• onze waardering

Comfortfood RECENSIE

Eten doe je natuurlijk niet alleen maar omdat het moet. Je eet een koekje omdat je jezelf zielig vindt, een taart omdat je iets te vieren hebt, een heerlijk romig soepje omdat het buiten zo guur is en chocoladepepernoten omdat… gewoon omdat je het waard bent. 

Eigenlijk is iedereen diep van binnen een emo-eter. En Janneke Vreugdenhil heeft dat begrepen. Haar boek Comfortfood belooft ‘124 recepten voor instant geluk.’
 
Warm van binnen
Wat comfortfood is, legt Janneke uit in de inleiding. Het zijn ‘ongecompliceerde gerechten waar je blij van wordt als het leven een beetje tegenzit, warm van binnen als het buiten koud is, vrolijk als je chagrijnig bent en waar je van opkikkert als je grieperig bent.’
 
Een kookboek naar mijn hart! Eten moet je gelukkig maken, vind ik. En Janneke Vreugdenhil deelt mijn mening. Eens kijken of ik er echt zo gelukkig van word.
 
Eerste indruk

De eerste indruk van Comfortfood: het ziet er geweldig uit. Mooie foto’s, mooie letters en mooie recepten. Goede vlees- en visrecepten maar ook lekker veel vega. Ook de zoetekauwen komen ruimschoots aan hun trekken met de hoofdstukken Chocoholica en Zoet.
 
  

Simpel
Waar je natuurlijk alleen maar óngelukkig van wordt, is als een recept moeilijk is en je veel te veel ingrediënten nodig hebt. Dit is bij Comfortfood niet het geval. De omschrijvingen zijn helder en de recepten zijn zeker niet ingewikkeld.
 
Cookies!
Het eerste recept dat ik probeer zijn de wittechocoladechipkoekjes. Supermakkelijk om te maken. Wat is er nu heerlijker dan op je balkon van het herfstzonnetje genieten met een schaal zelfgemaakte koekjes en een kop thee uit je favoriete mok? Instant geluk? Yeah, baby.
 
Bloemkoolsoep
Uit het hoofdstuk Soeptherapie maak ik de bloemkoolsoep met ras el hanout, dikke yoghurt en koriander. Ook zo op tafel en heel bijzonder. Een lekker kruidig soepje.


Spaghetti voor jezelf
Op een dag dat het buiten goot van de regen en ik geen zin had om boodschappen te doen, ontdekte ik dat ik toevallig alle ingrediënten van ‘spaghetti aglio olie e peperoncino’ uit het hoofdstuk Voor jezelf in huis had. Deze klassieker – spaghetti met olie, knoflook en chilipeper – is zó lekker. Comfortfood to the max.
 
Aanrader
Ik ben superenthousiast over Comfortfood! Er zijn maar weinig kookboeken waarvan ik bij bijna ieder recept denk: dit ga ik een keer maken. Comfortfood doet niet moeilijk en pretentieus over eten. Gewoon lekker koken met lekkere ingrediënten en als het even kan niet te moeilijk. Precies hoe ik over koken denk. Aanrader!

Comfort Food

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Comfort food gaat over eten zoals eten bedoeld is: om onszelf en de onzen te voeden, te verwarmen en te verwennen. Eten om het leven te vieren – ook als het eventjes tegenzit. In dit boek deelt culinair columnist en journalist Janneke Vreugdenhil haar allercomfortabelste recepten en onderzoekt ze al kokend de invloed van eten op onze emoties. Over de geur van versgebakken spek in de ochtend, soep als levenselixer, de troost van roeren in een pan risotto en het verband tussen chocolade en geluk.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • The Witcher seizoen 3 komt eraan en nieuwe trailer onthuld

 • Spannende Stranger Things seizoen 4 teaser onthult een spookhuis

 • Bridgerton seizoen 2 teaser: Anthony Bridgerton ontmoet liefdesinteresse Kate Sharma

 • De schaduwkoningin - Marianne en Theo Hoogstraaten

 • Later als ik groot ben - Marian Keyes

Gerelateerde artikelen

 • Top 10 BBQ boeken

 • Stiletto’s in de keuken

 • Kyra’s Kitchen (met recept voor koffievervanger!)

 • Let's go blond!

 • Recept: zelf macarons maken

Zoek in artikelen