Chicklit.nl Fictie boek van het jaar 2023: dit is de top 3

We hebben in 2023 weer een heleboel mooie, grappige, spannende en fantasievolle boeken mogen lezen, en wat was het lastig om van al die boeken een top 12 samen te stellen. Dankzij jullie stemmen is de lijst van een top 12 teruggebracht naar een top 3, en kijken we tegen drie potentiële winnaars van de Chicklit.nl fictie boek van het jaar 2023 aan! Hieronder vind je de drie kanshebbers.

Lees ook: 

Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2023: dit is de top 3

Chicklit.nl young adult boek van het jaar 2023: dit is de top 3

Eind december maken wij de winnaar bekend van de Chicklit.nl fictie boek van het jaar verkiezing. Dat doen we niet zomaar: een professionele jury, bestaande uit tien recensenten, leest en beoordeelt alle drie de boeken. Zij kennen punten toe aan een groot aantal aspecten die belangrijk zijn voor de winnaar in deze categorie. Aan de hand van hun beoordelingen komt de winnaar van de Chicklit.nl fictie boek van het jaar verkiezing naar boven!

In willekeurige volgorde is dit de top 3 die nog kans maakt op de titel Chicklit.nl fictie boek van het jaar 2023:

Top 3:

Alter Ego - Esther Verhoef

Een sterrenkok, zijn jonge vrouw... en haar minnaarHet leven lacht Lynn eindelijk toe. Ze is getrouwd met de twintig jaar oudere Camiel Storm, een bekende chef-kok, en verzorgt met verve de pr voor diens sterrenrestaurant De Luwte. Voor de buitenwereld vormen de twee een succesvol powerkoppel. Maar terwijl Camiel avond na avond de sterren van de hemel staat te koken, onderhoudt Lynn een passievolle affaire met de jonge, opvliegende Laurens.Door ambitieuze uitbreidingsplannen komt het huwelijk verder onder druk te staan. En wanneer er onverklaarbare dingen gebeuren in en rond de villa van Camiel en Lynn, kan Lynn bij niemand terecht.

Lees hier onze recensie van Alter Ego


De avonturen van Amina Al-Sirafi - S.A. Chakraborty

Amina Al-Sirafi zou tevreden moeten zijn. Tijdens haar legendarische carrière als een van de beruchtste piraten van de Indische Oceaan heeft ze achterbakse schurken, wraakzuchtige koopmansprinsen, verschillende echtgenoten en een echte demon overleefd. Nu kan ze zich samen met haar familie terugtrekken voor een rustig leven.

Maar dan krijgt ze een baan aangeboden die geen enkele bandiet ooit zou kunnen weigeren: de ontvoerde dochter van haar kameraad opsporen in ruil voor een koninklijk bedrag. Ze krijgt de kans om een laatste avontuur te beleven op haar geliefde schip de Marawati, recht te doen aan een oude vriend en een fortuin te verdienen dat de toekomst van haar familie voor altijd veilig zou stellen. Maar het is een risico om een legende te willen zijn, een laatste kans op glorie te willen en net wat meer kracht te willen bemachtigen... het zou haar wel eens haar ziel kunnen kosten.

Lees hier onze recensie van De avonturen van Amina Al-Sirafi


De Italiaanse dochter - Soraya Lane

Lily, een jonge Engelse wijnmaker, reist naar een wijngaard aan het Comomeer om van de legendarische familie Martinelli meer te leren over het maken van wijn. Ze voelt zich zo thuis bij de familie en de manier van leven op het Italiaanse platteland dat het lijkt alsof ze hier thuishoort. En dat ligt niet alleen aan de aantrekkingskracht die ze voelt voor de knappe oudste zoon Antonio. Lily heeft net ontdekt dat het onbekende verleden van haar oma terugvoert naar het beroemde La Scala theater in het vlakbij gelegen Milaan, en naar een prominente bakkersfamilie uit Piedmont. Is het toeval dat Lily nu hier beland is? Of het lot?Terwijl de gevoelens tussen Lily en Antonio aanzwellen, onderneemt ze een zoektocht naar de waarheid over haar grootmoeder en overgrootmoeder. Lily ontdekt het meeslepende en hartverscheurende verhaal van twee jonge geliefden die moeten kiezen tussen familie en liefde: Estée, een jonge ballerina, en Felix, de jonge erfgenaam van zijn families bakkerij-imperium. Hun liefde zal de familie uiteindelijk verscheuren.

Lees hier onze recensie van De Italiaanse dochter

 

Jullie hebben massaal gestemd en de bovenstaande drie boeken maken nog steeds kans op de titel Chicklit.nl fictie boek van het jaar 2023. Helaas hebben de onderstaande 9 boeken het net niet gered, maar dat neemt niet weg dat deze boeken het zeker waard zijn om te lezen!

Ga als een rivier - Shelley Read

Holly - Stephen King

Wacht op mij - Santa Montefiore

Juice - Heleen van Royen

Atlas - Lucinda Riley

Strandfeest - Suzanne Vermeer

Heeft iemand Charlotte Salter gezien? - Nicci French

Tijgerlelie - Marion Pauw

Gloriedagen - Corina Bomann

 

 

 

Nieuwste artikelen

  • Mijn grote flapjesboek van alle dieren - Carrie Love

  • Argylle - Elly Conway

  • Weekend weg wandelgids - Claudia Straatmans

  • De thuishaven aan de Westerschelde - Marja Visscher

  • De Sneeuwkoningin - Bette Westera & Aida de Jong

Gerelateerde artikelen

  • Winnen: 10x Het Fictie boek van het jaar 2021 'Het onzichtbare leven van Addie LaRue'

  • Het nieuwste deel van De Zeven Zussen-serie verschijnt volgende week!

  • Gratis e-teaser van Lisette Jonkman: Pizzageur & Maneschijn

  • Moederdag boeken top 6

  • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2022: stem op jouw favoriet!

Zoek in artikelen