TV-series: must-see volgens de redactie!

We willen er niet aan geloven, maar het is toch echt zo: de zomer is bijna voorbij. Maar, zo zeggen ze, ieder nadeel heeft z’n voordeel. En dat is zo! In september gaat altijd het nieuwe tv-seizoen van start. En wat is er nu fijner - als het buiten koud is - dan met een dekentje op de bank kruipen en een serie kijken? Juist! De redactie van Chicklit.nl heeft haar favoriete series voor je op een rijtje gezet. Met deze 10 aanraders kom jij de gure herfst- en wintermaanden zeker weten door!
 

Pretty Little Liars – wie is A?
Verhaal: De vier vriendinnen Aria, Hanna, Emily en Spencer groeien na de verdwijning van hun vriendin Alison uit elkaar. Een jaar later ontvangen de meiden rare berichten van iemand die zichzelf ‘A’ noemt en dreigt al hun geheimen bekend te maken. Is ‘A’ de verdwenen Alison of juist degene die verantwoordelijk is voor haar verdwijning? Zal het de vier meiden lukken om ‘A’ te ontmaskeren?
Aanrader: Danielle: "Een ontzettend spannende serie. Al drie seizoenen wordt de ontknopping zó goed uitgesteld, dat je iedere aflevering met spanning afwacht en hoopt iets meer te weten te komen."

Flikken Maastricht – spannende en komische politiezaken
Verhaal: Flikken Maastricht is een Nederlandse politieserie die zich, de naam zegt het al, afspeelt in Maastricht. Per aflevering van een uur behandelen de rechercheurs en politieagenten spannende en soms ook ietwat komische zaken. De politiemensen proberen de zaken per paar op te lossen; er worden dus verschillende zaken per aflevering behandeld. Vaak blijken de zaken onderling ook nog iets met elkaar te maken te hebben…
Aanrader: "Een uur lang, elke week aan de tv gekluisterd zitten en telkens maar weer opnieuw willen weten hoe het afloopt. Ook speelt er zich naast de wekelijks op te lossen misdaden nog een geheel verhaal over de personages zelf af. Dit maakt het natuurlijk extra leuk." Dit is Flikken Maastricht in Céline’s ogen.

Grey’s Anatomy – heerlijke dokters
Verhaal: Grey’s Anatomy geeft je een kijkje achter de schermen in de ziekenhuis-wereld van Seattle. 
Aanrader: Deze serie kwam toch wel het vaakst langs in de must see-lijstjes. Lien: "Ik houd vooral van de diverse verhaallijnen en de personages uit de serie zijn ook heel divers. En dan heb ik het nog niet over de knappe dokters." Zoals hoofdredacteur Melissa het zo mooi samenvat: "Naar heerlijke dokters staren gaat nooit vervelen!"

Switched at birth - gebaseerd op een waargebeurd verhaal
Verhaal: In deze Amerikaanse serie draait het om twee tienermeiden die als pasgeboren baby’s in het ziekenhuis zijn verwisseld. De twee meiden hebben een totaal verschillende opvoeding gehad. Als de twee families de verwisseling ontdekken en elkaar opzoeken, moeten ze zien te wennen aan elkaar en elkaars leefstijl.
Aanrader: "Een zeer bijzondere serie, die overigens op ware gebeurtenissen is gebaseerd", zo zegt Zara.

Gossip Girl – xoxo
Verhaal: Het draait allemaal om het leven van jongvolwassenen in de Upper East Side van New York. Een wereld vol overdaad, jaloezie en verraad.
Aanrader: "Glitter, Glamour, romantiek en schandalen. Ik kan er van blijven smullen en elke aflevering zit ik weer op het puntje van mijn stoel te genieten van al die sappige roddels die Gossip Girl de wijde wereld in stuurt. Mijn favoriete mannelijke personage? Chuck Bass. Waarom? Because he is Chuck Bass." Lien is duidelijk groot fan van deze serie.

Modern Family - één grote familie
Verhaal: Het gaat over drie gezinnen die samen één grote familie vormen.
Aanrader: Wendy is fan van Modern Family omdat het een leuk concept is: "De acteurs praten regelmatig tegen de kijker en kijken de camera in." Lotte is ook enthousiast: "Ik vind dit een van de meest hilarische series die er op dit moment bestaat. Vanaf aflevering 1 was ik verkocht. Absoluut geniaal."

New Girl - maf en grappig
Verhaal: De schattige en onhandige Jess is op zoek naar een nieuwe woning nadat ze haar vriend betrapt heeft met een ander meisje. Ze gaat samenwonen met drie vrijgezelle mannen: barman Nick, fitnesstrainer Coach en vrouwenverslinder Schmidt. Deze combinatie zorgt voor leuke situaties.
Aanrader: Hoofdredacteur Jacky vindt het een grappige en maffe serie. Hoofdredacteur Melissa is ook fan. "Eindelijk een serie die het Friends-gat écht kan vullen!"

Girls - vier meiden in the big city
Verhaal: Een komische serie over vier twintigjarige vriendinnen die in New York wonen en werken. Een van de meiden krijgt twee jaar nadat ze is afgestudeerd te horen dat haar ouders haar niet langer financieel kunnen ondersteunen. Deze boodschap zet haar leven op z'n kop. Tegelijkertijd komen haar vriendinnen ook voor grote dilemma's te staan...
Aanrader: Lotte heeft de personages uit de serie in haar hart gesloten. "Ik vind alle vier de personages ontzettend grappig en vaak vertederend. Ze zijn niet altijd even sympathiek, maar juist die imperfecties zorgen dat ik ze steeds meer in mijn hart sluit. En omdat deze serie het leven niet op een glitter- en glamourmanier weergeeft kan ik er veel van mijn eigen leven in herkennen"

Scandal - drama en politiek
Verhaal: Scandal gaat over een advocatenkantoor dat wordt geleid door Oliva Pope. Ze heeft vroeger voor de president van Amerika gewerkt en onderhoudt nog steeds nauwe banden met het Witte Huis. Scandal speelt zich af in Washingtion DC en gaat over alle zaken die Olivia en haar werknemers behandelen. Deze hebben ook weer met de politiek te maken.
Aanrader: Scandal is de nieuwste serie van Shonda Rhimes (maker van Grey's Anatomy en Private Practice. Kirsten is van deze twee series geen superfan, maar vindt Scandal daarentegen fantastisch. "Ik vind deze serie zo leuk omdat het politiek combineert met drama. Het acteerwerk is heel goed en het verhaal spannend."

Dexter - heerlijk fout maar toch ook goed
Verhaal: De serie Dexter volgt het leven van forensisch onderzoeker Dexter Morgan. Hij werkt bij de politie op de afdeling moordzaken. Daarnaast is hij een seriemoordenaar. Hij heeft van zijn adoptievader Harry geleerd om degenen te vermoorden die dit 'verdienen': moordenaars die hun straf zijn ontlopen.
Aanrader: Hoofdredacteur Melissa: 'Heerlijke avonturen van een heerlijke man, die heerlijk fout is maar toch eigenlijk ook goed. Snap je hem nog?'

Welke tv-series zijn volgens jou absolute aanraders?

Nieuwste artikelen

  • Rozen & revolutie - Sarah Maclean

  • De lijst van Violet Sopjes - David Vlietstra

  • In nevelen gehuld - Eva Björg Aegisdóttir

  • Angelique – Angelique Woudenberg en Liddie Austin

  • Ik wil een bos voor mijn verjaardag - Linda de Haan

Gerelateerde artikelen

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

  • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

Zoek in artikelen