romans van Jojo Moyes en Sophie Kinsella. Waarom moest Essie ook zo nodig haar ware gevoelens in die brief zetten? Hij was alleen voor haar beste vriendin bestemd, en niet voor het hele internet. Dan had ze nu nog gewoon een huis, een baan en een vriend gehad. Aan de andere kant, als ze niet opeens alles was kwijtgeraakt, zou ze Zillah en Conor met hun bijzondere wensenproject nooit ontmoet hebben – en niet te vergeten Lucas, de oorzaak van al haar ellende. Waarom moet ze nou net op hem vallen?

Lees hier de recensie.

Ik weet niet of ik van je houd - Christina Lauren (Xander)

Leidt een toevallige ontmoeting tot ware liefde?

Holland heeft een heimelijke crush op de aantrekkelijke straatmuzikant Calvin. Ze helpt hem met een auditie voor een musical en mooie kansen liggen voor hem in het verschiet. Maar dan blijkt dat zijn studentenvisum verlopen is en hij illegaal in het land verblijft… Holland biedt impulsief aan met hem te trouwen, zodat hij in Amerika kan blijven. Calvin weet niets van haar gevoelens en ze worden, puur vriendschappelijk, huisgenoten. Of houden ze elkaar voor de gek en is het zakelijke huwelijk misschien het begin van een minder zakelijke liefde?

Vertaald door: Andrea de Jong

Lees hier de recensie.

De tatoeëerder van Auschwitz - Heather Morris (HarperCollins)

In april 1942 wordt een jonge Slowaakse jood naar Auschwitz gedeporteerd. De man die vroeger Lale Sokolov heette, is vanaf dan gevangene 32407. De SS-officieren benoemen hem tot 'Tetovierer', tatoeëerder. Tweeënhalf jaar lang is hij de man die van duizenden gevangenen een nummer moet maken. Zoals gevangene 34902, het meisje Gita. Terwijl hij gedwongen wordt haar te brandmerken, kerft zij haar naam voor altijd in zijn hart. Gedurende zeventig jaar zwijgen Lale en Gita over het begin van hun relatie. Pas na Gita's dood durft Lale zijn uitzonderlijke overlevensverhaal te delen.

Vertaald door: Karin de Haas

Lees hier de recensie.

De acht bergen - Paolo Cognetti (De Bezige Bij)

Pietro is een stadsjongen uit Milaan. Zijn vader is scheikundige, en gefrustreerd door zijn werk in een fabriek. Zijn ouders delen een liefde voor de bergen, dat is waar ze elkaar ontmoetten, waar ze verliefd werden en waar ze trouwden in een kerkje aan de voet van de berg. Door deze gedeelde passie kan hun relatie voortbestaan, zelfs wanneer tragische gebeurtenissen plaatsvinden. Het stadsleven vervult hun vaak met gevoelens van spijt dat ze niet voor een ander leven hebben gekozen. Dan ontdekken ze een dorpje in het Noord-Italiaanse Valle d'Aosta waar het gezin vanaf dat moment iedere zomer zal doorbrengen. De elfjarige Pietro raakt er bevriend met de even oude Bruno, die voor de koeien zorgt. Hun zomers vullen zich met eindeloze wandelingen door de bergen en zoektochten door verlaten huizen en oude molens en er bloeit een ogenschijnlijk onverwoestbare vriendschap op.

Vertaald door: Yond Boeke

Lees hier de recensie.

 

Nieuwste artikelen

  • Bloedwraak - Marcella Kleine

  • Recensie: Lotgenoten - Sabrine Ingabire

  • Twisted Lies - Ana Huang

  • Koude harten - Gunnar Staalesen

  • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

Gerelateerde artikelen

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Lucinda Riley kondigt De zeven zussen deel 7 aan

  • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

  • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

  • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: dit is de top 3

Zoek in artikelen