Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2023: stem op jouw favoriet!

Met het einde van 2023 in zicht, kijken we terug op alle mooie, ontroerende, romantische en grappige feelgoodboeken die in het afgelopen jaar zijn verschenen. Dat betekent dat het ook weer tijd is voor ons boek van het jaar verkiezing! Naast de verkiezing voor het beste fictieboek van het jaar en de beste Young Adult, hebben we ook dit jaar weer een aparte categorie voor het feelgoodgenre, de enige in Nederland! Zo zetten we de feelgoodboeken en -auteurs nog meer in het zonnetje. Van alle feelgoodboeken die in 2023 zijn uitgekomen, hebben wij een top 12 samengesteld van de best beoordeelde en populairste boeken. Je vindt hierin niet alleen de populaire titels en/of auteurs, maar een mooie mengelmoes van alles wat dit heerlijke genre te bieden heeft!

Stemmen kan onderaan.

Bekijk hier de nominaties voor de Chicklit.nl Young Adult van het jaar 2023 en de Chicklit.nl fictie van het jaar 2023!

Om uiteindelijk tot een winnaar te komen hebben we jouw hulp nodig! Door jouw stem uit te brengen op jouw favoriete feelgoodboek, brengen we de top 12 terug naar een top 3, waarvan er uiteindelijk 1 de titel Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2023 in de wacht sleept!

Het selectieproces 

Voor onze boek van het jaar verkiezing kiezen wij uit alle recensies de allerbeste boeken voor onze top 12. Deze boeken zijn, naast het hoogst gewaardeerd, ook nog eens het meest bekeken op Chicklit.nl. Ze maken kans op de titel Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2023. Vooral bij feelgood boeken nemen we altijd graag Nederlandstalige auteurs mee in de verkiezing omdat we zoveel goede feelgood schrijvers hebben. 

Hoe kun jij daarbij helpen? Door je stem uit te brengen op jouw favoriete feelgoodboek van 2023! Aan de hand van al jullie stemmen vormt er zich een top 3. Een professionele jury van recensenten gaat vervolgens aan de slag met deze top 3 en leest en beoordeelt alle drie de boeken. Het boek met de beste beoordeling is de winnaar van de Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2023 verkiezing! De winnaar wordt natuurlijk in de spotlight gezet en we gaan een grote winactie houden!

Boek van het jaar 2023

Ook dit jaar hebben wij weer drie verschillende categorieën waarbinnen gestemd kan worden. Dit zijn: feelgood, fictie volwassenen en Young Adult. Door jouw stem uit te brengen op een boek uit de top 12, help je jouw favoriet naar de overwinning. Stemmen kan van 8 november tot en met 26 november.  Let op: je kan maximaal 1 keer per IP-adres stemmen!

 

De genomineerden:

Het Amerikaanse datingexperiment – Elena Armas

Rosie heeft een verschrikkelijke writer’s block. Dan komt ook nog het plafond van haar appartement in New York naar beneden zetten. Gelukkig kan ze tijdelijk in het huis van haar vriendin Lina verblijven, maar dat moet ze wel delen met Lucas, Lina’s knappe neef. Gelukkig kan Rosie haar crush prima onder controle houden. Ook als Lucas met zijn afleidende grijns en onweerstaanbare accent met alleen een handdoek om door het appartement slentert… Toch?

Lees hier onze recensie van Het Amerikaanse datingexperiment


Edwards keuze - Marijke Vos

Ridgewood Hall, 1904. Edward Bellamy, de oudste zoon en erfgenaam van de graaf van Ridgewood, staat voor een onmogelijke keuze. Zijn hele leven is voor hem uitgestippeld en dus ook het huwelijk met de mooie Guinevere Parker, de dochter van een succesvolle zakenman. De komst van het Schotse dienstmeisje Gillian zet echter alles op zijn kop. Kiest Edward voor de plicht of volgt hij zijn hart?

Ruim 100 jaar later. Na het overlijden van haar moeder erft Flora tot haar verbazing een roman, met daarin een oude brief die wijst op een bijzondere familiegeschiedenis. Op de vlucht voor haar verlies en de eenzaamheid vertrekt ze naar Edinburgh. Daar hoopt ze antwoorden te vinden op vragen over haar familie en zichzelf. Ze blijkt er echter ook het laatste te vinden wat ze had verwacht: een nieuwe kans op liefde. Maar durft ze zich daarvoor open te stellen?

Lees hier onze recensie van Edwards keuze


Het zonnetje in huis - Jill Mansell

Wie had kunnen denken dat de excentrieke Edgar Allsopp de oplossing zou hebben voor Lou’s problemen? Hij biedt haar een baan en een dak boven haar hoofd in het dorp Foxwell in de Cotswolds. Een heerlijke plek, waar toevallig ook nog Remy woont, de nogal aantrekkelijke oudere broer van Lou’s vriend Sammy. Niet dat Remy haar ziet staan, maar toch… De immer knorrige Edgar heeft echter wel een voorwaarde, waar Lou over moet zwijgen. Kan Lou zich aan die belofte houden?

