Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2020: dit is de top 3

Sinds 2019 hebben we een aparte verkiezing voor het feelgood boek van het jaar. In 2020 hebben we weer van veel geweldige feelgood boeken mogen genieten, dus het was een zware taak om de top 12 samen te stellen. Gelukkig hebben we uiteindelijk een keuze kunnen maken en hebben we jullie hulp ingeroepen om te stemmen op je favoriete feelgood boek van 2020! Jullie hebben massaal gestemd en tot het eind bleef het spannend welke boeken er in de top 3 terecht zouden komen. Lees snel verder om te zien welke feelgood boeken nog kans maken op de titel Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2020!

Jullie moeten nog wel even geduld hebben voordat de winnaar bekend wordt gemaakt, want nu gaat een professionele jury zich buigen over deze top 3. Ze hebben in de maand december de tijd om de boeken uit de top 3 van de Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2020 te lezen en te beoordelen. Aan de hand van hun beoordelingen wordt duidelijk welk boek de winnaar is!

Dit is de top 3 die nog steeds kans maakt op de titel 'Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2020' (in willekeurige volgorde):

Tegen beter weten in

Tegen beter weten in - Charlotte de Monchy (Boekerij)

Lois werkt voor een kleine, noodlijdende uitgeverij in Amsterdam. Er ligt daar in een la nog een bijna verlopen contract voor een biografie over Marius Delaive, een Nederlandse tienerster uit een beroemde boyband. Die biografie zou de uitgeverij uit de rode cijfers kunnen halen, maar Marius woont inmiddels in Canada, waar hij een houtbewerkingsbedrijf is begonnen, en wil met rust gelaten worden. Het contract heeft hij getekend onder druk van zijn agent en nu wil hij er niets meer mee te maken hebben.

Lois wordt door haar werkgever naar Canada gestuurd om zo veel mogelijk informatie van Marius los te krijgen en het boek toch te schrijven. Het is voor haar een mooie kans, aangezien ze droomt van een carrière als schrijfster. Bovendien komt het haar meer dan goed uit om een tijdje naar het buitenland te gaan en zo haar ex te ontlopen. Ze neemt haar intrek in een gemoedelijke B&B in het dorpje en wordt meteen vriendinnen met de sympathieke uitbaatster Jill. Jills beste vriend Chris is ook een goede vriend van Marius; dat beschouwt Lois als een veelbelovende start. Maar het blijkt veel moeilijker dan ze ooit had gedacht om door te dringen tot de stugge voormalige ster.

Lees hier de recensie.

wintereiland

Wintereiland - Jenny Colgan (Luitingh-Sijthoff)

Vertaald door: Els van Son

Het is winter op het eiland Mure. Een tijd om samen door te brengen, bij een knapperend haardvuur, en te genieten met de mensen van wie je houdt – tenzij je natuurlijk per ongeluk zwanger bent van je ex-baas en niet weet hoe je het moet vertellen. Kan Flora in het seizoen van vrede op aarde haar geheim delen en haar relatie met Joël redden?

Ondertussen probeert Saif, de dokter op het eiland en vluchteling uit het door oorlog verscheurde Syrië, te genieten van zijn eerste westerse kerst met zijn zonen – maar zonder zijn vermiste vrouw. Kan het kleine gezin troost en vreugde vinden?
 

Lees hier de recensie.

 

 

Onbreekbaar 1 Buren with benefits

Onbreekbaar 1: Buren with benefits - Lisette Jonkman (Luitingh-Sijthoff)​​​​​​​

Abigail werkt in een café, doet af en toe een modellenklusje en woont nog steeds in een studentenkamer (meer kan ze niet betalen). Is dit nou het grotemensenleven waar ze van droomde?
Ferdinand Frericks kan niet wachten tot zijn studentenleven begint. Hij sluit zich aan bij een studentenvereniging en stort zich op de avontuurtjes met zijn studiegenotes. Ondertussen blijft hij zijn buurvrouw Abby maar op onhandige momenten tegen het lijf lopen. Zij maakt iets anders in hem los dan alle hockeyblondines bij elkaar.
Abby durft eerst haar interesse niet toe te geven, maar na een gevaarlijke situatie begint ze toch voor Ferdi te vallen… Maar passen ze wel in elkaars leven?

Lees hier de recensie.

 

 

Er zijn ontzettend veel stemmen uitgebracht, maar helaas kunnen er uit de top 12 maar 3 favorieten gekozen worden. Eén van hen zal uiteindelijk de titel 'Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2020' mogen dragen.

Helaas hebben de onderstaande 9 boeken geen plekje weten te veroveren in de top 3. Toch zijn ook deze boeken echte aanraders om een keertje te lezen:

Christmas Shopaholic - Sophie Kinsella (The house of books)

De sterrengever - Jojo Moyes (De fontein)

Heerlijk duurt het langst - Jill Mansell (Luiting-sijthof)

Ik durf je niet te zeggen - Christina Lauren (Xander)

De stroopwafelshop - Astrid Harrewijn (Boekerij)

Net als in de film - Rachel Winters (Luiting-Sijthof)

Kerstmis in het Duincafé - Debbie Johnson (Boekerij)

De P.S. I Love You Club - Cecelia Ahern (Luiting-Sijthof)

De roadtrip van je leven - Lizzie van den Ham (Dutch venture publishing)

 

Lees ook: 

Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2020: dit is de top 3

Chicklit.nl Fictie boek van het jaar 2020: dit is de top 3

Nieuwste artikelen

  • Top 10 Nederlandse romcoms

  • Wat doet de cast van The Santa Clause nu?

  • De beste aankomende films van 2021 en 2022

  • Nieuwe serie van de makers van Downton Abbey aangekondigd

  • Eternals komt naar Disney+

Gerelateerde artikelen

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

  • 10 jaar Chicklit.nl: dat is FEEST!

  • Winnen: 3x Beter laat dan nooit van Charlotte de Monchy

  • De beste zomerboeken in 2021

Zoek in artikelen