Achter de schermen: oktober

Werken op de redactie van Chicklit.nl is leuk. Heel leuk. Maar wat doen we nu allemaal precies? Naast het lezen van boeken, het schrijven van recensies, het up-to-date houden van de website en auteurs aan de tand voelen zijn we ook regelmatig te vinden bij events als boeklanceringen en persvoorstellingen van de nieuwste films. En soms pikken we ook een première mee. Genoeg leuks dus! Vandaar dat we het tijd vonden om een tipje van de sluier op te lichten en jullie mee te laten genieten achter de schermen van Chicklit.nl. Enjoy!

Wat ontvangen wij dagelijks met de post? Natuurlijk boeken, boeken en nog eens boeken. De stapel op de foto is slechts een voorbeeld van wat er op één dag zoal bij ons door de brievenbus kan vallen. Als we alles op zouden sparen zouden wij binnen de kortste keren de ‘Dagobert Duck’ kunnen uitoefenen: letterlijk zwemmen in de boeken. Maar dat kan natuurlijk niet, want ze moeten wél allemaal gelezen worden!

''De koninging van het Chicklit-genre'' Jill Mansell bracht een bezoekje aan Nederland. Op de boekenafdeling van De Bijenkorf in Rotterdam trakteerde ze haar fans op een signeersessie. En wij stonden natuurlijk ook in de rij! 

Op maandag 8 oktober vond er in De Balie in Amsterdam een speciaal Nightevent plaats rondom de populaire erotische Vijftig Tinten-trilogie van auteur E.L. James. Deze avond stond in het teken van de waardering, maar ook van de weerzin rondom deze boeken. Er kwamen verschillende mensen aan het woord, waaronder Marlies Dekkers, Elsbeth Etty en Corine Koole, die allemaal een duidelijk uitgesproken mening over de boeken hadden. Aan het einde werd er nog een discussie gevoerd met het publiek (waar Chicklit.nl zich ook in bevond), die er op sommige punten redelijk heftig aan toe ging.
 
Cabaretière Irene van der Aart liep, lang voordat Boer zoekt Vrouw een televisiehit werd, op Cuba een boer tegen het lijf. Over de verschillen tussen het leven in de stad en dat op een boerderij - ze kreeg een relatie met diezelfde boer - schreef zij columns voor De Gelderlander en nu ook een boek: De Boer op. Het boek werd – heel toepasselijk – gelanceerd op een boerderij. Chicklit.nl reisde af naar de Achterhoek om hiervan verslag te doen.
 
Op zondag 21 oktober verscheen de verfilming Monster High: Monster Meiden op DVD en dat moest gevierd worden! Honderden kinderen, verkleed als personages uit de populaire kinderserie, waren toegestroomd om te mogen genieten van de eerste film én voor de dance-workshop van So You Think You Can Dance-ster Juvat. Chicklit.nl reisde af naar de Lichtfabriek in Haarlem om een kijkje te nemen op dit monsterlijke event.

Naast de boekenkasten van onze lezeressen, mogen we ook weleens een kijkje nemen in de boekenkast van een auteur. Deze maand nodigde auteur Marijke van den Elsen ons bij haar thuis uit om haar boekencollectie te komen bewonderen. Perfecte timing, want haar eigen nieuwste chicklit Vamp on heels ligt nu in de winkels!

Chicklit.nl interviewt regelmatig auteurs. Zo zijn deze maand Jenny Downham en Nicky Pellegrino flink aan de tand gevoeld. Maar naast schriftelijke interviews ontmoeten we ook regelmatig auteurs voor een live gesprek. Deze maand was het de beurt aan actrice en auteur Marian Mudder. Vanaf 9 november is dit interview op Chicklit.nl te lezen.

We sloten deze maand goed af met de boeklancering van het Alles is familie-kookboek. Op maandag 29 oktober reisde Chicklit.nl af naar het Ketelhuis in Amsterdam, waar ze naast een exemplaar van het leuke kookboek getrakteerd werd op een voorvertoning van de film Alles Is Familie – samen met een deel van de cast – en op pannenkoeken na afloop. Mjam!

Benieuwd naar wat november voor ons in petto heeft? Stay tuned!

Nieuwste artikelen

  • De schaduwkoningin - Marianne en Theo Hoogstraaten

  • Later als ik groot ben - Marian Keyes

  • Het Zijden Huis - Kayte Nunn

  • De vier windstreken - Kristin Hannah

  • Tokio voor altijd - Emiko Jean

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • 15 on screen koppels die elkaar haten in het echte leven

  • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

Zoek in artikelen