De boekenzolder van Marjolein

Marjolein van Hoeflaken is verslaafd aan lezen. Haar liefde voor chicklits begon toen ze ergens, weggestopt in een hoekje van een boekwinkel, de Shopaholic!-boeken van Sophie Kinsella ontdekte. Dit was nog maar het begin van haar grote verzameling. Om al die boeken in de woonkamer neer te zetten, vond haar man niet zo''n geslaagd idee. Nu heeft ze gewoon een hele kamer voor haar verzameling; neem een kijkje op de boekenzolder van Marjolein.

Zuinig op boeken
In mijn verzameling -ik heb het nageteld- heb ik precies 352 boeken. Ik ben best wel zuinig op mijn boeken. Als er bijvoorbeeld een vouw in de kaft komt van een paperback of als ik thee over een boek knoei, dan baal ik echt als een stekker! Daarom leen ik mijn boeken ook alleen uit aan mensen die ik vertrouw en waarvan ik weet dat ze zuinig zullen zijn op het boek.

Hoe ik al mijn boeken sorteer? Op mijn boekenzolder heb ik twee grote boekenkasten vol en een kleintje ernaast, die ook al aardig vol begint te raken. Ze staan gesorteerd op achternaam van de auteur, op alfabetische volgorde. De boeken die ik nog moet lezen heb ik zo lang maar op een aparte plank gezet. Ik hou een lijstje bij van alle boeken die ik heb. Leuk om zo te zien hoe mijn collectie steeds maar weer groeit!

Zwangere boekenwurm
Als klein meisje las ik al graag, dat is altijd zo gebleven. Het allerliefste lees ik lekker thuis op de bank, met een kopje thee erbij. Mijn man en ik verwachten binnenkort ons eerste kindje, dus daardoor ben ik de laatste tijd te moe als ik uit mijn werk kom om nog te lezen. Maar, nu de eerste maanden voorbij zijn voel ik me beter en ben ik gelukkig weer lekker aan het lezen. Mijn laatste aankoop is de serie van De Hongerspelen. Ik heb hier zoveel over gehoord dat ik mijn nieuwsgierigheid niet kon bedwingen. Natuurlijk kocht ik ook wat boeken die met zwangerschap te maken hebben. Op Chicklit.nl zag ik laatst het boek Boven verwachting staan van Jolanda Hazelhof. Toen bleek dat ik zwanger was, heb ik het meteen gekocht.
Chicklits zijn favoriet
Het àllerliefste lees ik chicklits. Voor boeken van Sophie Kinselle en Chantal van Gastel ga ik gerust in de rij staan op de dag dat er een nieuw boek van hun verschijnt. Vroeger zou ik dat ook gedaan hebben voor Virginia Andrews. Ik heb al haar boeken in mijn bezit, zo''n stuk of vijftig. Helaas is zij al jaren overleden en schrijft er een ghostwriter onder haar naam door. Deze boeken vind ik toch echt minder leuk. Naast haar boeken heb ik nog wat andere schrijvers waarvan ik alle boeken heb en waar ik heel snel nieuwe boeken van koop, zoals Ann Brashares, Cecily von Ziegesar, Lauren Conrad, Heleen van Royen, Emily Giffin en zo kan ik nog wel even doorgaan...

Digitaal lezen
Of ik een e-reader heb? Nee, ik vind zo''n ding echt drie keer niks. ''t Lijkt me helemaal niet fijn lezen. Veel liever zit ik gewoon ouderwets met een papieren boek op de bank. Er gaat niets boven de geur van een nieuw boek! Maar, misschien dat ik er in de toekomst toch nog anders over ga denken en er eentje aanschaf.

Ben jij een echte boekenwurm en wil jij ook met jouw boekenkast op Chicklit.nl komen te staan? Geef je dan nu op! Stuur ons een korte omschrijving van jezelf en een foto van jezelf met je boekenkast naar info@chicklit.nl (o.v.v. mijn boekenkast). Vermeld in de mail ook je naam, leeftijd en telefoonnummer. De eerste 15 lezeressen worden beloond met een cadeaubon van eBook.nl  - dé eBookwinkel van Nederland. 

Deze rubriek wordt gesponsord door:

Nieuwste artikelen

  • De 10 leukste beroemde vriendschappen in Hollywood

  • Boeken die niemand ooit lijkt uit te krijgen

  • 10x het beste van Ryan Reynolds

  • Dit weten we over Fantastic Beasts 3

  • De 7 ergste momenten in de Bachelor franchise

Gerelateerde artikelen

  • Mooie boekenquotes

  • Speciaal voor Valentijnsdag: Valentijn Blues

  • De beste zomerboeken in 2021

  • Shoptip: 10x relaxstoelen voor buiten

  • Shoptip: 10x coole e-reader covers

Zoek in artikelen