Kijkje in de boekenkast van auteur Chinouk Thijssen

De afgelopen tijd hebben we al mogen rondsnuffelen in veel verschillende boekenkasten. Deze keer is het de beurt aan één van onze recensenten en tevens auteur van drie boeken, waaronder haar nieuwste, Hij is van mij: Chinouk Thijssen! Van welke auteurs is zij zelf fan? En waar bewaart ze al haar boeken? 

Vuilniszak met boeken 
In mijn boekenkast staan ongeveer 315 boeken. Maar ik moet ergens ook nog een vuilniszak hebben liggen met boeken. De afgelopen jaren heb ik een hele hoop boeken weggedaan. Ik bewaar alleen de boeken die ik heel goed vond, de boeken die een mooie cover hebben en de boeken die gesigneerd zijn. Er zijn een paar auteurs waar ik echt alles van heb. Onder andere die van Sophie Kinsella/Madeleine Wickham, Chantal van Gastel, en Lauren Weisberger. Maar ook auteurs van Fantasy-boeken vind ik geweldig, zoals Lauren Kate en Suzanne Collins. 
Nog te lezen-stapel
Op dit moment is mijn nog te lezen-stapel best wel hoog; ik moet er nog 58 lezen. Ik lees eigenlijk mijn hele leven al veel, wanneer er maar tijd voor was. Maar de laatste paar jaar lees ik continu boeken, omdat ik ze recenseer (onder andere voor Chicklit.nl) en omdat ik als redacteur werk. Ik ben echt blij dat er zoveel goede boeken zijn. Het allerliefste lees ik thrillers, chicklits en young adults.

In de rij voor Sophie Kinsella
Ik zou absoluut in de rij gaan staan bij de boekhandel als er een nieuw boek van Sophie Kinsella verschijnt. Ik heb tot nu toe van ieder boek genoten. Een andere leuke chicklit die ik onlangs gelezen heb, is Daar komt de bruid van Melanie La''Brooy. 
Lijstje op kleur
Mijn boekenkast sorteer ik op kleur, want op alfabet vond ik het niet mooi staan. Maar nu de kast zo overvol is, ziet het er ook niet echt perfect meer uit. Laatst heb ik - vanwege ruimtegebrek - twee extra plankjes ingericht: een witte en een zwarte. 
 
Mijn droom is om ooit een witte boekenkast te kopen die van links naar rechts en van onder tot boven de muur beslaat. Ik probeer een lijstje bij te houden van de boeken die ik nog moet lezen. Daarachter schrijf ik dan bij welke kleur ik het boek kan vinden!
Ben jij een echte boekenwurm en wil jij ook met jouw boekenkast op Chicklit.nl komen te staan? Geef je dan nu op! Stuur ons een korte omschrijving van jezelf en een foto van jezelf met je boekenkast naar info@chicklit.nl (o.v.v. mijn boekenkast). Vermeld in de mail ook je naam, leeftijd en telefoonnummer. De eerste 15 lezeressen worden beloond met een cadeaubon van eBook.nl  - dé eBookwinkel van Nederland. 

Deze rubriek wordt gesponsord door:

Hij is van mij

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  De 24-jarige Zara Roos is de alleenstaande moeder van Sam en Lauren. Wanneer ze een baan krijgt aangeboden als manager in een trendy kledingwinkel verandert haar leven drastisch. Niet langer is ze alleen verantwoordelijk voor haar vierjarige tweeling, haar leidinggevende functie eist veel van haar. Wanneer Zara een relatie krijgt met Arthur blijkt dat zij niet de enige is die gevoelens voor hem heeft. De sfeer tussen Zara en haar collega’s wordt steeds grimmiger en als blijkt dat het hier niet bij blijft, is ze vastbesloten uit te vinden wie het op haar gemunt heeft.
   

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Boeken over magische scholen

 • Netflix maakt Frankenstein film met Guillermo Del Toro en sterrencast

 • Deze films en series worden in april van Netflix verwijderd

 • Winnen: 5x Vloek van vuur en schaduw van Emmy van Ruijven

 • Wondervrouwen - Stephanie Schuster

Gerelateerde artikelen

 • Moederdag: boeken top-5

 • Top 10 BBQ boeken

 • De beste Young Adult sprookjes

 • De 10 populairste chicklit schrijfsters

 • Top 12 beste young adult fantasy series

Zoek in artikelen