Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2022: stem op jouw favoriet!

Met het einde van 2022 in zicht, kijken we terug op alle mooie, ontroerende, romantische en grappige feelgoodboeken die in het afgelopen jaar zijn verschenen. Dat betekent dat het ook weer tijd is voor onze boek van het jaar verkiezing! Naast de verkiezing voor het beste fictieboek van het jaar en de beste Young Adult, hebben we ook dit jaar weer een aparte categorie voor het feelgoodgenre, de enige in Nederland! Zo zetten we de feelgoodboeken en -auteurs nog meer in het zonnetje. Van alle feelgoodboeken die in 2022 zijn uitgekomen, hebben wij een top 12 samengesteld van de best beoordeelde en populairste boeken. Je vindt hierin niet alleen de populaire titels en/of auteurs, maar een mooie mengelmoes van alles wat dit heerlijke genre te bieden heeft!

Stemmen kan onderaan.

Om uiteindelijk tot een winnaar te komen hebben we jouw hulp nodig! Door jouw stem uit te brengen op jouw favoriete feelgoodboek, brengen we de top 12 terug naar een top 3, waarvan er uiteindelijk 1 de titel Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2022 in de wacht sleept!

Het selectieproces
Voor onze boek van het jaar verkiezing kiezen wij uit alle recensies de allerbeste boeken voor onze top 12. Deze boeken zijn, naast het hoogst gewaardeerd, ook nog eens het meest bekeken op Chicklit.nl. Ze maken kans op de titel Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2022. Vooral bij feelgood boeken nemen we altijd graag Nederlandstalige auteurs mee in de verkiezing omdat we zoveel goede feelgood schrijvers hebben. 

Hoe kun jij daarbij helpen? Door je stem uit te brengen op jouw favoriete feelgoodboek van 2022! Aan de hand van al jullie stemmen vormt er zich een top 3. Een professionele jury van recensenten gaat vervolgens aan de slag met deze top 3 en leest en beoordeelt alle drie de boeken. Het boek met de beste beoordeling is de winnaar van de Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2022 verkiezing! De winnaar wordt natuurlijk in de spotlight gezet en we gaan een grote winactie houden!

Boek van het jaar 2022
Ook dit jaar hebben wij weer drie verschillende categorieën waarbinnen gestemd kan worden. Dit zijn: feelgood, fictie volwassenen en Young Adult. Door jouw stem uit te brengen op een boek uit de top 12, help je jouw favoriet naar de overwinning. Stemmen kan van 5 november tot en met 27 november.  Let op: je kan maximaal 1 keer per IP-adres stemmen!

Bekijk hier de nominaties voor de Chicklit.nl Young Adult van het jaar 2022 en de Chicklit.nl fictie van het jaar 2022!

De genomineerden:

Eens in je leven - Marijke Vos (Harper Collins)

Holly heeft het goed voor elkaar. Ze heeft haar wilde jaren achter zich gelaten en leidt nu een rustig leven als docent beeldende vorming. Bovendien heeft ze sinds een halfjaar ook eindelijk haar geluk in de liefde gevonden: de charmante John, oftewel De Perfecte Verloofde. Er lijkt nog maar één grote uitdaging te zijn: haar excentrieke ouders zoveel mogelijk uit de buurt van haar toekomstige, chique schoonouders houden. Appeltje-eitje, toch? Totdat de trouwambtenaar een grote verrassing heeft, waardoor alles in haar leven op losse schroeven komt te staan. Want ze blijkt al getrouwd te zijn. Tien jaar geleden, in Las Vegas, met de laatste persoon die ze ooit nog zou willen zien. En nu moet ze terug om dat op te lossen…

Lees hier onze recensie van Eens in je leven. 

Een zomer om van te dromen – Holly Martin (Zomer en Keuning)

Eva komt niet veel buiten de deur en blijft het liefst in haar eigen bubbel. Haar moeder was precies het tegenovergestelde: een vrije vogel die avontuur en spanning zocht in alle hoeken van de wereld. Als haar moeder overlijdt, vindt Eva een bucketlist die haar moeder nooit heeft kunnen voltooien. Eva besluit uit haar comfortzone te stappen en haar moeders dromen te vervullen. Met hulp van de knappe gids Thor Anderson gaat ze de wereld ontdekken. En dat is niet de enige ontdekking die ze doet…

Lees hier onze recensie van Een zomer om van te dromen. 

Winterzon - Jackie van Laren (Boekerij)

Kerstmis nadert in boswachterij De Grote Weijde. Dankzij een verrassende vondst heeft Freek zijn grote huis kunnen opknappen. Zijn beste vriend Simon heeft hij aangesteld als beheerder van het huis en landgoed. Nog nooit heeft Freek zo veel banden gehad met andere mensen – en hij voelt zich er goed bij. Aarzelend hebben hij en Sylvie weer toegegeven dat er meer is tussen hen dan vriendschap. Veel meer. Het kerstdiner, dat hun meest vertrouwde vrienden en dierbaren samenbrengt, kan wel eens het mooiste en warmste in jaren worden.

