De bibliotheek van hoofdredacteur Melissa

Vorige keer showde hoofdredacteur Jacky als eerste haar boekenkast. Nu is het de beurt aan haar wederhelft Melissa! Zij vertelt over haar irritante tic als het om haar boekenkast gaat en haar persoonlijke bibliotheek voor haarzelf en haar vriendinnen. Benieuwd? Lees snel verder.

 Afwisseling

Van kinds af aan lees ik al graag. Van de boeken van Roald Dahl kreeg ik nooit genoeg en Blauwe Plekken van Anke de Vries heb ik denk ik wel twaalf keer gelezen. Na het zien van de film Bridget Jones’ Diary, heb ik het boek gelezen en vanaf dat moment was ik verkocht aan het chicklit-genre. Ik hou echter wel van afwisseling. Ik zal nooit alleen maar chicklits achter elkaar lezen. Af en toe heb ik ook behoefte aan een spannende thriller of een mooie roman. En soms ga ik weer terug naar mijn middelbare schooltijd met heerlijke highschool boeken.
 

Als er een nieuw boek van Sophie Kinsella verschijnt sta ik altijd te trappelen. Maar ook Lindsey Kelk, Chantal van Gastel en Lauren Conrad behoren tot mijn favoriete auteurs. Ik heb net The Fame Game uitgelezen en ik was weer razend enthousiast. 
 
Favorieten
Op dit moment staat Een keukenmeidenroman bovenaan mijn favorietenlijstje. Maar ook De Hongerspelen-trilogie vind ik geweldig! Ik ben momenteel bezig in het laatste deel, Spotgaai. Hierna wil ik beginnen in Het roer om van Lucy Diamond. Haar vorige twee boeken vond ik heerlijk, dus ik ben erg benieuwd naar deze titel. Gezien het feit dat hij momenteel Boek van de Maand is op Chicklit.nl, ga ik er vanuit dat het weer een toppertje is. Ik heb de digitale versie van het boek, dus dan kan ik meteen mijn gloednieuwe e-reader uitproberen! 
 
   

Mijn eigen bibliotheek 
Als iemand mij zou vragen hoeveel boeken ik heb, durf ik daar echt geen antwoord op te geven. Een paar honderd zeker wel. Wat ik hier in huis heb staan/liggen zijn niet alle boeken die ik bezit. Er zwerven er ook nog een stuk of wat rond bij vriendinnen. Als ik enthousiast ben over een boek, raak ik er niet over uitgepraat. En vaak willen mijn vriendinnen het boek dan ook lezen. Ik ben af en toe net een bibliotheek. Eén ding is zeker: ik heb voldoende boeken. Ik zou eigenlijk een lijst moeten bijhouden, want soms weet ik niet eens meer welke boeken ik allemaal uitgeleend heb, waarna ik een boek vervolgens dubbel aanschaf. Oeps! 
 
Irritante tic
Van alle boeken die ik bezit, heb ik lang niet alles gelezen. Geen idee hoeveel precies, maar ik weet wel dat het er nog een heleboel zijn. Ik heb namelijk een irritante tic: in mijn boekenkast mogen alleen boeken staan die ik daadwerkelijk al gelezen heb. Alle andere boeken liggen in mijn slaapkamer op de ‘nog-te-lezen-stapel’ naast mijn bed. Maar door Chicklit.nl wordt deze stapel groter en groter. Inmiddels staan er twee grote dozen naast mijn bed, gevuld met de boeken die ik nog moet/wil lezen. Ooit.. 

Ben jij een echte boekenwurm en wil jij ook met jouw boekenkast op Chicklit.nl komen te staan? Geef je dan nu op! Stuur ons een korte omschrijving van jezelf en een foto van jezelf met je boekenkast naar info@chicklit.nl (o.v.v. mijn boekenkast). Vermeld in de mail ook je naam, leeftijd en telefoonnummer. De eerste 15 lezeressen worden beloond met een cadeaubon van eBook.nl  - dé eBookwinkel van Nederland. 


Deze rubriek wordt gesponsord door:


Heb jij ook een irritante boeken-tic? 

Nieuwste artikelen

  • De 10 leukste beroemde vriendschappen in Hollywood

  • Boeken die niemand ooit lijkt uit te krijgen

  • 10x het beste van Ryan Reynolds

  • Dit weten we over Fantastic Beasts 3

  • De 7 ergste momenten in de Bachelor franchise

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • De top 10 beste boekverfilmingen

  • Young Adult top-5: september

Zoek in artikelen