De winnaar van het Chicklit.nl boek van het jaar 2018

Na een jaar vol met prachtige, ontroerende, spannende en liefdevolle boeken mogen wij eindelijk aan jullie bekend gaan maken welk boek de titel 'Chicklit.nl boek van het jaar 2018' krijgt! Het was niet gemakkelijk om uiteindelijk een winnaar te kiezen, elk boek had zijn eigen kwaliteiten. Maar het is gelukt en wij zijn heel erg blij met de winnaar!

Iedere maand maken wij een Top 6 van de beste en mooiste boeken. Uit elke Top 6 die dit jaar is verschenen, hebben wij het allerbeste boek gekozen om mee te doen aan het Chicklit.nl boek van het jaar 2018 verkiezing! Na een spannende strijd, waarin jullie konden stemmen op jullie favoriete boek van 2018, is er een top 3 gekozen. Dat waren de volgende drie boeken:

De Zeven Zussen - Lucinda Riley (Xander)

De Buitenstaander - Stephen King (The House of Books)

Stuur me een berichtje - Jill Mansell (Luitingh Sijthoff)

Helaas hebben niet alle boeken een plekje in de top 3 weten te bemachtigen. Bekijk alle boeken die genomineerd waren voor de Chicklit.nl boek van het jaar 2018 verkiezing hier.

Sinds het begin van november zijn wij al bezig met de Chicklit.nl boek van het jaar 2018 verkiezing! Wij hebben jullie gevraagd om op je favoriete boek van 2018 te stemmen en daar hebben jullie massaal gehoor aan gegeven. Hieruit is de bovenstaande top 3 gekomen! Hierna hebben wij een deskundige jury van boekenliefhebbers samengesteld en zij hebben deze 3 boeken gelezen en beoordeeld. Aan de hand van 13 verschillende punten (zoals originaliteit, karakterontwikkeling en de schrijfstijl) hebben zij elk boek een score gegeven. Hierna hebben ze met elkaar gediscussieerd en is er uiteindelijk een winnaar gekozen.

Ook benieuwd naar het Young Adult boek van het jaar 2018?! Bekijk die hier.

Hieronder vind je het commentaar van de jury:

Dit had de jury te zeggen over De Zeven Zussen van Lucinda Riley:

Het onderwerp in De Zeven Zussen, het op zoek gaan naar jezelf, is niet heel origineel. Maar Lucinda Riley weet het wel op een verrassende manier uit te werken door de verschillende zussen die op het toneel verschijnen en de afwisseling van het heden en het verleden. In dit deel draait het vooral om Maia en kom je veel over haar leven te weten. Maar ook overgrootmoeder Izabela komt veel aan het woord, zodat je indirect meer informatie over Maia's verleden krijgt. Op meesterlijke wijze wisselt Lucinda Riley tussen de verschillende perspectieven. Door ook het verleden in het verhaal te verwerken krijgt het boek de nodige diepgang en bouw je echt een band op met de personages. Hierdoor worden verschillende emoties bij de lezer opgeroepen, zoals verdriet, liefde en angst. Lucinda Riley heeft een fijne, vlotte schrijfstijl en je vliegt door het boek heen. Het hele boek lang blijft de lezer nieuwsgierig naar de ontwikkeling van het verhaal waardoor De Zeven Zussen moeilijk aan de kant te liggen is! 

Dit had de jury te zeggen over De Buitenstaander van Stephen King:

De Buitenstaander van Stephen King is een redelijk origineel verhaal over een dubbelganger die zich kan vormen naar een bepaald persoon. Vooral het verhaal achter de dader is dus erg goed bedacht en uitgewerkt. Het eerste gedeelte van De Buitenstaander draait vooral om het moordmysterie en hierin herken je echt het crimegenre. Daarna gaat het boek over op horror/fantasy. Het boek heeft dus meerdere genres en hier waren de meningen van de juryleden over verdeeld. Sommige juryleden vonden dit juist een heel fijn element en werden hierdoor helemaal het verhaal ingetrokken. Maar voor de andere juryleden was het een beetje te ver gezocht en hierdoor werd de geloofwaardigheid van het verhaal aangetast. Stephen King beschrijft heel veel details, waardoor het boek zich voor de lezer als een film afspeelt. Als lezer werd je echt het boek ingetrokken en het was moeilijk om De Buitenstaander aan de kant te leggen.

Dit had de jury te zeggen over Stuur me een berichtje van Jill Mansell:

Stuur me een berichtje van Jill Mansell is niet echt heel vernieuwend. Het is een typische feelgood over liefde en er worden geen thema's in besproken die we nog niet kennen. Het boek leest makkelijk weg door Jill Mansells vlotte schrijfstijl met af en toe een vleugje humor. Er zit geen grote karakterontwikkelingen in dit boek, maar dat is ook niet echt nodig bij een chicklit. De opbouw van het boek is duidelijk en gestructureerd, maar de emoties ontbreken een beetje. Waardoor het verhaal hier en daar diepgang mist. Stuur me een berichtje is gewoon precies wat je ervan verwacht. Een boek waarbij je niet hoeft na te denken en die je lekker mee kan nemen op vakantie!

De jury heeft er lang over moeten nadenken, maar na lang beraad is er uiteindelijk een winnaar gekozen! De winnaar van de Chicklit.nl boek van het jaar 2018 verkiezing is geworden.....

De Zeven Zussen - Lucinda Riley (Xander)

De winnaar van de titel 'Chicklit.nl boek van het jaar 2018' is De Zeven Zussen van Lucinda Riley! Uiteindelijk was dit boek bij de meeste juryleden favoriet door het prachtige verhaal. Lucinda Riley heeft er zeker wat fans bijgekregen! En de verdere serie gaat zeker gelezen worden.

Om te vieren dat De Zeven Zussen van Lucinda Riley het beste boek van 2018 is geworden houden wij binnenkort een hele leuke winactie! Houd onze site dus vooral in de gaten om de komende tijd niks te missen.

De tweede plek is veroverd door De Buitenstaander van Stephen King en de derde plek is naar Stuur me een berichtje van Jill Mansell gegaan.

Wij willen de juryleden en de uitgeverijen bedanken voor de leuke verkiezing!

Nieuwste artikelen

  • Recensie: Matilda

  • Een hemel vol sterren - Dani Atkins

  • Deze films en series verschijnen in februari op Netflix

  • Hoe je in één klap 101 miljoen volgers verliest - Frederick Deloddere

  • Jacht om Middernacht - Benjamin Read & Laura Trinder

Gerelateerde artikelen

  • Lucinda Riley kondigt De zeven zussen deel 7 aan

  • Recensie: De zeven zussen

  • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: dit is de top 3

  • Lucinda Riley's 'De zeven zussen 8: Atlas: Het verhaal van Pa Salt' dit is wat we weten

  • Boeken zoals Lucinda Riley

Zoek in artikelen