Lees hier onze recensie van Winterzon. 

De kluts kwijt - Vannessa Thuyns (VBK Lab)

Wanneer haar wanhopige ouders hulp nodig hebben, besluit Naomi in te gaan op het onmogelijke voorstel van haar ex en restauranteigenaar Terence. Als zij zich voordoet als culinair journalist en een diepgaand artikel weet te schrijven over zijn mediaschuwe chef-kok zal Terence haar ouders helpen. Piece of cake toch? Alleen moet de stugge chef-kok Jonas van Deurzen niets hebben van journalisten en heeft Naomi allesbehalve verstand van koken. Toch zet ze alles op alles om Jonas’ vertrouwen te winnen en meer over hem te weten te komen. Ondertussen belandt haar vader in de laatste fase van Alzheimer en is hij totaal de kluts kwijt. De tijd begint te dringen en het artikel moet worden ingeleverd. 

Lees hier onze recensie van De kluts kwijt. 

De zomer van je leven - Jill Mansell (Luitingh - Sijthoff)

Wanneer de tieners Amber en Lachlan terechtkomen in hetzelfde pleeggezin ontstaat er algauw een hechte band. Verhuizen naar het schitterende Cornwall is het beste dat hen ooit is overkomen – en nu, als volwassenen, is hun band sterker dan ooit. Maar Amber heeft een geheim: ze is verliefd op Lachlan – haar beste vriend! - en weet dat het nóóit kan werken. Lachlan is een echte rokkenjager en absoluut geen relatietype. Bovendien maken ze zich zorgen om hun pleegvader, weduwnaar Teddy. Hij gelooft weer in de liefde, maar is zijn nieuwe, opvallend mooie vriendin Olga wel zo perfect als ze lijkt?

Lees hier onze recensie van De zomer van je leven. 

Je moest eens weten - Gillian King (Harper Collins)

Billy heeft het flierefluitersyndroom. Haar vriendinnen wonen samen, krijgen kinderen en hebben een indrukwekkende carrière. Maar Billy heeft alleen een nietszeggende baan op een afdeling waar niemand haar ziet staan en directeur Matthew haar nog steeds Jilly noemt. Superirritant natuurlijk, dus waarom ze zich dan toch stiekem tot hem aangetrokken voelt is haar een raadsel. Matthew is tien jaar ouder, laat nooit iets los over zichzelf en is allesbehalve populair. Maar toch hééft hij iets. Nadat ze op een werktrip per ongeluk bij elkaar op de hotelkamer zijn beland, krijgt Billy steeds meer gevoelens voor hem. Maar waarom probeert hij haar op afstand te houden? En waarom is zijn verleden zo’n verboden onderwerp? Tot overmaat van ramp duikt er ook nog iemand op die beweert meer over Matthew te weten…

Lees hier onze recensie van Je moest eens weten. 

Langste. Kerst. Ooit. - Lisette Jonkman (Luitingh - Sijthoff)

Noëlle is gek op kerst. Ieder jaar op eerste kerstdag organiseert ze een diner voor een select groepje vrienden en familie. Steevast valt ze op kerstavond in slaap met de wens dat het elke dag kerst was. Alleen gaat deze keer alles fout. Maar dan ook echt álles. Haar dure kristallen glazen sneuvelen, de stroom valt uit, een servet vliegt in de hens, de vliezen van haar hoogzwangere zus breken tijdens het hoofdgerecht, haar ouders halen herinneringen op aan Noëlles ex en tot overmaat van ramp neemt haar broer een onverwachte gast mee. Als Noëlle ’s avonds eindelijk in bed ligt, is ze opgelucht dat het niet écht elke dag kerst is. Maar dan wordt ze de volgende ochtend wakker. Op eerste kerstdag.

Lees hier onze recensie van Langste. Kerst. Ooit. 

De partycrasher - Sophie Kinsella (Overamstel)

Nadat haar ouders uit elkaar zijn gegaan is Effie vervreemd geraakt van haar vader en begon ze een vete met zijn knappe (en veel jongere) nieuwe vriendin, Krista. En nu krijgt Effie nog meer slecht nieuws: Greenoaks, het Victoriaanse landhuis dat Effie haar hele leven haar thuis noemde, wordt verkocht. Wanneer Krista besluit een 'housecooling'-feest te geven, weigert Effie te gaan. Maar dan herinnert ze zich dat een geliefde schat uit haar kindertijd nog steeds in het huis verborgen ligt. Haar enige kans om die terug te krijgen is door in te breken terwijl iedereen druk aan het feesten is. Terwijl Effie door het huis sluipt, zich verstopt onder tafels en door kiertjes gluurt, realiseert ze dat de geheimen die Greenoaks bewaart niet alleen op zolder liggen.

