Chicklit.nl young adult boek van het jaar 2021: dit is de top 3

Wat hebben we in 2021 weer kunnen genieten van al die mooie Young Adult boeken! Het viel dan ook niet mee om daar een top 12 van samen te stellen voor de Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar verkiezing! Maar gelukkig zijn we eruit gekomen, en doordat jullie allemaal massaal gestemd hebben op jullie favoriete Young Adult, hebben we de lijst van 12 teruggebracht naar een top 3. Kijk snel welke drie boeken nog kans maken op de titel Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2021.

Nog even geduld en dan weten we wie de winnaar is en de felbegeerde titel Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2021 in de wacht sleept. Eind december maken we de winnaar bekend. Tot die tijd buigt de vakkundige jury van recensenten zich over de drie boeken en leest en beoordeelt deze. Aan de hand van hun beoordeling komt de winnaar van de Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2021 naar boven. Kijk snel welke favorieten nog kans maken op de titel.

Dit zijn, in willekeurige volgorde, de kanshebbers:

Unsinkable - Lotte van den Noort (Hamley Books)

Je kent het verhaal, maar is dat echt hoe het is gegaan? Katharina Thompson wil niets liever dan naar Amerika gaan om daar een toekomst op te bouwen met haar verloofde. Wanneer ze als kamermeisje aan de slag kan op de Titanic, is dat een kans die ze gretig aanneemt. Maar het lot van de Titanic gooit roet in het eten. Katharina’s broer waarschuwt haar dat ze geen voet op het schip moet zetten. De Titanic is gedoemd om te zinken en daar is niet alleen een ijsberg de oorzaak van. Gebaseerd op een van de grootste complottheorieën ter wereld.

Lees hier de recensie.

Het Hawthorne-mysterie 1 - De erfenis - Jennifer Lynn Barnes (Blossom Books)

'Dit moet een vergissing zijn. Een man die ik nog nooit heb ontmoet, heeft me zojuist miljarden nagelaten. Zulke dingen gebeuren gewoon niet, punt.'
De toekomst van Avery Grambs en haar halfzus ziet er niet al te rooskleurig uit. Samen kunnen ze maar net de eindjes aan elkaar knopen en uitzicht op betere tijden is er niet. Totdat Avery hoort dat ze een fortuin heeft geërfd van een filantroop die ze nog nooit ontmoet heeft... en niemand weet waarom.
Om de miljardenerfenis van Tobias Hawthorne in ontvangst te kunnen nemen, moet Avery voldoen aan één voorwaarde: ze moet per direct intrek nemen in Hawthorne House en daar een jaar lang blijven wonen. Helaas wordt het huis ook bewoond door de zojuist onterfde familie (inclusief vier knappe kleinzoons) die op zijn zachtst gezegd niet allemaal even blij zijn met de komst van deze vreemdeling die er met hun geld vandoor gaat. Er is een vraag die iedereen bezighoudt: waarom Avery?
Deze prachtig uitgevoerde hardcover is voorzien van een door Sophie Pluim geïllustreerde stamboom van de familie Hawthorne.

Lees hier de recensie.

Vervloekt 1 - Een vloek zo eenzaam - Brigid Kemmerer (Blossom Books)

'Er zit bloed onder mijn nagels. Ik vraag me af hoeveel mensen ik deze keer vermoord heb.'
Prins Rhen is vervloekt: hij beleeft de herfst van zijn achttiende levensjaar telkens opnieuw. In het begin maakte hij zich niet veel zorgen want het leek gemakkelijk de vloek op te heffen: deze zou verbroken worden als er een meisje verliefd op hem werd. Maar dat was voordat hij merkte dat hij aan het eind van iedere herfst veranderde in een bloeddorstig monster dat alles en iedereen om zich heen verscheurde, inclusief zijn familie. Na 327 herfsten is hij alle hoop verloren. Totdat de onschuldige Harper Lacy zijn wereld in wordt gezogen.

Lees hier de recensie.

Jullie hebben massaal gestemd en de bovenstaande drie boeken maken nog steeds kans op de titel Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2021. Helaas hebben de onderstaande 9 boeken het net niet gered, maar dat neemt niet weg dat deze boeken het zeker waard zijn om te lezen!

Een dodelijke opleiding - Naomi Novik (Luitingh - Sijthoff)

De laatste uren 1 - Ketting van goud - Cassandra Clare (Luitingh - Sijthoff)

Gegijzeld - Chinouk Thijssen (Kluitman)

Het huis zonder einde - Daniëlle Bakhuis (Unieboek | Het Spectrum)

Undercover - Eva Burgers (Kluitman)

Heartstopper - Alice Oseman (Spectrum)

Vergif - Jennifer Donnelly (De Fontein)

De falling in love montage - Ciara Smyth (Querido)

Storm and Fury - Jennifer L. Armentrout (Zomer en Keuning)

 

Lees ook:

Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2021: dit is de top 3

Chicklit.nl fictie boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 

 

Nieuwste artikelen

  • Vind me: Rebelle 2 - Rian Sevenhuijsen

  • En toen ging hij - Jannah Loontjens

  • Film & Serie Top 6: oktober 2023

  • Het leven van een Loser 17 - Het dak eraf

  • Perfecte dagen - Jacobo Bergareche

Gerelateerde artikelen

  • Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2020: stem op jouw favoriet!

  • Chicklit.nl boek van het jaar 2016: dit zijn de drie beste boeken 

  • Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2019: stem op jouw favoriet!

  • Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2021: stem op jouw favoriet!

  • De winnaar van het Young Adult boek van het Jaar 2017

Zoek in artikelen