Chicklit.nl Feelgood boek van het jaar 2023: dit is de top 3

Heb jij ook zo genoten van al die heerlijke feelgood boeken die in 2023 zijn verschenen? Wij in ieder geval wel! En wat was het moeilijk om uit al die fijne exemplaren een top 12 samen te stellen voor de Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2023!  Maar gelukkig zijn we eruit gekomen en dankzij al jullie stemmen hebben we nu ook een top 3 samen kunnen stellen. Lees snel verder om te zien welke feelgoodboeken er nog kans maken op de felbegeerdetitel Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2023!

Lees ook:

Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2023: dit is de top 3

Chicklit.nl Fictie boek van het jaar 2023: dit is de top 3

Nu de top 3 bekend is gaat een professionele jury van tien recensenten aan de slag om de boeken te lezen en te beoordelen. Aan de hand van hun beoordelingen komt er een winnaar uit die de titel Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2023 in de wacht sleept. Eind december maken we bekend wie de winnaar is!

In willekeurige volgorde is dit de top 3 die nog kans maakt op de titel Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2023:

Edwards keuze - Marijke Vos

Ridgewood Hall, 1904. Edward Bellamy, de oudste zoon en erfgenaam van de graaf van Ridgewood, staat voor een onmogelijke keuze. Zijn hele leven is voor hem uitgestippeld en dus ook het huwelijk met de mooie Guinevere Parker, de dochter van een succesvolle zakenman. De komst van het Schotse dienstmeisje Gillian zet echter alles op zijn kop. Kiest Edward voor de plicht of volgt hij zijn hart?

Ruim 100 jaar later. Na het overlijden van haar moeder erft Flora tot haar verbazing een roman, met daarin een oude brief die wijst op een bijzondere familiegeschiedenis. Op de vlucht voor haar verlies en de eenzaamheid vertrekt ze naar Edinburgh. Daar hoopt ze antwoorden te vinden op vragen over haar familie en zichzelf. Ze blijkt er echter ook het laatste te vinden wat ze had verwacht: een nieuwe kans op liefde. Maar durft ze zich daarvoor open te stellen?

Lees hier onze recensie van Edwards keuze


Nu we hier toch zijn - Chantal van Gastel

Al tien jaar lang neemt Audrey elke dag dezelfde route naar haar werk. Zodra ze de rotonde naar het parkeerterrein nadert, verandert ze in Audrey van HR. Die Audrey is gemotiveerd en betrouwbaar, drinkt groene thee en maakt iedere dag to-dolijstjes. Maar eigenlijk staat ze op instorten. Elke ochtend wordt het moeilijker om uit bed te komen; ze gebruikt de snoozefunctie steeds vaker. En telkens als ze de rotonde ziet verschijnen, stelt ze zich voor hoe het zou zijn om gewoon door te rijden en een ander leven te beginnen. Groots en meeslepend, zoals in haar lievelingsfilms. Maar in plaats daarvan doet ze wat er van haar verwacht wordt. En niemand die het doorziet. Tot die maandagochtend dat ze Lynx ontmoet. Hij is de gevel aan het schilderen en weet vanaf de steiger steeds haar aandacht te trekken. Zijn ‘leven in het nu’-mentaliteit wakkert iets in haar aan. Voor één keer besluit Audrey te doen wat ze altijd al wilde. Ze belandt in Parijs. Alleen en zonder plan. Maar misschien is dat precies wat ze nodig heeft…

Lees hier onze recensie van Nu we hier toch zijn


Belofte maakt schuld - Gillian King

Hannah weet het zeker: dit ongeplande weerzien met haar ex Jamie zal op één grote teleurstelling uitdraaien. Niet alleen liet hij haar ooit ongelooflijk in de steek, vervolgens liet hij ook jarenlang niks meer van zich horen. En nu blijkt hij beroemd, vanwege zijn rugbyskills en – toegegeven – zijn goede looks. Het was dan ook zeker niet Hannahs idee om hem te gaan opzoeken in Engeland. Maar als haar zoon Sem eenmaal iets in zijn hoofd heeft, is er geen houden meer aan. Hannah heeft maar één doel: Sem beschermen. Maar dat blijkt niet eenvoudig wanneer Jamie opeens een rol wil spelen in hun leven. Kan ze hem vertrouwen? En waarom leidt de zeer aantrekkelijke manager van Jamie haar zo af? Zij kunnen elkaar toch ook niet uitstaan? Of wel…

Lees hier onze recensie van Belofte maakt schuld

Jullie hebben massaal gestemd en de bovenstaande drie boeken maken nog steeds kans op de titel Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2023. Helaas hebben de onderstaande 9 boeken het net niet gered, maar dat neemt niet weg dat deze boeken het zeker waard zijn om te lezen!

Het Amerikaanse datingexperiment – Elena Armas

Het zonnetje in huis - Jill Mansell

In haar schoenen - Jojo Moyes

Voet op eigen bodem - Vannessa Thuyns

Hart voor de zaak - Charlotte de Monchy

Binnen de lijntjes - Mireille Versteeg

Een eilandbruiloft - Jenny Colgan

Tussen de regels - Lauren Asher

De brief van tante Rosy - Mariëtte Middelbeek

Nieuwste artikelen

  • Ollie de Viking - Adam Stower

  • Hart te huur – Diverse auteurs

  • Het Park – Magnus Weightman

  • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

  • Sensation Island - Thysia Huisman

Gerelateerde artikelen

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • Winnen: 3x Beter laat dan nooit van Charlotte de Monchy

  • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

  • De beste zomerboeken in 2021

  • Winnen: 10x Het Feelgood boek van het jaar 2021 'Ik vergeet je niet'

Zoek in artikelen