Chicklit.nl boek van het jaar 2019: stem op jouw favoriet!

Het nieuwe jaar staat natuurlijk bijna voor de deur, maar voordat we daaraan gaan beginnen is het tijd voor de Chicklit.nl boek van het jaar 2019 verkiezing. Wij hebben allemaal prachtige boeken voor jullie gelezen en gerecenseerd. Uit al deze toppers hebben wij uiteindelijk 12 boeken geselecteerd die het Chicklit.nl boek van het jaar 2019 kunnen worden. Nu komt het aan op jullie. Stem op jouw favoriete boek van 2019 en wie weet wordt dat boek wel de winnaar van deze verkiezing! 

STEMMEN KAN ONDERAAN!

Het selectieproces

Iedere maand maken wij een zorgvuldige selectie van de beste boeken en die krijgen een plekje in de Chicklit.nl top 6 van die maand. Uit alle top 6'en van het afgelopen jaar hebben wij de 12 allerbeste boeken gekozen! Al deze boeken maken kans om het Chicklit.nl boek van het jaar 2019 te worden en wij hebben jouw hulp nodig om uiteindelijk te bepalen wie de winnaar wordt. Dit doe je door te stemmen op jouw favoriet. Aan de hand van jullie stemmen maken wij een top 3. Hierna zal een jury de top 3 goed onder de loep nemen en hieruit de winnaar van het Chicklit.nl boek van het jaar 2019 kiezen.

Boek van het jaar 2019

Dit jaar doen wij het net even anders dan de voorgaande jaren, want wij houden de Boek van het jaar-verkiezing in maar liefst drie verschillende categorieën, namelijk: chicklit, fictie volwassenen en Young Adult. Dit jaar zijn er namelijk zoveel mooie chicklits verschenen, dat wij hebben besloten om hier een aparte verkiezing voor te organiseren! In alle drie de categorieën hebben wij de 12 beste boeken gekozen en nu is het aan jullie om op je favoriet te stemmen! Hierdoor zorg je ervoor dat de Chicklit.nl jury het boek gaat lezen en beoordelen! Stemmen kan van 2-11-2019 tot en met 2-12-2019 - 15:00 uur. Let op: je kan maximaal 1 keer per IP-adres stemmen!

Zie hier de nominaties voor het Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2019 & Chicklit van het jaar 2019!

De genomineerden

De kleuren van magie - V.E. Schwab (Boekerij)

De meeste mensen kennen maar één Londen. Wat bijna niemand weet, is dat er vier verschillende Londens zijn. Grijs Londen: vies, saai en zonder magie. Rood Londen, waar magie wordt vereerd en de Maresh-dynastie heerst over een welvarend rijk. Wit Londen, waar men vecht om controle over de magie. En ooit was er Zwart Londen – maar daar heeft niemand het meer over.

Kell is een zeldzame magiër die tussen de verschillende versies van Londen kan reizen. Als hij in Grijs Londen zakkenroller Lila ontmoet, is dat het begin van een avontuur dat ze naar alle uithoeken van de stad brengt. Maar gevaarlijke magie ligt op de loer en het verraad achtervolgt hen. Om alle werelden te kunnen redden moeten Kell en Lila in de eerste plaats in leven zien te blijven, en dat blijkt lastiger dan gedacht.

Lees hier de recensie.

Negen volmaakte vreemden - Liane Moriarty (A.W. Bruna)

Negen gasten verzamelen zich in een exclusief wellnessresort. Sommigen zijn hier om af te vallen, anderen proberen hun leven een gezonde draai te geven, en een enkeling is er nog niet aan toe om de precieze reden van het bezoek onder ogen te zien. Ondanks alle luxe, meditatie en mindfulness is iedereen zich ervan bewust dat ze ook flink aan het werk moeten. Maar niemand kan zich voorstellen hoe zwaar de komende tien dagen zullen worden.

Frances Welty, een voormalig succesvol romanschrijfster, arriveert bij Tranquillum House met een pijnlijke rug en een gebroken hart. Ze is direct gefascineerd door haar medegasten. De meesten van hen zien er totaal niet uit alsof ze een detoxkuur nodig hebben. Maar degene die haar nog het meest betovert is de eigenaresse van het resort. Kan deze vrouw werkelijk alle antwoorden hebben waarvan Frances niet eens wist dat ze die zocht? Moet Frances haar twijfels overboord gooien en zich volledig overgeven aan het bijzondere programma dat Tranquillum House aanbiedt – of moet ze maken dat ze wegkomt?

En het duurt niet lang voordat iedere gast in Tranquillum House zich dit begint af te vragen…

Lees hier de recensie.

Rinkeldekink - Martine Bijl (Atlas Contact)

"Rinkeldekink' van Martine Bijl gaat over de hersenbloeding die zij kreeg in september 2015. Na haar langdurige herstel in een revalidatieoord, waar zij vrijwel alles opnieuw moest leren, bracht ze nog enkele maanden door in een ziekenhuis, waar ze behandeld werd voor depressie. Haar taalvermogen bleef onaangetast. Over therapeuten, over welzijnstaal, de valklas en de ergotherapie, over angsten en wanen, over hoe het voelt als iemand anders in je brein is gekropen en daar de boel dreigt over te nemen schrijft ze eerlijk, met wrange humor, zonder opsmuk en daardoor indrukwekkend.

