Do It Yourself: Magazine rek

Jullie wisten natuurlijk allang dat je bij Girlscene.nl terecht kunt voor je dagelijkse dosis fashion, beauty en lifestyle. Maar wist je dat er ook regelmatig DIY (Do It Yourself) tutorials verschijnen? Hierin wordt stap voor stap uitgelegd hoe je bijvoorbeeld zelf een Magazine rek maakt: een leuke manier om al je rondslingerende magazines te organiseren.


Iedere maand vallen er wel weer een aantal tijdschriften door de bus of kopen we er een paar om te lezen in de trein naar school of werk. Voor je het weet liggen al je tijdschriften verspreid door je kamer of ergens achteraf in een hoekje. Wat moet je er anders mee? Ophangen op je zelfgemaakte Magazine rek!

Benodigdheden
- Houten balken
- Elektriciteitssnoer (dit kun je bijvoorbeeld bij de Gamma halen)
- Schroeven
- Verf
- Schuurpapier
- IJzeren plaatjes (zoals op de foto hieronder)
- Zaag
- Boor
- Liniaal
- Hamer
- Een handige vriend of vader


1. Zaag twee houten balken van 40 centimeter en twee van 75 centimeter. Je kunt ook je eigen maten bepalen. Controleer voordat je begint wel of ze even lang zijn. Als je hier niet zo goed in bent, kun je ook bij een Gamma of Praxis vragen of ze de balken voor je op maat willen zagen.

2. Leg de vier balken op de grond tegen elkaar en schroef ze vast. 
 

3. Markeer met een potlood op een van de langste balken waar je jouw gaten wilt hebben. Door deze gaten ga je straks het snoer rijgen waar de magazines op komen te hangen. Dit doe je door het midden te markeren aan de bovenkant en onderkant (zie foto 3). Vervolgens trek je een rechte lijn door de markeringen naar beneden (zie foto 4). Geef op elke tien centimeter van deze lijn aan waar het gaatje zometeen geboord moet worden (zie foto 5). Als het goed is heb je uiteindelijk acht punten waar het snoer doorheen kan. Boor nu de gaatjes (zie foto 6).
 

4. Nu is het tijd om te schilderen! Gebruik verf om de balken naar jouw zin te schilderen. Je kan er bijoorbeeld een leuk patroontje op maken. Vergeet niet om na het schilderen de gaatjes even door te prikken met een satéprikker.

5. Als de verf droog is, kun je het snoer al zigzaggend door de gaatjes rijgen. De draad zet je vast door de ijzeren plaatjes erop te boren. Als je dit niet mooi vindt, kun je het draad aan het uiteinde ook knopen of strikken. Zorg er wel voor dat de draden strak zitten, ze mogen niet loshangen!
 

Voilá, klaar is je Magazine rek. Je kunt afwisselen qua hoogte, breedte en de hoeveelheid draden in het rek. Doe wat je leuk vindt. Zo kun je bijvoorbeeld meerdere rekjes maken of hem in een knalkleur schilderen. Pssst...je kunt natuurlijk ook mooie boeken ophangen!

Voor meer leuke tips, columns, de laatste modetrends en leuke nieuwtjes moet je bij Girlscene.nl zijn!

Ben je enthousiast geworden en ga je zo'n leuk Magazine rek maken?
 
Bron: A Beautiful Mess

Nieuwste artikelen

  • Een lang bewaard geheim - Maria Nicolai

  • Meisje zonder hoop - Michael Robotham

  • Waar de wind de aarde raakt - Ilaria Tuti

  • Grimwoud: Het bont vliegt in het rond - Nadia Shireen

  • De ogen van Osiris - Oliver Potzsch

Gerelateerde artikelen

  • Young Adult top-5: maart

  • Do It Yourself: Hartjes-boekenlegger

  • Young adult top-5: juli

  • Do It Yourself: Papieren Book Pumpkins

  • Do It Yourself: Mini boekenketting

Zoek in artikelen