Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2022: dit is de top 3

Heb jij ook zo genoten van al die heerlijke feelgood boeken die in 2022 zijn verschenen? Wij in ieder geval wel! En wat was het moeilijk om uit al die fijne exemplaren een top 12 samen te stellen voor de Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2022!  Maar gelukkig zijn we eruit gekomen en dankzij al jullie stemmen hebben we nu ook een top 3 samen kunnen stellen. Lees snel verder om te zien welke feelgoodboeken er nog kans maken op de felbegeerdetitel Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2022!

Lees ook:

Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2022: dit is de top 3

Chicklit.nl fictie boek van het jaar 2022: dit is de top 3

Nu de top 3 bekend is gaat een professionele jury van tien recensenten aan de slag om de boeken te lezen en te beoordelen. Aan de hand van hun beoordelingen komt er een winnaar uit die de titel Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2022 in de wacht sleept. Eind december maken we bekend wie de winnaar is!

In willekeurige volgorde is dit de top 3 die nog kans maakt op de titel Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2022:

Winterzon - Jackie van Laren (Boekerij)

Kerstmis nadert in boswachterij De Grote Weijde. Dankzij een verrassende vondst heeft Freek zijn grote huis kunnen opknappen. Zijn beste vriend Simon heeft hij aangesteld als beheerder van het huis en landgoed. Nog nooit heeft Freek zo veel banden gehad met andere mensen – en hij voelt zich er goed bij. Aarzelend hebben hij en Sylvie weer toegegeven dat er meer is tussen hen dan vriendschap. Veel meer. Het kerstdiner, dat hun meest vertrouwde vrienden en dierbaren samenbrengt, kan wel eens het mooiste en warmste in jaren worden.

Lees hier onze recensie van Winterzon. 

Je moest eens weten - Gillian King (Harper Collins)

Billy heeft het flierefluitersyndroom. Haar vriendinnen wonen samen, krijgen kinderen en hebben een indrukwekkende carrière. Maar Billy heeft alleen een nietszeggende baan op een afdeling waar niemand haar ziet staan en directeur Matthew haar nog steeds Jilly noemt. Superirritant natuurlijk, dus waarom ze zich dan toch stiekem tot hem aangetrokken voelt is haar een raadsel. Matthew is tien jaar ouder, laat nooit iets los over zichzelf en is allesbehalve populair. Maar toch hééft hij iets. Nadat ze op een werktrip per ongeluk bij elkaar op de hotelkamer zijn beland, krijgt Billy steeds meer gevoelens voor hem. Maar waarom probeert hij haar op afstand te houden? En waarom is zijn verleden zo’n verboden onderwerp? Tot overmaat van ramp duikt er ook nog iemand op die beweert meer over Matthew te weten…

Lees hier onze recensie van Je moest eens weten. 

Langste. Kerst. Ooit. - Lisette Jonkman (Luitingh - Sijthoff)

Noëlle is gek op kerst. Ieder jaar op eerste kerstdag organiseert ze een diner voor een select groepje vrienden en familie. Steevast valt ze op kerstavond in slaap met de wens dat het elke dag kerst was. Alleen gaat deze keer alles fout. Maar dan ook echt álles. Haar dure kristallen glazen sneuvelen, de stroom valt uit, een servet vliegt in de hens, de vliezen van haar hoogzwangere zus breken tijdens het hoofdgerecht, haar ouders halen herinneringen op aan Noëlles ex en tot overmaat van ramp neemt haar broer een onverwachte gast mee. Als Noëlle ’s avonds eindelijk in bed ligt, is ze opgelucht dat het niet écht elke dag kerst is. Maar dan wordt ze de volgende ochtend wakker. Op eerste kerstdag.

Lees hier onze recensie van Langste. Kerst. Ooit. 

Jullie hebben massaal gestemd en de bovenstaande drie boeken maken nog steeds kans op de titel Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2022. Helaas hebben de onderstaande 9 boeken het net niet gered, maar dat neemt niet weg dat deze boeken het zeker waard zijn om te lezen!

Eens in je leven - Marijke Vos (Harper Collins)

Een zomer om van te dromen – Holly Martin (Zomer en Keuning)

De kluts kwijt - Vannessa Thuyns (VBK Lab)

De zomer van je leven - Jill Mansell (Luitingh - Sijthoff)

De partycrasher - Sophie Kinsella (Overamstel)

In jouw armen - Kelly Moran (A.W. Bruna)

Wie waagt die wint - Charlotte de Monchy (Boekerij)

Een nieuwe zomer in de kleine bakkerij - Jenny Colgan (Luitingh - Sijthoff)

Foodtruck Fiësta - Saskia M.N. Oudshoorn (Zomer en Keuning)

Nieuwste artikelen

  • Deze films en series verschijnen in februari op Netflix

  • Hoe je in één klap 101 miljoen volgers verliest - Frederick Deloddere

  • Jacht om Middernacht - Benjamin Read & Laura Trinder

  • Gloriedagen - Corina Bomann

  • Reserve - Harry hertog van Sussex

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: De blauwe diamant

  • Recensie: Als een rat in de val

  • Ladykiller

Zoek in artikelen