Lees hier onze recensie van De partycrasher. 

In jouw armen - Kelly Moran (A.W. Bruna)

Een eindeloze hemel, besneeuwde bergtoppen die glinsteren in de zon, wilde bloemenweides. Dit is wat Nate Roldan verwacht te zien als hij aankomt bij de Wildflower Ranch. Tegelijk weet hij zeker dat hij hier niet thuishoort. Met zijn motor en tatoeages is hij als een lelijke olievlek op deze prachtige, vredige plek. Maar dat lijkt Olivia Cattenach niet te deren. Nate is hier voor haar. Hij heeft Olivia's broer voor hij stierf beloofd voor haar te zorgen. En Nate wil deze belofte nakomen. Ook al kost het hem zijn hart...

Lees hier onze recensie van In jouw armen. 

Wie waagt die wint - Charlotte de Monchy (Boekerij)

Lizzie schaamt zich dood voor haar baan als marketeer bij Man van Nu, een ordinair lifestyleblad voor mannen. Het uitgeleefde, studentikoze appartement waar ze na haar studiejaren nog steeds woont is ze inmiddels ontgroeid en haar prins lijkt op een schildpad te zitten en komt maar niet voorbij. Gelukkig fleuren de bezoekjes aan de bejaarde Celeste, haar leven op. Ze is dan ook geschokt als Celeste niet alleen plotseling overlijdt, maar haar ook nog eens haar kapitale grachtenpand nalaat. Zoals alles in Lizzies leven, blijkt de erfenis minder aantrekkelijk dan gedacht. Ze moet hem delen met Celestes onbekende kleinzoon, Tobias. Deze knappe maar koele zakenman wil het huis, dat Lizzie het liefst wil opknappen en in ere herstellen, zo snel mogelijk verkopen.

Lees hier onze recensie van Wie waagt die wint. 

Een nieuwe zomer in de kleine bakkerij - Jenny Colgan (Luitingh - Sijthoff)

Marissa Rossi arriveert op het prachtige eiland Mount Polbearne, maar ze merkt van de mooie omgeving nauwelijks iets op. Sinds de dood van haar geliefde grootvader is ze zichzelf niet meer en heeft ze een angststoornis ontwikkeld. Zelfs het koken van heerlijke Italiaanse gerechten, anders haar passie, is haar nu te veel. Marissa verschuilt zich in haar vakantiehuis, totdat ze van haar therapeut haar horizon moet gaan verbreden. Die plannen worden echter behoorlijk bemoeilijkt door Marissa’s nieuwe buurman, een aantrekkelijke, maar luidruchtige Russische pianoleraar. Toch lukt het Marissa om vrienden te maken. Zoals bijvoorbeeld Polly, die voor haar bakkerij aan het strand dringend nieuwe plannen moet maken. De zaak heeft behoefte aan sprankelende ideeën, aan meer sjeu, meer... dolce vita?

Lees hier onze recensie van Een nieuwe zomer in de kleine bakkerij. 

Foodtruck Fiësta - Saskia M.N. Oudshoorn (Zomer en Keuning)

Bertina, Tinus voor vrienden, is toe aan een sabbatical. Na de breuk met haar jeugdliefde Mats is ze gevlucht in haar studie en inmiddels is ze zelfs aan een tweede opleiding begonnen. Dat gaat echter allemaal in de ijskast als ze op Marktplaats een foodtruck koopt. Haar retro ijstruck moet flink worden opgeknapt, en daar kan Mats haar wel bij helpen. Ongemakkelijk…

Lees hier onze recensie van Foodtruck Fiësta. 

We willen ook alle vertalers, die meegewerkt hebben aan het vertalen van een aantal van deze geweldig boeken, en de uitgeverijen, die het mogelijk gemaakt hebben om deze titels te recenseren, bedanken. Zonder hen zouden we deze prachtige boeken niet hebben kunnen lezen!

Stemmen:

Poll

Chicklit.nl Feelgood boek van het jaar 2022: stem op jouw favoriet!

Nieuwste artikelen

  • The Mummy ster Brendan Fraser maakt graag nog een vervolg

  • Dit is waar de kinderen uit kerstfilms nu zijn

  • Dit is de release datum van Shadow and Bone seizoen 2 + eerste beelden

  • Genoeg gezegd – Karen Rose

  • Nee! Kerstklassieker The Holiday krijgt toch geen vervolg

Gerelateerde artikelen

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Winnen: 3x Beter laat dan nooit van Charlotte de Monchy

  • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

  • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

Zoek in artikelen