De winnaar van de 'Chicklit van het jaar 2019' verkiezing

Dit jaar hebben we besloten om voor de chicklits een hele aparte verkiezing te organiseren, namelijk de 'Chicklit van het jaar 2019' verkiezing. Op deze manier willen wij de schrijfsters en het genre een beetje boosten! Het was ontzettend moeilijk om te bepalen welke chicklit het beste van 2019 is, maar het is onze jury gelukt en wij zijn heel blij met de winnaar!

Iedere maand maken wij een Top 6 met de beste en mooiste boeken. Soms staan daar ook prachtige chicklits tussen! Uit elke Top 6 die dit jaar op Chicklit.nl is verschenen, hebben wij de 12 allerbeste chicklits gekozen om mee te doen aan de 'Chicklit van het jaar 2019' verkiezing. Hierna hebben wij jullie ingeschakeld om op jullie favoriete chicklit van 2019 te stemmen en daar is een top 3 uitgekomen! Dat waren de volgende drie chicklits:

Ik mis je - Gillian King (Zomer & Keuning)

Thuiskomen - Jackie van Laren (Boekerij)

Bestemd voor mij - Chantal van Gastel (The House of Books)

Helaas hebben niet alle boeken een plekje in de top 3 weten te bemachtigen. Bekijk alle boeken die genomineerd waren voor de 'Chicklit van het jaar 2019' verkiezing HIER.

Wij zijn al een tijdje druk bezig met de 'Chicklit van het jaar 2019' verkiezing, sinds november ongeveer! Wij hebben jullie gevraagd om op je favoriete chicklit van 2019 te stemmen en daar hebben jullie massaal gehoor aan gegeven! Hier willen wij jullie ontzettend voor bedanken. Hierna hebben wij een deskundige jury van boekenliefhebbers samengesteld en zij hebben deze 3 boeken gelezen en beoordeeld. Aan de hand van 13 verschillende punten (zoals originaliteit, karakterontwikkeling en de schrijfstijl) hebben zij elk boek een score gegeven. Hierna hebben ze met elkaar gediscussieerd en is er uiteindelijk een winnaar gekozen.

Ook benieuwd naar het Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2019 en Chicklit.nl boek van het jaar 2019?! Bekijk die HIER en HIER.

Hieronder vind je het commentaar van de jury:

Dit had de jury te zeggen over Ik mis je van Gillian King:

Ik mis je is een prachtig boek over vriendschap en liefde, waarbij je tijdens het lezen vlinders in je buik voelt. Maar Gillian King creëert ook ruimte voor heftige onderwerpen en daarom is het soms moeilijk droog te houden tijdens het lezen. Er zitten hierdoor voldoende verrassende wendingen in het verhaal en de synopsis op de achterkant is pas het topje van de ijsberg! In Ik mis je vertelt Gillian King het verhaal vanuit het heden en verleden. Deze sprongen in de tijd maken Ik mis je erg interessant voor de lezers, het boek houdt hierdoor de aandacht vast. Je móét namelijk weten hoe de verhaallijnen in zowel het heden als in het verleden zich ontwikkelen. Gillian King heeft in Ik mis je erg leuke karakters gecreëerd en in de loop van het verhaal worden het je vrienden. Het worden écht mensen die dichtbij je staan.

Ik mis je wegleggen of er even niet aan denken is zeker een 'mission impossible'. Dit boek bevat dan ook alle ingrediënten om de perfecte chicklit te zijn!

Dit had de jury te zeggen over Thuiskomen van Jackie van Laren:

Jackie van Laren heeft al aardig wat chicklits op haar naam staan. Over het algemeen lezen ze makkelijk weg, maar hebben ze niet heel erg veel diepgang. Echter, in Thuiskomen is dit een beetje anders. Hierin zit namelijk wél behoorlijk veel diepgang en dit zorgt ervoor dat Thuiskomen één van haar betere chicklits is. Het verhaal is leuk, lekker makkelijk en mooi geschreven. Qua verhaallijn is het verhaal in Thuiskomen wel een beetje wat je van Jackie van Laren verwacht, toch heeft ze door het dubbelverhaal en de (serieuze) omstandigheden er wel een vernieuwend boek van weten te maken. Het is grappig en ontroerd tegelijkertijd, maar er wordt niet te veel nadruk op de emoties gelegd. Hierdoor blijft Thuiskomen ook een beetje luchtig!

Dit had de jury te zeggen over Bestemd voor mij van Chantal van Gastel:

Chantal Van Gastel heeft in Bestemd voor mij een aangename en fijne schrijfstijl. Het is vlot, beschrijvend en warm tegelijk. Perfect voor een echte chicklit dus. In Bestemd voor mij staan jongvolwassenen in de spotlight. Er is meer dan genoeg ruimte voor de nodige romantiek, liefde en relaties. Maar ook komen de perikelen van vriendinnen die uit elkaar groeien duidelijk naar voren. Bestemd voor mij is dan ook ideaal voor jonge vrouwen die net hun leven aan het opbouwen zijn. Het plot in Bestemd voor mij kent net genoeg diepgang, maar is niet altijd even origineel of verrassend. Veel gebeurtenissen zien de lezers al aankomen, maar gelukkig weet Chantal van Gastel dit een beetje goed te maken door veel emoties in het verhaal te verwerken. En hier en daar is het verhaal erg grappig!

 

De jury heeft er lang over moeten nadenken, maar na lang beraad is er uiteindelijk een winnaar gekozen! De winnaar van de 'Chicklit van het jaar 2019' verkiezing is geworden.....

Ik mis je - Gillian King (Zomer & Keuning)

De winnaar van de titel 'Chicklit van het jaar 2019' is Ik mis je van Gillian King! Uiteindelijk was dit boek bij de meeste juryleden favoriet door de karakters die tijdens het lezen je vrienden worden.

Om te vieren dat Ik mis je van Gillian King de beste chicklit van 2019 is geworden houden wij binnenkort een hele leuke winactie! Houd onze site dus vooral in de gaten om de komende tijd niks te missen.

De tweede plek is veroverd door Thuiskomen van Jackie van Laren en de derde plek is naar Bestemd voor mij van Chantal van Gastel gegaan.

Wij willen de juryleden en de uitgeverijen bedanken voor de leuke verkiezing!

Nieuwste artikelen

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

  • Campinggasten – Liz Ouwens

  • Escape from a game 1: Het geheim van spookeiland - Dustin Brady

  • Liefde in het spel - Elena Armas

  • Voor altijd regen - Meke Levenga

Gerelateerde artikelen

  • 12 x romantische boeken

  • 10 jaar Chicklit.nl: dat is FEEST!

  • Boeken top-5: De leukste series!

  • Winnen: 10x Het Feelgood boek van het jaar 2021 'Ik vergeet je niet'

  • Winnen: 10x Het Fictie boek van het jaar 2021 'Het onzichtbare leven van Addie LaRue'

Zoek in artikelen