Lees hier onze recensie van Het zonnetje in huis


Nu we hier toch zijn - Chantal van Gastel

Al tien jaar lang neemt Audrey elke dag dezelfde route naar haar werk. Zodra ze de rotonde naar het parkeerterrein nadert, verandert ze in Audrey van HR. Die Audrey is gemotiveerd en betrouwbaar, drinkt groene thee en maakt iedere dag to-dolijstjes. Maar eigenlijk staat ze op instorten. Elke ochtend wordt het moeilijker om uit bed te komen; ze gebruikt de snoozefunctie steeds vaker. En telkens als ze de rotonde ziet verschijnen, stelt ze zich voor hoe het zou zijn om gewoon door te rijden en een ander leven te beginnen. Groots en meeslepend, zoals in haar lievelingsfilms. Maar in plaats daarvan doet ze wat er van haar verwacht wordt. En niemand die het doorziet. Tot die maandagochtend dat ze Lynx ontmoet. Hij is de gevel aan het schilderen en weet vanaf de steiger steeds haar aandacht te trekken. Zijn ‘leven in het nu’-mentaliteit wakkert iets in haar aan. Voor één keer besluit Audrey te doen wat ze altijd al wilde. Ze belandt in Parijs. Alleen en zonder plan. Maar misschien is dat precies wat ze nodig heeft…

Lees hier onze recensie van Nu we hier toch zijn


In haar schoenen - Jojo Moyes

Als Nisha ontdekt dat haar rijke echtgenoot Carl van plan is om van haar te scheiden, is dat een schok, maar gelukkig heeft ze een back-upplan. Alleen leunt dat plan nogal op de spullen die ze in haar sporttas heeft, en als iemand uitgerekend haar tas meeneemt uit de sportschool, valt haar plan in duigen… Sam voelt zich gevangen in haar leven. Haar man is werkloos, haar dochter een puber, en haar baas een eikel. Wanneer ze per ongeluk Nisha’s sporttas meeneemt van de sportschool moet ze zich opeens een dag redden op volledig onpraktische Louboutins met torenhoge hakken. Maar de onverwachte resultaten van die kledingwissel brengen haar tot het besef dat er iets moet veranderen in haar leven – namelijk zijzelf. Wanneer Nisha en Sam elkaar eindelijk ontmoeten, ontdekken ze dat ze met elkaars hulp wel degelijk een nieuwe start kunnen maken…

Lees hier onze recensie van In haar schoenen


Voet op eigen bodem - Vannessa Thuyns

Cat komt na anderhalf jaar reizen noodgedwongen terug naar Nederland wanneer ze hoort dat haar vader een hartoperatie heeft moeten ondergaan. Cats beste vriendin Lieke heeft een kamer en een tijdelijke baan voor haar geregeld als vaste oppas bij het gezin van Menno en Viv in een piepklein dorp. Maar sinds Cat voet op eigen bodem heeft gezet, grijpen alle verantwoordelijkheden haar naar de keel: Viv is een onuitstaanbare werkgever en maakt constant ruzie met Menno, de kinderen zijn lastig en ze heeft een hekel aan de wekelijkse ziekenhuisbezoekjes. Het enige lichtpuntje daar is de aanwezigheid van dokter Bastiaan Brandt. Ondertussen vreet de haat-liefdeverhouding met haar ouders energie. Zij vinden namelijk nog steeds dat er een mooie carrière als violiste voor Catherina in het verschiet ligt. Lukt het Cat deze keer om niet weg te vluchten maar maar voor haar eigen geluk te kiezen?

Lees hier onze recensie van Voet op eigen bodem


Hart voor de zaak - Charlotte de Monchy

Julia houdt het landgoed draaiende op het betoverende Magnus Estate in Ierland. Haar oude cottage ligt samen met de net gerenoveerde vakantiewoningen aan een schilderachtig meer, haar collega’s zijn haar vrienden geworden en ze geniet van het buitenleven. Zo kan ze – al is het maar tijdelijk – haar lot uit de weg gaan: het overnemen van de fabriek van haar ouders in het kleurloze dorp waar ze is opgegroeid. Als de eerste gast zich meldt voor de door haar met bloed, zweet en tranen verbouwde luxe cottages, is ze dan ook dik tevreden. Totdat hij voor haar neus staat en ze hem herkent. Scott Manswell, een norse rockster die in alle roddelbladen staat. En nooit met positief nieuws. Het kost Julia alles wat ze in zich heeft om in haar rol van beleefde gastvrouw te blijven. Gelukkig verschijnt de knappe zoon van de eigenares ineens uit het niets om de zaken op het landgoed over te nemen, zijn charmes op haar los te laten en haar aandacht af te leiden.

