Pippa Wright showt haar boekenkast

Na Astrid Harrewijn, Chinouk Thijssen en Marijke van den Elsen hebben we voor deze editie van Mijn Boekenkast nog een auteur bereid gevonden om ons een kijkje te geven in haar boekenkast. Snuffel rond en laat je inspireren door de boekenkast van niemand minder dan Pippa Wright: bekend van
Lizzy gaat los en Laat mij maar schuiven.

 
Minder boeken dan vroeger
Ik heb veel minder boeken dan vroeger. Eerst had ik er echt honderden - vooral nadat ik lange tijd in de uitgeverswereld gewerkt had. Laatst heb ik mijn boekenkast eens flink onder handen genomen. Alleen de boeken waarvan ik zeker wist dat ik ze nog een keer zou lezen mochten blijven. Maar, ik heb er nu nog steeds minstens tweehonderd hoor!

Al mijn boeken heb ik minstens één keer gelezen. Ik heb een apart stapeltje met boeken die ik nog moet lezen. Ze mogen alleen een plekje in mijn boekenkast als ze dat verdiend hebben. Mijn favoriete boeken lees ik keer op keer. Ik denk dat dat ook heel waardevol is als je wilt schrijven. Eerst moet je een boek lezen om erachter te komen wat er gebeurt. Dan moet je terug gaan om te zien hoe de auteur het verhaal in elkaar heeft gezet en hoe iemands karakter - in slechts een paar goed gekozen zinnen - geïllustreerd wordt. Mijn favoriete boeken vervelen me nooit, er is altijd iets nieuws te ontdekken.
 

Liever lezen dan televisie kijken
Je kan mij uittekenen met een boek in mijn hand. Ik lees de hele tijd! Op zijn minst één boek per week. Als ik op vakantie ben, kan het zomaar een boek per dag zijn. Vrienden zeggen mij altijd dat ze echt niet snappen waar ik de tijd vandaan haal, maar ik lees liever een boek dan dat ik televisie kijk. Het liefst lees ik dan vrouwenfictie. Een goed geschreven roman kan ik echt in een mum van tijd uitlezen. Twee van mijn favoriete auters zijn Alice Munro en Marian Keyes, die overigens totaal verschillend van elkaar zijn.

Boodschappenlijstjes op de achterkant
Het sorteren van je boeken in je boekenkast, daar moet ik niet aan denken. Dat is zoiets als je vrienden bij elkaar zetten op basis van hun haarkleur. Ik hou er juist van dat mijn planken allerlei vreemde literaire tegenstellingen hebben. Een roman naast een thriller, en een chicklit naast een autobiografie. 

Ik ben niet erg zuinig op mijn boeken. Ik vouw pagina''s, krabbel in de kantlijnen en schrijf boodschapenlijstjes op de achterkant van mijn boeken. Dat is misschien een beetje vreemd, maar ook één van de redenen waarom je mij nooit een boek moet lenen!

Toekomst van boeken
Iemand die ik ken zei tegen me dat boeken in twee soorten verdeeld kunnen worden. Boeken waar je doorheen racet met plezier, maar die je niet voor altijd bijblijven; en boeken die je over en over wilt lezen en die je je voor de rest van je leven blijft herinneren. Voor het eerste soort boeken heb ik een e-reader. Het is makkelijk om mee te nemen en ik vind het een heerlijk idee om het ene moment aan een boek te denken en het volgende er ook gewoon in te kunnen beginnen. Ik koop daarnaast nog steeds papieren boeken.

Boeken verdwijnen niet. Boeken zijn mooie objecten en zelfs als we uiteindelijk het meeste elektronisch lezen, denk ik dat we nog steeds in staat willen zijn om onze meest kostbare boeken vast te kunnen houden in onze handen.
 
Ben jij een echte boekenwurm en wil jij ook met jouw boekenkast op Chicklit.nl komen te staan? Geef je dan nu op! Stuur ons een korte omschrijving van jezelf en een foto van jezelf met je boekenkast naar info@chicklit.nl (o.v.v. mijn boekenkast). Vermeld in de mail ook je naam, leeftijd en telefoonnummer. De eerste 15 lezeressen worden beloond met een cadeaubon van eBook.nl  - dé eBookwinkel van Nederland. 

Deze rubriek wordt gesponsord door:

Laat mij maar schuiven

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (10 stemmen)
 • Omschrijving:

  Na elf jaar huisje-boompje-beestje is Rory weer single. Haar ex was geen feestbeest maar ze kon altijd op hem rekenen – dacht ze. Misschien kan ze iets leren van een ‘foute’ man, zo’n snelle gladjakker die heel goed weet wat er te koop is en overal de weg weet. Ja, dat wordt Rory’s nieuwe missie: zoveel mogelijk afspraakjes maken met de meest onbetrouwbare types.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • 10 x Badboy Young Adult boeken

 • Deze actrices verborgen hun zwangerschap niet op tv

 • De 10 beste momenten van Nick in New Girl

 • De beste volwassen tekenfilms

 • De 12 populairste reality series van het moment.

Gerelateerde artikelen

 • Moederdag: boeken top-5

 • Top 10 BBQ boeken

 • De 10 populairste chicklit schrijfsters

 • Young Adult top-5: september

 • 9 genieën in boeken

Zoek in artikelen