Chicklit.nl fictie boek van het jaar 2021: dit is de top 3

We hebben in 2021 weer een heleboel mooie, grappige, spannende en fantasievolle boeken mogen lezen, en wat was het lastig om van al die boeken een top 12 samen te stellen. Dankzij jullie stemmen is de lijst van een top 12 teruggebracht naar een top 3, en kijken we tegen drie potentiële winnaars van de Chicklit.nl fictie boek van het jaar 2021 aan! Hieronder vind je de drie kanshebbers.

Eind december maken wij de winnaar bekend van de Chicklit.nl fictie boek van het jaar verkiezing. Dat doen we niet zomaar: een professionele jury, bestaande uit recensenten, leest en beoordeelt alle drie de boeken. Zij kennen punten toe aan een groot aantal aspecten die belangrijk zijn voor de winnaar in deze categorie. Aan de hand van hun beoordelingen komt de winnaar van de Chicklit.nl fictie boek van het jaar verkiezing naar boven!

In willekeurige volgorde is dit de top 3 die nog kans maakt op de titel Chicklit.nl fictie boek van het jaar 2021:

Zondagsleven - Judith Visser (Harper Collins)

Rinkelende telefoons, felle lampen, rumoerige collega's én haar hond mag niet mee. Voor Jasmijn Vink, die autisme heeft, is het dagelijkse kantoorleven een ware beproeving. In Zondagsleven zoekt Jasmijn uit hoe ze, ondanks alle chaos, een veilige en overzichtelijke wereld voor zichzelf kan creëren. Hoe ze haar hoofd boven water kan houden – niet alleen op kantoor, maar ook op het turbulente pad van de liefde. Liefde voor haarzelf, voor haar hond Romy, voor de mensen om haar heen, en in het bijzonder voor die ene man die zo zijn best doet haar te begrijpen...

Waar Zondagskind ging over opgroeien met autisme, gaat Zondagsleven over je eigen weg vinden en trouw blijven aan wie je bent.

Lees hier de recensie.

Daar waar de rivierkreeften zingen - Delia Owens (The House of Books)

Kya Clark is in haar eentje opgegroeid in het moeras van Barkley Cove in North Carolina, afgesloten van de bewoonde wereld. Om zichzelf te onderhouden ruilt ze vis, en groenten uit haar moestuin voor andere levensmiddelen. Ze voelt zich er thuis, beschouwt de natuur als haar leerschool. Maar als ze in aanraking komt met twee jongemannen uit de stad ontdekt ze dat er ook een andere wereld is. Wanneer een van hen dood wordt gevonden, valt de verdenking onmiddelijk op Kya.

Lees hier de recensie.

 

Het onzichtbare leven van Addie LaRue - V.E. Schwab (Boekerij)

Frankrijk, 1714. Als Adeline LaRue wordt uitgehuwelijkt, smeekt ze om meer tijd en een leven in vrijheid. Haar wens gaat in vervulling, maar tegen een vreselijke prijs. Addie zal eeuwig leven, en is gedoemd te worden vergeten door iedereen die ze ontmoet. Zelfs haar ouders vergeten hun dochter op slag en jagen haar hun huis uit.

Ontheemd en alleen begint Addie aan een betoverend avontuur dat eeuwen en continenten omspant. Van de achttiende-eeuwse salons van Parijs tot de straten van het moderne New York: Addie leert overal overleven. Maar terwijl haar tijdgenoten de geschiedenisboeken in gaan, blijft Addie onopgemerkt bestaan. Dag na dag, jaar na jaar.

Tot ze op een dag een boekhandel in stapt en iemand haar voor het eerst in driehonderd jaar herkent...

Lees hier de recensie.

Jullie hebben massaal gestemd en de bovenstaande drie boeken maken nog steeds kans op de titel Chicklit.nl fictie boek van het jaar 2021. Helaas hebben de onderstaande 9 boeken het net niet gered, maar dat neemt niet weg dat deze boeken het zeker waard zijn om te lezen!

Orakel - Thomas Olde Heuvelt (Boekerij)

IJsprinses - Camilla Läckberg (The House of Books)

Zomeravond - Suzanne Vermeer (A.W. Bruna)

Spiegelman - Lars Kepler (Cargo)

Middernachtbibliotheek - Matt Haig (Lebowski)

De nachtdienst - Esther Verhoef (Prometheus)

Billy Summers - Stephen King (Boekerij)

De verborgen apotheek - Sarah Penner (Harper Collins)

Bij het licht van de maan - Santa Montefiore (Boekerij)

 

Lees ook:

Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2021: dit is de top 3

Chicklit.nl young adult boek van het jaar 2021: dit is de top 3

Nieuwste artikelen

  • Deze films en series verschijnen in december op Netflix

  • The Lion King prequel, Mufasa, komt eraan!

  • Twin Crowns - Catherine Doyle & Katherine Webber

  • Lotgenoten - Arne Van Der Linden

  • Deze tv-series worden gecanceld of krijgen een nieuw seizoen

Gerelateerde artikelen

  • Winnen: 10x Het Fictie boek van het jaar 2021 'Het onzichtbare leven van Addie LaRue'

  • Het nieuwste deel van De Zeven Zussen-serie verschijnt volgende week!

  • Gratis e-teaser van Lisette Jonkman: Pizzageur & Maneschijn

  • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: stem op jouw favoriet!

  • Boek van het Jaar 2012: stem op jouw favoriet!

Zoek in artikelen