Lees hier de recensie.

De nachtroos - Lucinda Riley (Xander)

Jaipur, India, 1911. Vlak voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog reist de el arige Anahita met de familie van een rijke vriendin mee naar Engeland. Daar ontmoet ze de jonge Donald Astbury, erfgenaam van het prachtige, afgelegen landgoed Astbury, en zijn sluwe moeder. De reis naar Engeland verloopt door deze ontmoeting heel anders dan Anahita ooit had kunnen denken…

Een eeuw later komt actrice Rebecca Bradley voor een nieuwe film naar het inmiddels vervallen landgoed. Ze hoopt daar te kunnen ontsnappen aan de paparazzi en roddels die haar in Amerika achtervolgen. Tijdens het filmen ontmoet ze de Indiase Ari Malik, die naar Astbury is gekomen op zoek naar zijn familiegeschiedenis. Samen ontrafelen ze de duistere geheimen rond Astbury Hall en komen steeds dichter bij de waarheid die decennialang verborgen bleef.

Lees hier de recensie.

Grand Hotel Europa - Ilja Leonard Pfeiffer (Arbeiderspers)

De toekomst van Europa is het Europa dat nu al een realiteit is. Europa is het recreatiegebied voor de rest van de wereld,' zegt een van de personages in Grand Hotel Europa. Het is – overdrachtelijk – ook een zelfdiagnose. Alle personages in deze roman zitten immers op verschillende manieren vast aan hun verleden. Voor toekomst is geen plek meer. Het Avondland is vergrijsd en improductief. Geschiedenis is het voornaamste dat Europa nog te bieden heeft. En geschiedenis trekt toerisme. Maar dit verontrustende en au fond weemoedige gegeven krijgt in Grand Hotel Europa zijn beslag in een wervelende en hilarische roman met een tragische liefdesgeschiedenis als hoofdmoot.

Lees hier de recensie.

Het begin - Nora Roberts (Boekerij)

Het begon allemaal op oudjaarsavond.

De ziekte kwam plotseling en verspreidde zich snel. De angst verspreidde zich nog sneller. Binnen een paar weken viel alles uiteen: het elektriciteitsnet haperde, de overheid en rechtsstaat vielen om, en meer dan de helft van de wereldbevolking was dood.

Waar orde was, is nu chaos. Waar de macht van wetenschap en technologie afbrokkelt, komt magie in hun plaats. Soms goede, zoals de magie die Lana Bingham gebruikt in de loft waar ze met haar geliefde Max woont. Soms ondenkbaar kwade magie, die overal kan huizen – om de hoek, in stinkende tunnels onder de rivier – of in degenen van wie je het meest houdt.

Met niemand om te vertrouwen behalve elkaar, ontvluchten Lana en Max het vernielde New York. Ze zijn niet de enigen. Over het hele land proberen reizigers naar het westen te vluchten. Maar in een wereld van overlevenden waar iedere vreemde een vriend of vijand kan zijn, weet niemand precies waar ze naartoe vluchten, of waarom. En er wacht hen een doel dat hun levens, en de levens van alle overlevenden, voorgoed zal veranderen.

Het einde is gekomen. Nu gaat het beginnen.

Lees hier de recensie.

Laatste weduwe - Karin Slaughter (HarperCollins)

Een onschuldig uitje verandert in een nachtmerrie wanneer Michelle Spivey wordt ontvoerd terwijl ze met haar dochter aan het winkelen is. De politie zet een grote zoekactie op touw en haar partner doet een emotionele oproep in de media, maar Michelle is en blijft spoorloos.

Een paar weken later, op een rustige zondagmiddag, worden Will Trent en Sara Linton plotseling opgeschrikt door het geluid van explosies. Ze gaan erop af, maar binnen no time loopt alles volledig uit de hand: Sara wordt gekidnapt en Will moet noodgedwongen undercover. De situatie voert hen naar een afgelegen plek in de bergen, naar de vreselijke waarheid over het lot van Michelle en een moordzuchtige radicale groepering...

Lees hier de recensie

Het Italiaanse meisje - Lucinda Riley (Xander)

Rosanna is nog maar elf als ze de man die haar leven zal veranderen voor het eerst ontmoet. In de jaren die volgen blijven de paden van Rosanna en Roberto elkaar kruisen. De twee extreem getalenteerde operazangers voelen een obsessieve liefde voor elkaar, maar het onomkeerbare verleden lijkt hun gezamenlijk geluk in de weg te staan…

Riley beschrijft de tragische en onvergetelijke romance met haar alom geroemde gevoel voor decor, locatie en personages. Het Italiaanse meisje voert de lezer van de achterbuurten in Napels naar de luxe van Milaan en de meest prestigieuze operahuizen ter wereld.

Lees hier de recensie.

