Chicklit van het jaar 2019: dit is de top 3

Om de schrijfsters en het genre een beetje te boosten, hebben wij besloten om dit jaar een aparte verkiezing te organiseren voor het genre 'chicklit'. Vanaf dit jaar kan je dus op jouw favoriete chicklit stemmen in de Chicklit van het jaar 2019 verkiezing. In november hebben wij jullie hulp ingeroepen om te stemmen op je favoriete chicklit van 2019 en dat hebben jullie gedaan. Hieronder vind je de top 3 beste chicklits van 2019!

Welk boek zal aan het eind van dit jaar de titel 'Chicklit van het jaar 2019' dragen? Het blijft nog even een verrassing, want de top 3 zal eerst nog door een vakkundige jury gelezen en beoordeeld worden. Aan het einde van deze maand zullen wij aan de hand van hun beoordelingen de winnaar van de Chicklit van het jaar 2019 verkiezing bekendmaken. 

Dit is de top 3 die nog steeds kans maakt op de titel 'Chicklit van het jaar 2019' (in willekeurige volgorde):

Chicklit van het jaar 2019

Ik mis je - Gillian King (Zomer & Keuning)

Als na het uitgaan Charlottes beste vriendin Bo omkomt door een auto-ongeluk dat zij overleeft, wordt ze gek van schuldgevoel. Charlie vertrekt uit Wassenaar en probeert haar leven op te bouwen los van Bo en los van Carsten, Bo's broer op wie ze in stilte verliefd is. Dan valt ze voor de mooie praatjes van James, een jongen van wie iedereen kan zien dat hij slecht nieuws is. Charlie raakt steeds verder verwijderd van Carsten en steeds meer in de greep van James. Het lukt haar niet om dit te doorbreken. Tot ze tien jaar later terugkeert naar Wassenaar. "Ik mis je' is Gillian King op haar best!

Lees hier de recensie.

Chicklit van het jaar 2019

Thuiskomen - Jackie van Laren (Boekerij)

Freddy van Ee is een succesvol schrijfster die met haar twee katten in een schattig dijkhuisje in Amsterdam-Noord woont. Ze houdt er niet van om in de belangstelling te staan, maar laat zich toch door haar uitgeefster overtuigen om mee te doen aan een tv-spelletje. In het panel zit ook de beroemde Nick Jacobs, een van oorsprong Nederlandse countryzanger die vroeg in zijn carrière naar de VS is verhuisd en nu in Nederland is omdat zijn moeder zorg nodig heeft. Nick en Freddy vinden, vol verwondering, iets bij elkaar waarvan ze beiden niet hadden gedacht dat het nog zou kunnen.

De half-Surinaamse Odile Norton is opgevoed door haar alleenstaande moeder Serafina, die nooit heeft willen zeggen wie Odiles vader is. Wat Odile wel weet is dat het iemand was voor wie haar moeder meer voelde dan voor de stoet bedpartners die daarna volgde. Als Serafina ongeneeslijk ziek wordt, verbreekt Odile haar toch al slechte relatie en trekt bij haar moeder in. Samen kijken ze veel naar het tv-spelletje waarin Freddy en Nick meedoen. Het valt Odile op dat haar moeder een ongewone fascinatie heeft voor Nick; zal Serafina haar zwijgen nog doorbreken voordat het te laat is?

Lees hier de recensie.

Chicklit van het jaar 2019

Bestemd voor mij - Chantal van Gastel (The House of Books)

De feestdagen staan voor de deur en Jessica kijkt uit naar een lang weekend met haar beste vriendinnen Micky, Hannah en Debbie. Al jarenlang delen ze alles met elkaar, maar er is een nadeel: ze zien elkaar veel te weinig. Daarom besluiten de vriendinnen bij elkaar te komen in het familiehuis waar Jessica en Micky vroeger al hun vakanties doorbrachten. Bij aankomst wacht hen echter een verrassing. De meiden zijn niet de enige gasten in het vakantiehuis. Herinneringen komen tot leven, waaronder ook die aan een oude liefde, die Jessica liever wil vergeten. Maar dát laat het huis niet toe.

Lees hier de recensie.

Jullie hebben echt massaal gestemd op jullie favoriete chicklit van 2019. We hebben alle stemmen geteld en uiteindelijk kunnen uit de 12 boeken helaas maar 3 favorieten gekozen worden. Tussen hen zal de strijd verder gaan en één van hen zal straks de titel 'Chicklit van het jaar 2019' dragen. 

Helaas hebben de resterende 9 boeken geen plekje weten te veroveren in de top 3. Toch zijn ook deze boeken echte aanraders om een keertje te lezen:

Nee heb je - Charlotte de Monchy (Boekerij)

Een dag in december - Josie Silver (Luitingh- Sijthoff)

Ik wil met je mee - Jill Mansell (Luitingh-Sijthoff)

Verknocht - Lisette Jonkman (Luitingh-Sijthoff)

Het eindeloze strand - Jenny Colgan (Luitingh-Sijthoff)

Voor wat, hoort wat - Sophie Kinsella (The House of Books)

De Mister - E.L. James (Prometheus)

Leugens en Lattes - Lauren Weisberger (Boekerij)

Ik ben je niet vergeten - Christina Lauren (Xander)

 

Lees ook: 

Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2018: dit is de top 3 

Chicklit.nl boek van het jaar 2019: dit is de top 3

Nieuwste artikelen

  • Deze acteurs haten de manier waarop ze beroemd zijn geworden

  • 11 dingen die je denkt tijdens bingewatchen

  • Schimmen - Dolly Alderton 

  • Waarom de maan verdwijnt - Martine Letterie & Rick de Haas

  • Dwars & Co - Rico Hop

Gerelateerde artikelen

  • 10 jaar Chicklit.nl: dat is FEEST!

  • Boeken top-5: De leukste series!

  • 12 x romantische boeken

  • Feelgood boeken voor als je down bent van de lockdown

  • 60 dagen elke dag kans op een boek!

Zoek in artikelen