Een sun kissed skin en een belabberd lege portemonnee

Het is 13 april 2012. Vrijdag de 13e. De dag waarop andere mensen de buitenwereld schuwen of met chagrijnige of beteuterde gezichtjes rondlopen, ben ik de gelukkigste persoon op deze aardbol. Hoe kan het ook anders: het is de dag na onze geweldige bruiloft en een dag voor onze geweldige huwelijksreis. Niets kon mijn übervrolijke humeur kapot maken. Zelfs niet op vrijdag de 13e. Dacht ik…

Nog helemaal in de wolken zijnde gingen husband en ik de dag na de bruiloft het gekregen geld naar de bank brengen. Na vaarwel te hebben gezegd tegen de stapel briefjes - en natuurlijk een foto te hebben gemaakt - sloot het automaat zich om het geld te tellen, om het vervolgens op onze rekening te kunnen storten. Maar toen onze pinpas ineens uitgespuugd werd, het scherm op zwart ging en we maar de helft van ons geld terugkregen voelden we al nattigheid. “Oh nee, het is vrijdag de dertiende!” En dat was het inderdaad. Het geld zat vast in het automaat en het was te laat om nog een monteur te bellen. Daar kwam bij dat we de ochtend erna al naar de U.S.A. vertrokken. Wat nu? De bank verzekerde ons dat het allemaal goed zou komen en daar moesten we maar op vertrouwen.

Gelukkig was bovenstaand incident geen voorbode van een slechte huwelijksreis. Integendeel. We hebben een geweldige reis gehad! We hebben ons gedragen als rijke stinkerds - net getrouwde rijke stinkerds weliswaar - en hebben ons als een prins en prinses in de watten laten leggen. Elke dag uit eten? Prima! Een upgrade? Natuurlijk! Een massage? Yes, please! Kortom: we hebben ons gedragen zoals rasechte newly weds horen te doen op hun honeymoon!


Zaterdag 14 april was het dan zo ver. De reis waar we al zó lang naar uitgekeken hadden: California here we come! Het werd nu weleens tijd om de wereld die zo vaak in de door mij geliefde chicklits, chickflicks en TV-series beschreven en geshowd wordt met eigen ogen te gaan bekijken. Is alles daar echt zo tof, ‘glamorous’, geweldig en mooi zoals de Belinda Jones-romans je doen geloven? Ja! Buiten het feit dat de U.S.A. echt een land van de extremen en tegenstrijdigheden is - het land van de sterren en The American Dream (maar waar de straten bezaaid zijn met zwervers), het land van het schoonheidsideaal (met heel veel dikke mensen en op elke hoek van de straat een McDonalds), het land van de extreem grote, dure muscle cars (maar waar het rijden van een Prius hip is) - kan ik daar prima aarden en vond ik het in één woord geweldig!

Maar zoals aan al het goede een einde komt, was dat helaas ook zo met onze honeymoon. En veel te snel naar onze mening! Natuurlijk leefden onze familie en vrienden heel erg met ons mee en iedereen die we na de huwelijksreis zien of spreken is super nieuwsgierig. “Wat was het allerleukste of allermooiste van de reis?” is de vraag die ons om de haverklap gesteld wordt. Maar dat is meteen een hele moeilijke. We hebben zó veel gave dingen gezien en zó veel nieuwe indrukken opgedaan, het zou eerder een straf zijn om daar een keuze uit te moeten maken! Om jullie een idee te geven: als ze ons in een enquête zouden vragen alles aan te kruisen uit onderstaande lijst wat op onze honeymoon van toepassing is, dan zouden er overal kruisjes voor staan.

x Genieten x Gruwelijk veel geld uitgeven x 7.000 kilometer afleggen x Een tatoeage nemen x Contact zoeken met de lokale bevolking x Veel shoppen x Cocktails drinken x Heerlijk relaxen x Walvissen spotten x (veel te grote) ijsjes happen x Vliegen in een helikopter x Niet neerstorten met de helikopter x De toerist uithangen (mét Capitool gids!) x Hamburgers eten x Een miljoen foto’s maken x (minimaal een paar duizend foto’s maken) x Struikelen over zwervers x Inheemse diersoorten spotten x Slapen in een suite met jacuzzi x Veel te vaak roomservice bestellen x Verzakt zitten in de woestijn x Aangezien worden voor Adele x 10,7 km wandelen door Vegas met 37 graden x De laatste 500 meter een taxi nemen x Met 120 km per uur door je hotel razen x Met blackjack je geld vergokken x Heel dapper een slang bekijken x (in de auto met het raam op een kier) x Nachos van 1200 kcal per portie laten staan x Over het strand fietsen x Baywatch en Full House herbeleven x Meebleren met Eric Hutchinson x In een grot slapen x ''s Werelds lekkerste steak eten


Eén gebeurtenis is me echter heel erg bijgebleven en ik wil dit dan ook graag met jullie delen. Toen ik in Las Vegas over de strip paradeerde hoorde ik een meisje achter me tegen haar vriend zeggen dat ze mijn jurkje zo geweldig vond (altijd leuk om te horen natuurlijk). Nog leuker is het antwoord van haar vriendje: “Schat, dat kunnen we toch niet betalen, dat zie je zo”, als je weet dat mijn jurkje gewoon bij Primark vandaan komt en welgeteld 17 hele euro’s kostte. Apetrots, zelfverzekerd en super voldaan paradeerde ik verder. Apparently Vegas suits me! 

Inmiddels zijn we alweer een paar weken terug en is het normale leven doorgegaan alsof het nooit een onderbreking heeft gehad. Er is echter wel één groot verschil: we kunnen terugkijken op een geweldige bruiloft en een super honeymoon, die allebei niet beter hadden gekund! En wat heb ik aan deze geweldige tijd overgehouden? Een sun kissed skin, een belabberd lege portemonnee, een tatoeage, heel veel leuke herinneringen en een Storage Wars verslaving…

Ben jij ook weleens in de U.S.A. geweest? Zo ja, wat vond je ervan? 

Nieuwste artikelen

  • Populaire boeken die in oktober 2021 verschijnen

  • Grey's Anatomy en Station 19 crossover trailer onthult een bruiloft en de terugkeer van een oude bekende

  • Smash - Margje Woodrow

  • Fantastic Beasts 3 titel, plot en releasedatum onthuld

  • Het lied van de mistral - Olivier Mak-Bouchard

Gerelateerde artikelen

  • 10 jaar Chicklit.nl: dat is FEEST!

  • Vijftig tinten vrij

  • Deze Harry Potter bruiloft is geweldig

  • De leukste nieuwe TV-series uit Amerika!

  • Snelwegstress (of: snel weg, stress)

Zoek in artikelen