Zilvergaren - Naomi Novik (Luitingh - Sijthoff)

Miryem stamt af van een lange lijn van geldschieters... Helaas is haar vader daar niet zo goed in. Hij heeft het familiefortuin, waaronder de bruidsschat van Miryems moeder, bijna volledig uitgeleend. Bovendien heeft haar vader er moeite mee om het geld weer te innen, waardoor het gezin in bittere armoede leeft.

Miryem besluit zelf de touwtjes in handen te nemen en gaat op pad om het geld op te halen dat de dorpelingen haar familie verschuldigd zijn.

Als haar grootvader haar vervolgens een zak met stuivers leent, brengt ze die gevuld met zilvergeld terug, om het in te wisselen voor gouden munten. Maar haar talent om van zilver goud te maken levert Miryem meer problemen op dan haar lief is - zeker als ze te maken krijgt met de kwaadaardige wezens die rondspoken in het woud. Hun koning heeft kennis genomen van haar reputatie, en die reputatie wil hij uitbuiten om redenen die Miryem een raadsel zijn.

Lees hier de recensie.

Echo - Thomas Olde Heuvelt (Luitingh-Sijthoff)

Nick Grevers en zijn klimmaatje Augustin worden aangetrokken door de Maudit, een afgelegen berg in de Zwitserse Alpen. Documentatie over de berg is schaars, het is er ongewoon stil, en als ze de vallei betreden bekruipt ze het onheilspellende gevoel dat ze niet alleen zijn.

Niet veel later is Augustin dood en ontwaakt Nick uit een coma. Hij is verminkt en heeft zijn gezicht in het verband. Een moeizame revalidatie wacht, maar algauw beseft Nick dat het niet alleen het trauma van het ongeluk is dat hem achtervolgt. Er is iets in hem gewekt…

Lees hier de recensie

De testamenten - Margaret Atwood (Prometheus)

Vijftien jaar na de gebeurtenissen in Het verhaal van de Dienstmaagd heeft het totalitaire regime van de Republiek Gilead nog altijd de macht in handen, maar van binnenuit begint het scheuren te vertonen.

Op dit allesbepalende punt in de geschiedenis komen de levens van drie verschillende vrouwen samen, met mogelijk explosieve gevolgen. Twee van hen groeiden op aan weerszijden van de grens: de bevoorrechte dochter van een hoogstaande bevelvoerder in Gilead en een meisje in Canada dat de verschrikkingen op tv ziet en meeloopt in demonstraties tegen het regime. De derde vrouw is een van de machthebbers in Gilead, die al jaren aan de top weet te blijven door schandelijke geheimen te verzamelen en in te zetten tegen haar concurrenten. Diep verborgen geheimen brengen deze vrouwen uiteindelijk samen, en confronteren hen met zichzelf en met de vraag hoever ze willen gaan voor waar zij in geloven.

Aan de hand van de persoonlijke verhalen van de drie vrouwen biedt Margaret Atwood de lezer een kijkje in het corrupte systeem van Gilead. Dat doet ze met een indrukwekkende mengeling van spanning, fijnzinnige humor en een virtuoos verteltalent.

Lees hier de recensie.

Een sprookje - Danielle Steel (Luitingh-Sijthoff)

In een sprookje van Danielle Steel leeft Camille haar droom: ze woont tussen de wijngaarden in de prachtige Napa Valley, Californië, en heeft een gerenommeerd wijnlandgoed, samen met haar ouders. Maar dan overlijdt plotseling haar moeder en moeten Camille en haar vader omgaan met het verlies van de vrouw van wie ze zoveel hielden. Met name haar vader is zeer kwetsbaar, en nog geen jaar na de dood van zijn vrouw hertrouwt hij met de mooie gravin De Pantin. Maar al snel ziet Camille dat haar stiefmoeder niet zo perfect is als ze lijkt.

Dan slaat het noodlot nog eens toe en moet Camille haar stiefmoeder en twee kwade stiefbroers het hoofd zien te bieden. Totdat er een prins op het witte paard verschijnt.

Lees hier de recensie

 

Stem hier voor Chicklit.nl boek van het jaar 2019
De kleuren van magie - V.E. Schwab
Negen volmaakte vreemden - Liane Moriarty
Rinkeldekink - Martine Bijl
De nachtroos - Lucinda Riley
Grand Hotel Europa - Ilja Leonard Pfeiffer
Het begin - Nora Roberts
Laatste weduwe - Karin Slaughter
Het Italiaanse meisje - Lucinda Riley
Zilvergaren - Naomi Novik
Echo - Thomas Olde Heuvelt
De testamenten - Margaret Atwood
Een sprookje - Danielle Steel
 
 
 
 
 
 
Create free online surveys

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • Winnen: 10x Het Fictie boek van het jaar 2021 'Het onzichtbare leven van Addie LaRue'

  • Het nieuwste deel van De Zeven Zussen-serie verschijnt volgende week!

  • Gratis e-teaser van Lisette Jonkman: Pizzageur & Maneschijn

  • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2022: stem op jouw favoriet!

  • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2023: stem op jouw favoriet!

Zoek in artikelen