De winnaar van de 'Chicklit.nl boek van het jaar 2019' verkiezing

Aan het begin van december hebben wij de geweldige top 3 van de 'Chicklit.nl boek van het jaar 2019' verkiezing aan jullie bekend mogen maken! Hierna hebben we het volledig uit handen gegeven aan onze geweldige jury en zij hebben alle boeken gelezen en beoordeeld. Het was een moeilijke keuze, want elk boek had zijn eigen kwaliteiten. En nu is het dan eindelijk tijd voor de onthulling van het 'Chicklit.nl boek van het jaar 2019'. 

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten maken wij iedere maand een Chicklit.nl Top 6 met de beste en mooiste boeken van de afgelopen maand. Voor de 'Chicklit.nl boek van het jaar 2019' verkiezing hebben wij uit elke Top 6 die op de website is verschenen de 12 allerbeste boeken gekozen om mee te doen aan de verkiezing! Na een spannende strijd, waarin jullie konden stemmen op jullie favoriete boek van 2019, is er een top 3 gekozen. Dat waren de volgende drie boeken:

De kleuren van magie - V.E. Schwab (Boekerij)

Laatste weduwe - Karin Slaughter (HarperCollins)

De nachtroos - Lucinda Riley (Xander)

Helaas hebben niet alle boeken een plekje in de top 3 weten te bemachtigen. Bekijk alle boeken die genomineerd waren voor de 'Chicklit.nl boek van het jaar 2019' verkiezing HIER.

Sinds het begin van november zijn wij al ontzettend druk bezig met de 'Chicklit.nl boek van het jaar 2019' verkiezing! Eerst hebben wij aan jullie gevraagd om op je favoriete boek van 2019 te stemmen en dat hebben jullie vol overtuiging gedaan. Hieruit zijn drie overduidelijke winnaars gekomen! Hierna was het tijd voor de beoordeling door een vakkundige jury bestaande uit boekenliefhebbers. Aan de hand van 13 verschillende punten (zoals originaliteit, karakterontwikkeling en de schrijfstijl) hebben zij elk boek een score gegeven. En uiteindelijk kan er maar één de winnaar zijn.

Ook benieuwd naar het 'Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2019' en de 'Chicklit van het jaar 2019'?! Bekijk die HIER en HIER.

Hieronder vind je het commentaar van de jury (in willekeurige volgorde):

Dit had de jury te zeggen over De kleuren van magie van V.E. Schwab:

De kleuren van magie van V.E. Schwab valt in het genre fantasy voor volwassen. De lezer krijgt precies waar hij naar op zoek is: een verhaal boordevol fantasie en magie. De kleuren van magie is zeker een uniek boek binnen zijn genre, het verhaal weet zich te onderscheiden doordat het boek zich afspeelt in 4 verschillende Londens, die elk in een andere dimensie liggen. Hierdoor creëert V.E. Schwab niet één complete wereld, maar legt ze 4 lagen over elkaar heen. Het is een hele sterke worldbuilding. Verder zat er geen gigantische plottwist in De kleuren van magie en als lezer wist je al een beetje welke kant het verhaal op zou gaan, maar dit stoorde zeker niet. Tot slot is de schrijfstijl van V.E. Schwab erg beschrijvend en door de vele details komen de wereld, het verhaal en de personages echt tot leven tijdens het lezen.

Dit had de jury te zeggen over Laatste Weduwe van Karin Slaughter:

Laatste weduwe is het nieuwste deel in de Will Trent-serie van Karin Slaughter. Het verhaal roept in het begin meteen herkenning op bij de lezer, omdat je veel personages al kent. Maar toch weet Karin Slaughter het verhaal ook heel verfrissend te maken. Het boek voelt niet aan als een trucje dat herhaald wordt, omdat het vol zit met verrassende wendingen! Daarnaast zit er een zenuwslopende opbouw van spanning in Laatste weduwe. Steeds wordt de tijd tot op de minuut weergegeven en dit zorgt ervoor dat je de tijdsdruk en de stress die de hoofdpersonages ervaren zelf ook kunt voelen. En natuurlijk ontbreken de gruwelijke beschrijvingen niet in dit verhaal. De lezer blijft tijdens het lezen zeker op het puntje van z'n stoel zitten tot aan de ontknoping. 

Kortom, Laatste weduwe is een erg sterke thriller en de fans van Karin Slaughter kunnen hun hart weer ophalen met dit boek!

Dit had de jury te zeggen over De nachtroos van Lucinda Riley:

Het onderwerp van De nachtroos is erg mooi. Je komt veel te weten over het India van vroeger, maar ook over Engeland. Je kan merken dat Lucinda Riley veel onderzoek heeft gedaan om de verschillende thema's zo gedetailleerd mogelijk weer te geven. De verhaallijn in De nachtroos wisselt continu tussen het heden en het verleden. Deze wisselingen zijn mooi gedaan en passen goed bij de sfeer van het boek. Je wil weten hoe beide verhaallijnen verder gaan. Hier en daar zijn de beschrijvingen misschien een beetje te langdradig, maar dit neemt niet weg dat het verhaal ontzettend origineel en onverwacht is door de verschillende plottwists.

Lucinda Riley is een onvervalste feelgoodschrijfster. Hoewel De nachtroos misschien niet kan tippen aan De Zeven Zussen, speelt dit boek met romantiek en de relaties tussen de verschillende personages! Het is een prachtig verhaal waarin alle verhaallijnen aan het einde mooi samen komen.

 

De meningen van de juryleden waren bij de 'Chicklit.nl boek van het jaar 2019' verkiezing erg verdeeld. Zo vonden de thriller fans Laatste Weduwe het beste, de roman fans werden omver geblazen door De nachtroos en bij de fantasy fans was De kleuren van magie favoriet. De juryleden gaven aan dat het hierdoor erg moeilijk was om de boeken met elkaar te vergelijken. Hieruit kunnen we concluderen dat alle drie de boeken winnaars zijn in hun eigen genres! Toch kan er maar één boek de uiteindelijk winnaar zijn en dat hebben we bepaald aan de hand van de cijfers, die zijn gegeven door de juryleden. 

De winnaar van de 'Chicklit.nl boek van het jaar 2019' verkiezing is geworden.....

De nachtroos - Lucinda Riley (Xander)

De winnaar van de titel 'Chicklit.nl boek van het jaar 2019' is De nachtroos van Lucinda Riley! Uiteindelijk was dit boek bij de meeste juryleden favoriet door het prachtige verhaal.

Om te vieren dat De nachtroos van Lucinda Riley het beste boek van 2019 is geworden houden wij binnenkort een hele leuke winactie! Houd onze site dus vooral in de gaten om de komende tijd niks te missen.

De tweede plek is veroverd door Laatste Weduwe van Karin Slaughter en de derde plek is voor De kleuren van magie van V.E. Schwab.

Wij willen de juryleden en de uitgeverijen bedanken voor de leuke verkiezing!

Nieuwste artikelen

  • De prins van Trots (Koninkrijk der Zonden 2) - Kerri Manisalco

  • Juice - Heleen van Royen

  • De Hawthorne-broers - Jennifer Lynn Barnes

  • Eiland van de verloren meisjes - Alex Marwood

  • Recensie: Ehrengard: Forførelsens kunst

Gerelateerde artikelen

  • Lucinda Riley kondigt De zeven zussen deel 7 aan

  • Recensie: De zeven zussen

  • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: dit is de top 3

  • Lucinda Riley's 'De zeven zussen 8: Atlas: Het verhaal van Pa Salt' dit is wat we weten

  • Boeken zoals Lucinda Riley

Zoek in artikelen