Achter de schermen: september

Werken op de redactie van Chicklit.nl is leuk. Heel leuk. Maar wat doen we nu allemaal precies? Naast het lezen van boeken, het schrijven van recensies, het up-to-date houden van de website en auteurs aan de tand voelen zijn we ook regelmatig te vinden bij events als boeklanceringen en persvoorstellingen van de nieuwste films. En soms pikken we ook een première mee. Genoeg leuks dus! Vandaar dat we het tijd vonden om een tipje van de sluier op te lichten en jullie mee te laten genieten achter de schermen van Chicklit.nl. Enjoy!

 

Op 1 en 2 september was het in de Westergasfabriek in Amsterdam weer tijd voor Manuscripta; de aftrap van het nieuwe boekenseizoen. We waren natuurlijk heel erg nieuwsgierig naar wat het nieuwe boekenseizoen allemaal voor ons in petto had en konden een bezoek aan Manuscripta daarom niet weerstaan!
  
Op 3 september was Chicklit.nl uitgenodigd voor de première van de verfilming van Saskia Noort''s De verbouwing. Naast het genieten van de film hebben we Saskia natuurlijk ook nog even de jurk van het lijf gevraagd langs de rode loper.
 

Vogue Fashion''s Night Out, bekend van grote steden als New York en Parijs, kwam dit jaar ein-de-lijk naar Amsterdam. En tegen shoppen zeggen deze shopaholics natuurlijk geen nee. Ook aan de Chicklit-liefhebbers was gedacht; niemand minder dan Chantal van Gastel was op de boekenafdeling van De Bijenkorf aan het signeren. Leuk!
 


Op 19 september waren we uitgenodigd in de Supperclub te Amsterdam om de najaarspresentatie van E! Entertainment bij te wonen. De avond – waarop we een voorproefje kregen van wat je komend seizoen allemaal van de entertainmentzender kunt verwachten – werd gepresenteerd door Nikkie Plessen. Daarnaast werden we getrakteerd op een intieme en imponerende act en heerlijke hapjes.Ook werd deze maand de debuutroman van Daphne Deckers - Alles is zoals het zou moeten zijn - gelanceerd in de Harbour Club te Amsterdam. En daar waren we natuurlijk maar al te graag bij - net als half bekend Nederland. Heleen van Royen mocht het eerste exemplaar van een trotse Daphne in ontvangst nemen.Er is een nieuw boek op de markt: in Heimwee naar hagelslag lees je over elf kinderen die Nederland achter zich lieten en een totaal nieuw avontuur tegemoet gingen. Met onbekende afloop. Lotte Stegeman presenteerde haar debuut onlangs in Amsterdam voor een groot publiek. Chicklit.nl was erbij.


Natuurlijk moet er ook gewoon gewerkt worden bij Chicklit.nl. De werkweek van een redactielid bestaat niet alléén maar uit leuke uitstapjes. Maar hoe ziet een werkdag er dan precies uit? Druk typend op de MacBooks, luisterend naar de 90s request Top 100 op 3FM, al nippend van een Latte Machiato of een heerlijk thee(tje) uit een van (mokkensparende verslaafde) Jacky’s Starbucks mokken. "Vandaag wil ik Las Vegas, dan mag jij Seattle!"De maand september werd heel bijzonder afgesloten met een persreis naar Spanje. Hoe, wat, waar, waarom? Dat hoor je binnenkort!

Benieuwd naar wat oktober voor ons in petto heeft? Stay tuned!

Nieuwste artikelen

  • Populaire boeken die in oktober 2021 verschijnen

  • Grey's Anatomy en Station 19 crossover trailer onthult een bruiloft en de terugkeer van een oude bekende

  • Smash - Margje Woodrow

  • Fantastic Beasts 3 titel, plot en releasedatum onthuld

  • Het lied van de mistral - Olivier Mak-Bouchard

Gerelateerde artikelen

  • 15 on screen koppels die elkaar haten in het echte leven

  • Young Adult top-5: september

  • Boek van het Jaar 2012: stem op jouw favoriet!

  • De beste rampenfilms

  • De Verbouwing

Zoek in artikelen