Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2023: dit is de top 3

Wat hebben we in 2023 weer kunnen genieten van al die mooie Young Adult boeken! Het viel dan ook niet mee om daar een top 12 van samen te stellen voor de Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar verkiezing! Maar gelukkig zijn we eruit gekomen, en doordat jullie allemaal massaal gestemd hebben op jullie favoriete Young Adult, hebben we de lijst van 12 teruggebracht naar een top 3. Kijk snel welke drie boeken nog kans maken op de titel Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2023.

Lees ook:

Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2023: dit is de top 3

Chicklit.nl fictie boek van het jaar 2023: dit is de top 3

Nog even geduld en dan weten we wie de winnaar is en de felbegeerde titel Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2023 in de wacht sleept. Eind december maken we de winnaar bekend. Tot die tijd buigt de vakkundige jury van tien recensenten zich over de drie boeken en leest en beoordeelt deze. Aan de hand van hun beoordeling komt de winnaar van de Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2023 naar boven. Kijk snel welke favorieten nog kans maken op de titel.

In willekeurige volgorde is dit de top 3 die nog kans maakt op de titel Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2023:

Top 3:

Fourth Wing - Rebecca Yarros (new adult/ spicy)

Violet Sorrengail komt uit een familie van drakenrijders en hoewel ze eigenlijk liever in de voetsporen van haar overleden vader wil treden en scribent worden, laat haar moeder haar dat niet toe. Ze zal in het oorlogscollege van Basgiath moeten strijden om een plek op de rug van een draak. Iets waarbij het overlevingspercentage sowieso al niet zo groot is, maar Violet's afkomst en lichaam maken dat er niet makkelijker op. Al helemaal niet wanneer één van de machtigste (en knapste) studenten, Xaden Riorson, een groot doelwit op haar hoofd lijkt te plaatsen.

Lees hier onze recensie van Fourth Wing


Twisted Love - Ana Huang (new adult/ spicy)

Alex Volkov is net zo knap als hij ijskoud is. Zijn leven wordt beheerst door een duister trauma uit het verleden en hij gaat over lijken op zoek naar wraak. Zijn hart is gemaakt van steen. Maar wanneer hij even de zus van zijn beste vriend in de gaten moet houden, blijkt dat hij tegen alle verwachtingen in toch niet helemaal gevoelloos is.

Ava Chen doet hard haar best om haar lastige jeugd achter zich te laten. Ze ziet altijd alles zonnig en positief in. Zelfs als het op de beste vriend van haar broer aankomt, die door veel mensen als ‘monster’ wordt omschreven. Ava weet zeker dat heel diep in Alex ergens een goede man verstopt zit.

Het is totaal niet de bedoeling dat Ava en Alex gevoelens voor elkaar krijgen. Maar wanneer dat toch gebeurt brengt het hun levens in een stroomversnelling, en komen vele geheimen aan het licht die voor hen beiden alles kapot zouden kunnen maken.

Lees hier onze recensie van Twisted Love - Ana Huang


Prins van Toorn - Kerri Maniscalco 

Emilia en haar tweelingzus Vittoria zijn streghe – heksen die in het geheim tussen de mensen leven. Op een avond komt Vittoria niet thuis en besluit Emilia op onderzoek uit te gaan. Het spoor brengt haar naar het klooster, waar ze haar zus dood aantreft, onvoorstelbaar toegetakeld. Verzwolgen door woede en verdriet besluit Emilia de moordenaar van haar zus te vinden en wraak te nemen. Zelfs als dat betekent dat ze de duisterste magie moet gebruiken, die volgens haar familie verboden is. Dan ontmoet ze Toorn, een van de zeven Prinsen van Zonden uit de hel. Jarenlang heeft Emilia’s grootmoeder haar gewaarschuwd voor deze machtige heersers uit de onderwereld. Maar Toorn beweert dat hij aan Emilia’s kant staat. Ook hij is op zoek naar de moordenaar die verantwoordelijk is voor zowel de moord op Vittoria als de dood van twee andere vrouwen in Italië. Emilia besluit zijn hulp te accepteren… Voor nu, want als het op de Prinsen van Zonden aankomt, is niets wat het lijkt.

Lees hier onze recensie van Prins van Toorn

 

Jullie hebben massaal gestemd en de bovenstaande drie boeken maken nog steeds kans op de titel Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2023. Helaas hebben de onderstaande 9 boeken het net niet gered, maar dat neemt niet weg dat deze boeken het zeker waard zijn om te lezen!

 

De Hawthorne-broers - Jennifer Lynn Barnes

Neem nooit een beste vriend - Erna Sassen

Dochter van de Scharlaken Rozen - Chloe Gong

A Touch of Darkness - Scarlett St. Clair (spicy)

De Koningin van Verraad - Danielle L. Jensen

Het boomhuis in het bos - T.J. Klune

Stad vol geesten - V.E. Schwab 

De vijf die blijven - Holly Jackson

No Exit - Maren Stoffels

Nieuwste artikelen

  • Mijn grote flapjesboek van alle dieren - Carrie Love

  • Argylle - Elly Conway

  • Weekend weg wandelgids - Claudia Straatmans

  • De thuishaven aan de Westerschelde - Marja Visscher

  • De Sneeuwkoningin - Bette Westera & Aida de Jong

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

Zoek in artikelen