De winnaar van de 'Chicklit.nl Young Adult boek van het Jaar 2019' verkiezing

Het afgelopen jaar werden wij verblijd met ontzettend veel spannende, romantische en fantasierijke Young Adult boeken. Het is natuurlijk ontzettend moeilijk om daar het beste 'Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2019' uit te moeten kiezen. Daarom hebben wij jullie hulp en die van een vakkundige jury ingeroepen! En wij mogen nu eindelijk de winnaar van de 'Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2019' verkiezing aan jullie bekendmaken..

Iedere maand doen wij ons best om op Chicklit.nl een Young Adult top 6 met de allerbeste boeken van die maand te publiceren. Voor de 'Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2019' hebben wij uit de verschillende Top 6'en van het afgelopen jaar 12 boeken uitgekozen die mee mochten dingen naar de titel. Hierna hebben wij jullie om hulp gevraagd om te stemmen op je favoriete boek van 2019 en dat zijn de onderstaande drie Young Adult boeken geworden. 

Koninkrijk van as - Sarah J. Maas (Boekerij)

Truth or Dance - Chinouk Thijssen (Clavis)

De Zwendelprins - Rima Orie (Moon)

Lees HIER welke andere boeken er nog meer genomineerd waren voor deze verkiezing. 

Om te beoordelen wie uiteindelijk het beste 'Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2019' is, hebben wij een deskundige jury samengesteld met allemaal boekenliefhebbers. De afgelopen maand hebben zij alle drie de boeken gelezen en op 13 verschillende punten beoordeeld, zoals originaliteit, karakter ontwikkeling, schrijfstijl en de opbouw van het verhaal! 

Ook benieuwd naar het 'Chicklit.nl boek van het jaar 2019' en de 'Chicklit van het jaar 2019'?! Bekijk die HIER en HIER.

In willekeurige volgorde vind je hieronder het commentaar van de juryleden:

Dit had de jury te zeggen over Koninkrijk van As van Sarah J. Maas:

Koninkrijk van As is het zevende en laatste deel in de Glazen troon-serie van Sarah J. Maas. Ondanks dat er al zoveel boeken aan vooraf zijn gegaan worden de lezers nog steeds verrast met mooie en sterke plotwendingen. Sarah J. Maas neemt de lezer mee op een emotioneel avontuur, waarbij ook zeker gehuild mag worden. Want strijd is niet zonder opoffering en dat is duidelijk te merken in Koninkrijk van As. Mede hierdoor weet Sarah J. Maas de emoties van de karakters goed over te brengen, waardoor je tot diep in je hart geraakt wordt tijdens het lezen. Het verhaal is realistisch en niet alles is perfect in de wereld waarin Aelin leeft. Toch is er ook ruimte voor dromen, hoop en idealisme! Dit contrast maakt van Koninkrijk van As een ijzersterk YA boek. Maar natuurlijk is het verhaal ook doordrenkt van de nodige spanning en actie. Deze is eigenlijk continu aanwezig, maar kent verschillende hoogtepunten. Hierdoor is er voor de lezer bijna geen tijd om op adem te komen. Tot slot zijn ook de karakters ontzettend goed opgebouwd en erg divers. Elk karakter is uniek!

Kortom, Koninkrijk van As is een waardige afsluiting van een immens populaire YA-serie!

Dit had de jury te zeggen over Truth or Dance van Chinouk Thijssen:

Truth or Dance van Chinouk Thijssen lijkt een beetje op Pretty Little Liars, maar dan in een danswereld. Het is dus niet helemaal uniek, maar de setting is wel interessant en vernieuwend genoeg om het verhaal aantrekkelijk te maken voor de lezer. Chinouk Thijssen schrijft erg toegankelijk, vlot en gemakkelijk. De korte hoofdstukken zorgen ervoor dat je door Truth or Dance heen vliegt. Maar dit komt natuurlijk ook doordat er voldoende ruimte is voor spanning en sensatie. Het hoofdpersonage in Truth or Dance wordt het beste uitgewerkt door Chinouk Thijssen. Haar emoties zijn namelijk overtuigend en hierdoor is zij erg menselijk. Helaas missen de andere karakters en het plot een beetje diepgang. Dit neemt niet weg dat het plot wel gewoon goed in elkaar zit en dat Chinouk Thijssen aan de belangrijkste details heeft gedacht.

Dit had de jury te zeggen over De Zwendelprins van Rima Orie:

Hoewel De Zwendelprins een YA Fantasy boek is, weet Rima Orie onze multiculturele samenleving goed af te spiegelen in het verhaal. Zo kom je actuele onderwerpen tegen zoals geaardheid, racisme, en de vluchtelingenproblematiek. Toch blijft het verhaal wel draaien om mysterie en avontuur, omdat je niet precies weet hoe alles in elkaar steekt. Dit maakt het verhaal origineel en verfrissend, net als het oosterse tintje dat Rima Orie aan het verhaal heeft gegeven. Je wordt meegenomen naar een andere wereld, op reis door diverse koninkrijken met hun eigen avonturen. Rima Orie heeft een erg beschrijvende schrijfstijl. In De Zwendelprins gebruikt ze dan ook erg veel details: van de klederdracht tot de omgeving tot het karakter van de paarden! Hiermee zorgt ze ervoor dat het hele verhaal aan de ene kant mooi tot leven komt, maar aan de andere kant is het erg complex.

De Zwendelprins is een steengoed debuut vol fantasy, avontuur en diversiteit.

 

De meeste juryleden waren het erover eens dat maar één iemand de winnaar kan zijn van de 'Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2019' verkiezing en dat is....

Koninkrijk van As - Sarah J. Maas (Boekerij)

Dit boek heeft alles wat een goede Young Adult nodig heeft: liefde, drama, vriendschap, humor, actie en emoties! Onze juryleden zijn het er bijna unaniem over eens; Koninkrijk van As van Sarah J. Maas is de winnaar van de 'Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2019' verkiezing.

Om te vieren dat Koninkrijk van As het beste 'Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2019' is geworden houden wij binnenkort een hele leuke winactie! Houd onze site dus vooral in de gaten de komende tijd om niks te missen.

De tweede plek is veroverd door De Zwendelprins van Rima Orie en de derde plek is naar Truth or Dance van Chinouk Thijssen gegaan.

Wij willen de juryleden en de uitgeverijen bedanken voor de leuke verkiezing!

Nieuwste artikelen

  • Sleutel tot de kracht - Nora Roberts

  • De zeven - Rose Wilding

  • Dolende geesten – Hilda Spruit

  • Wie ik ben zonder jou - Susan Muskee

  • Hart van de Duistere - Beau Charlotte

Gerelateerde artikelen

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • Winnen: 10x Het Fictie boek van het jaar 2021 'Het onzichtbare leven van Addie LaRue'

  • YA fantasy boeken series

  • Het nieuwste deel van De Zeven Zussen-serie verschijnt volgende week!

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen