Tien redenen om toch maar eens te gaan sporten

Hoe vaak hoor je jezelf zeggen: "Vanaf volgende week ga ik weer trouw naar de sportschool?" Toch moet je jezelf er altijd tegen heug en meug heenslepen. Dat sporten gezond is weten we allemaal en daarom probéren we het ook te doen. Maar dat sporten nog veel meer positieve dingen met zich meebrengt wist je misschien nog niet. Ze.nl heeft de 10 belangrijkste redenen om te gaan sporten voor je op een rij gezet. Misschien dat dit je motivatie een flinke boost geeft!

1. Van sporten word je een beest in bed
Think about it; als jij je benen zo af en toe eens 'n flinke work out gunt, worden ze sterker en sterker. En sterke benen zijn weer superhandig voor heel wat standjes in bed. Strakke billen zorgen weer voor meer zelfvertrouwen. Als je langsloopt mag die lekkere vent van kantoor best even een blik op je welgevormde kontje werpen. Daarnaast krijg je super veel energie van sporten. En hoe meer energie, hoe beestachtiger jij je kunt gedragen in bed!

2. Met sporten werk je aan je vriendschappen
Als jij en je vriendin elkaar eenmaal hebben weten te overtuigen om naar de sportschool te gaan, zien jullie elkaar nou niet bepaald van jullie beste kant: zwetend, spugend en vloekend bewerken jullie de apparaten. De diepe dalen die jullie moeten doormaken, scheppen een band en versterkt jullie vriendschap. Daarnaast is de sportschool of je nieuwe hockeyclubje een uitstekende plek om nieuwe vriendschappen aan te gaan. Nee, niet met die anabolen spierbal die je de hele tijd verlekkerd staat aan te gapen…

3. Van sporten krijgen je hersenen een boost
Niet alleen je lijf staat op scherp, maar ook je hersenen gaan net even een tikkeltje harder werken als je sport. Door de serotonine die vrij komt en alle energie die daarmee losbarst kun je beter en helderder nadenken. Superhandig als je net dat tentamen hebt, of die presentatie voor je werk.

4. Met sporten hou je controle op je gewicht 

Die taart werk je zo weg door even een uurtje te gaan zwemmen. Alle calorieën die in die taart zitten worden namelijk regelrecht verbrand. Je ontwikkelt bovendien meer spiermassa, en spiermassa verbrandt sneller calorieën dan lichaamsvet. Je houdt je gewicht gemakkelijker in bedwang en je kunt gewoon van die taart smikkelen zonder het direct in vetrolletjes terug te zien.

5. Van sporten krijg je the perfect skin
Je bloed krijgt een betere circulatie en dat zorgt voor een gezond kleurtje in je gezicht. Dus weg met dat pipse bekkie! Al het zweet zorgt bovendien voor een goede reinigingsbeurt. Het vocht duwt als het ware afvalstoffen en vuil dat zich in de poriën heeft opgehoopt naar buiten.

6. Van sporten kun je beter zzzlapen
Als je je lichaam hard aan het werk hebt gezet, is het logisch dat het daarna moe is. Je lijf is lekker ontspannen en dat zorgt ervoor dat je beter in slaap kan vallen. Vlak voor het slapen gaan kun je beter niet sporten, omdat je lichaam dan nog te actief is.

7. Van sporten word je super vrolijk 

Vind je het zwaar om je na het werk nog te gaan uitsloven in de gymzaal? Bedenk dan dat het de ideale manier is om na een stressvolle werkdag even stoom af te blazen. Het zorgt voor een positieve afleiding en er komen chemische processen op gang waardoor we ons meer ontspannen en gelukkiger voelen. Men denkt zelfs dat regelmatig sporten depressies helpt voorkomen.

8. Sporten geeft je een flinke dosis extra energie
Beetje futloos? Haal die mountainbike eens uit het stof vandaan en kijk eens hoeveel energie je krijgt! Tijdens het sporten wordt er namelijk een dosis extra zuurstof aangevoerd en de aanvoer van de voedingsstoffen en de bloedcirculatie verbetert. Door de endorfine die daardoor wordt aangemaakt krijg je nog even een extra boost. Dus futloos, waar heb je het over? Ja, je haar misschien!

9. Van sporten word je de zelfverzekerde miss Diva
Je komt vanzelf lekkerder in je vel te zitten door te sporten. Want elke keer als jij je weer naar de sportschool hebt gesleept kun jij weer trots zijn op jezelf. Bovendien gaat je lijf er natuurlijk fantastisch uitzien. Dusseh... duh dat jij met dat korte jurkje door de straten flaneert! Iedereen mag je zien!

10. Sporten houdt je übergezond 

Wist je dat een beetje bewegen zorgt voor een anti-aging effect? Het versterkt namelijk de spieren en gewrichten, waardoor je er op je zestigste minder kreupel bij loopt als wanneer je niet zou sporten. Er zijn al veel onderzoeken geweest die hebben uitgewezen dat je levensverwachting een stuk hoger wordt. En natuurlijk voor je gezondheid in het algemeen kan sporten geen kwaad: het vermindert de kans op kanker, hartziekten en botontkalking en het helpt tegen een hoge bloeddruk.

Dus, trek je sportschoenen uit het stof en... go for it! 

Dit artikel is powered bij Ze.nl. Kijk hier voor meer leuke artikelen.

Herken je jezelf in het naar-de-sportschool-sleep-verhaal? Of ben je juist een sportfanaat? En welke sport beoefen je het liefst?

Nieuwste artikelen

  • 7x "Nep relatie wordt meer" tienerfilms

  • De beste Scifi op Disney+

  • The Originals feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • De 15 beste boeken uit de Reese Witherspoon Book Club

  • De 10 leukste beroemde vriendschappen in Hollywood

Gerelateerde artikelen

  • 7 redenen waarom Disney films niet alleen leuk zijn voor kinderen

  • 10 tips voor een stressvrij leven!

  • Redenen om alleen naar de bioscoop te gaan

  • Eet jezelf depri met Grazia

  • Het resultaat: week 10

Zoek in artikelen