Do It Yourself: Travel Journal

Girlscene.nl kennen jullie vast wel van de laatste nieuwtjes over mode en celebs, maar wisten jullie dat er ook regelmatig DIY (Do It Yourself) tutorials verschijnen? Hierin wordt stap voor stap uitgelegd hoe je bijvoorbeeld zelf een memobord met een lint maakt of hoe je je kleding kunt pimpen met studs. Ons oog viel deze keer op de DIY Travel Journal. Ziet er gaaf uit en is ook nog eens super leuk om te maken!


 
Als je lekker op vakantie bent geweest, is het leuk om hier een herinnering aan te hebben. Je kunt wat foto's bewaren en that's it, maar veel leuker is het om je eigen Travel Journal maken. Het is eigenlijk een soort plakboekje vol met verhalen, bonnetjes, foto's, flyers, ansichtkaarten en entreekaartjes van je vakantie. Jaren later zul je er nog eens doorheen bladeren en genieten van alle leuke herinneringen.

Benodigdheden
- Een notitieboekje die je goed kunt beplakken
- Een verzameling van entreekaartjes, bonnetjes, suikerzakjes, flyers etc.
- Fineliners
- Lijm
- Masking tape (van dat leuke tape met een motiefje)
- Postzegels
- Stukjes van een landkaart
- Stempels
- Schaar
- Envelop
- Alles wat je voor de rest nog leuk vindt om in/op je Travel Journal te plakken. Wees creatief!

1. Pak je notitieboekje en bedenk hoe je de voorkant eruit wilt laten zien. Maak een leuke compositie met bijvoorbeeld postzegels, stempels, tape, stickers en stukjes van een landkaart.


 
2. In de binnenkant kun je je verhalen per dag gewoon op de lijntjes schrijven, maar je kunt bijvoorbeeld ook een mooi papiertje als achtergrond gebruiken. 


 
3. Versier de pagina's in je Travel Journal. Gebruik de bonnetjes, entreekaartjes, etc. die je verzameld hebt en plak deze erbij, of maak mooie tekeningetjes van dingen die je die dag gezien hebt!


 
4. Daarnaast is het misschien leuk om een pagina in je Journal te maken met adressen van de thuisblijvers erop die je een kaartje wilt sturen of een pagina met de hotspots van het land/de stad waar je bent geweest! Leuk voor als je iemand later nog eens wilt adviseren.


Tips
- Neem een klein 'knutsel kitje' mee op vakantie, met daarin onder andere: mooie pennen, lijm of dubbelzijdig plakband, een schaar en ter decoratie wat masking tape en stickers. Zo kun je ter plekke je Travel Journal up-to-date houden!
- Je kunt ook wat dingen die je verzameld hebt met een paperclip vastzetten in je Travel Journal. Zo kun je thuis alles rustig organiseren en inplakken. Laat eventueel ook nog ruimte over voor foto's die je in wilt plakken. Wat dacht je van wat mooie Instagram foto's?!
- Experimenteer met achtergronden! Plak bijvoorbeeld de plattegrond van de camping waar je bent in of gebruik de verpakking van Italiaanse cornflakes als achtergrond. Hier kun je vervolgens weer andere dingetjes bijplakken, maar je kunt er ook je verhaal op schrijven. 
- Om je tekst niet te laten wegvallen tussen alle versiersels, kun je het ook op een mooie post-it of een etiket schrijven. 
- Plak een envelop in je boekje waar je alle papiertjes en dergelijke in bewaart die er niet in passen of die je er gewoon los bij wilt bewaren. 

Je kunt je creativiteit helemaal loslaten, kies wat je mooi vindt en maak er je eigen ding van. Veel succes!

Voor meer leuke tips, columns, de laatste modetrends en leuke nieuwtjes moet je bij Girlscene.nl zijn!

Heb jij wel eens een Travel Journal gemaakt? Heb je nog meer tips & trics voor ons?

Bron: Sophiesweetvintage

Nieuwste artikelen

  • Wie schrijft die blijft - Tamara Haagmans

  • Het smalle pad van verlangen - Patrick Rothfuss

  • De prinses - Wendy Holden

  • De vrouwen van het wijndomein - Linda Winterberg

  • Liefs van mij – Jessica Saunders

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • Young Adult top-5: september

  • 100 wereldplekken - Floortje Dessing

Zoek in artikelen