Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2022: dit is de top 3

Wat hebben we in 2022 weer kunnen genieten van al die mooie Young Adult boeken! Het viel dan ook niet mee om daar een top 12 van samen te stellen voor de Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar verkiezing! Maar gelukkig zijn we eruit gekomen, en doordat jullie allemaal massaal gestemd hebben op jullie favoriete Young Adult, hebben we de lijst van 12 teruggebracht naar een top 3. Kijk snel welke drie boeken nog kans maken op de titel Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2022.

Lees ook:

Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2021: dit is de top 3

Chicklit.nl fictie boek van het jaar 2021: dit is de top 3

Nog even geduld en dan weten we wie de winnaar is en de felbegeerde titel Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2022 in de wacht sleept. Eind december maken we de winnaar bekend. Tot die tijd buigt de vakkundige jury van tien recensenten zich over de drie boeken en leest en beoordeelt deze. Aan de hand van hun beoordeling komt de winnaar van de Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2021 naar boven. Kijk snel welke favorieten nog kans maken op de titel.

In willekeurige volgorde is dit de top 3 die nog kans maakt op de titel Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2022:

De School van Goed en Kwaad - Soman Chainani (Harper Collins)

Volgens een mythe worden er één keer in de vier jaar twee kinderen ontvoerd uit Gavaldon om naar De School van Goed en Kwaad te gaan, waar ze worden opgeleid tot sprookjesfiguren. De mooie, blonde Sophie kan niet wachten: ze wordt zonder twijfel de beste prinses ooit. Sneeuwwitje, eat your heart out! Haar vriendin Agatha gelooft niet in die onzin, tot ze ontvoerd worden… Sophie wordt tot haar afgrijzen op de afdeling voor slechteriken geplaatst, waar ze het moet zien te rooien tussen aankomende heksen en huurmoordenaars, en Agatha komt tussen suikerzoete prinsessen terecht.

Lees hier onze recensie van De School van Goed en Kwaad. 

De liefdeshypothese - Ali Hazelwood (The House of Books) New Adult

Promovendus Olive Smith gelooft in wetenschap, niet in iets onvoorspelbaars als liefde. Maar door een misverstand met haar vriendin Anh wordt ze plotseling gedwongen een relatie te faken. In paniek kust ze de eerste man die ze tegenkomt. Deze kus veroorzaakt niet alleen een reeks irrationele gevoelens, de gekuste persoon blijkt ook Adam Carlsen te zijn: een jonge professor en de grootste laboratoriumtiran van de campus. Al snel komt Olives wetenschappelijke carrière in het gedrang en ontdekt ze dat haar eigen hart onder de loep nemen nog ingewikkelder is dan een hypothese over liefde.

Lees hier onze recensie van De liefdeshypothese. 

Uit bloed en as - Jennifer L. Armentrout (Zomer en Keuning)

Poppy heeft nooit zeggenschap gehad over haar eigen leven. Als Maiden leeft ze alleen: ze wordt nooit aangeraakt, nooit naar haar omgekeken en nooit met haar gesproken. De hele toekomst van het rijk rust op haar schouders, want ze moet tijdens haar Ascension waardig worden bevonden door de goden. Hoe kan ze ooit aan die verwachtingen voldoen? Dan ontmoet ze Hawke, een bewaker die ervoor moet zorgen dat Poppy haar Ascenion zal volbrengen, én iemand die haar hoofd en hart totaal op hol brengt.

Lees hier onze recensie van Uit bloed en as. 

Jullie hebben massaal gestemd en de bovenstaande drie boeken maken nog steeds kans op de titel Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2022. Helaas hebben de onderstaande 9 boeken het net niet gered, maar dat neemt niet weg dat deze boeken het zeker waard zijn om te lezen!

Lore - Alexandra Bracken (Blossom Books)

Museumnacht - Chinouk Thijssen (Clavis)

Gallant - V.E. Schwab (Boekerij)

Zeis - Neil Shusterman (Blossom Books)

Zwaartekracht - Olivia Lewis (De Fontein)

Verguld - Marissa Meyer (Blossom Books)

De Laatste Leerling - Naomi Novik (Luitingh - Sijthoff)

De dagen van de bluegrassliefde - Edward van de Vendel (Querido Kinderboeken)

Het weeshuis in de azuurblauwe zee - T.J. Klune (Volt)

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Sneeuw als as

  • Koud als sneeuw - Gena Showalter

  • De kustmoorden - James Patterson en J.D. Barker

Zoek in artikelen