Lees hier onze recensie van Hart voor de zaak


Belofte maakt schuld - Gillian King

Hannah weet het zeker: dit ongeplande weerzien met haar ex Jamie zal op één grote teleurstelling uitdraaien. Niet alleen liet hij haar ooit ongelooflijk in de steek, vervolgens liet hij ook jarenlang niks meer van zich horen. En nu blijkt hij beroemd, vanwege zijn rugbyskills en – toegegeven – zijn goede looks. Het was dan ook zeker niet Hannahs idee om hem te gaan opzoeken in Engeland. Maar als haar zoon Sem eenmaal iets in zijn hoofd heeft, is er geen houden meer aan. Hannah heeft maar één doel: Sem beschermen. Maar dat blijkt niet eenvoudig wanneer Jamie opeens een rol wil spelen in hun leven. Kan ze hem vertrouwen? En waarom leidt de zeer aantrekkelijke manager van Jamie haar zo af? Zij kunnen elkaar toch ook niet uitstaan? Of wel…

Lees hier onze recensie van Belofte maakt schuld


Binnen de lijntjes - Mireille Versteeg

Wanneer de pas gescheiden Loes op vakantie gaat met haar tweeling, ontmoet ze daar de knappe Bart. Loes is er eigenlijk nog niet aan toe om een nieuwe relatie te beginnen, want de scheiding verloopt niet zo soepel en ze is al het middelpunt van alle roddels in haar omgeving. Het lukt haar niet zo goed om een low profile te houden wanneer blijkt dat de nieuwe gymleraar op school niemand minder is dan... Bart.

Lees hier onze recensie van Binnen de lijntjes


Een eilandbruiloft - Jenny Colgan

In dit vijfde en laatste deel van de serie Café Zon & Zee is Flora wanhopig aan het proberen alle ballen in de lucht te houden. Het organiseren van twee huwelijken, waaronder dat van haarzelf, vergt veel van haar. Mede omdat de andere bruid, Olivia, erg veeleisend is, maar ook omdat Flora en Joel totaal niet op één lijn zitten met wat ze willen voor de bruiloft.

Lees hier onze recensie van Een eilandbruiloft


Tussen de regels - Lauren Asher

Rowan Kane is de CEO van Dreamland, dus hij is elke dag bezig om sprookjes tot leven te brengen. Een groot attractiepark, mediabedrijven, meerdere hotels… Alles waar hij nu leiding aan geeft kan zijn eigendom worden, als hij bewijst dat hij de geschikte persoon is om het miljardenbedrijf klaar te maken voor de toekomst. Zahra Gulian werkt al een tijdje bij Dreamland, en heeft veel creative ideeën over wat er aan het park verbeterd zou kunnen worden. Op een avond schrijft ze in beschonken staat een analyse over waarom één van de duurste attracties van Dreamland een mislukking is, met een voorstel erbij voor wat beter zou kunnen. Zahra verwacht dat Rowan haar zal ontslaan vanwege haar brutale mail, maar tegen alle verwachtingen in biedt hij haar een toffe nieuwe baan aan. Rowan blijkt een nog lastigere baas dan Zahra al had gedacht. Hij is bot, veeleisend, en gewend om altijd zijn zin te krijgen. Zal Zahra hem kunnen laten zien dat er dingen zijn die belangrijker zijn dan geld?

Lees hier onze recensie van Tussen de regels


De brief van tante Rosy - Mariëtte Middelbeek

Stefanie hoort na het overlijden van haar tante Rosy dat zij naast haar huis ook haar boekwinkel erft. Het is niet iets waar Stefanie naar uitkijkt, al helemaal niet omdat het in een saai dorp ligt. Ze heeft geen zin in een zorgbehoevende buurman en alle andere zaken die aan de erfenis verbonden zijn, maar verkopen blijkt lastiger dan gedacht. En hoe langer ze in het dorp verblijft, hoe meer ze ziet dat er toch wel degelijk wat gebeurt. 

Lees hier onze recensie van De brief van tante Rosy

 

 

We willen ook alle vertalers, die meegewerkt hebben aan het vertalen van een aantal van deze geweldig boeken, en de uitgeverijen, die het mogelijk gemaakt hebben om deze titels te recenseren, bedanken. Zonder hen zouden we deze prachtige boeken niet hebben kunnen lezen!

 

 

Stemmen:

Poll

Chicklit.nl Feelgood boek van het jaar 2023: stem op jouw favoriet!

Nieuwste artikelen

  • Harteloos - Elsie Silver

  • Dochter van twee werelden – Sarah Lark

  • Hildes beloning - Marie Lamballe

  • You’d be home now - Kathleen Glasgow

  • Verboden te lezen - Paul van Loon

Gerelateerde artikelen

  • Winnen: 10x Het Fictie boek van het jaar 2021 'Het onzichtbare leven van Addie LaRue'

  • Het nieuwste deel van De Zeven Zussen-serie verschijnt volgende week!

  • Gratis e-teaser van Lisette Jonkman: Pizzageur & Maneschijn

  • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2022: stem op jouw favoriet!

  • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: stem op jouw favoriet!

Zoek in artikelen