Snuffel door het boekenkastje van Rianne Verwoert

Rianne Verwoert, bekend van Exit liefdesverdriet en Van de straat geplukt, sluit aan in het rijtje van auteurs bij wie we in de boekenkast mogen kijken! Wat voor boeken leest deze chicklit-auteur eigenlijk het liefste zelf? En waar heeft ze haar eigen boeken staan? Lees het in deze editie van Mijn Boekenkast! 

 
Geen ruimte
Ik heb niet geteld hoeveel boeken ik heb. Het zijn er ook helemaal niet zoveel. Waarom? Omdat ik simpelweg geen ruimte had. Ik kocht dus altijd boeken en gaf ze daarna weg of verkocht ze weer. Alleen klassiekers heb ik bewaard. Denk bijvoorbeeld aan die prachtige kinderboeken van Roald Dahl of Carry Slee. Mijn eigen boeken heb ik natuurlijk ook op een schap staan. Nu ik ga verhuizen komt er een grotere boekenkast, zodat ik meer boeken kan bewaren.

Omdat er zoveel mogelijk boeken in mijn kleine kastje moeten, heb ik ze op de meest praktische manier ingedeeld. Mijn kastje is alleen veel te klein en soms wordt het chaos omdat ik er boeken bij blijf stoppen.
Speciale momenten
Soms heb je van die boeken die je aan bijzondere momenten herinneren. Zo kreeg ik ooit een boek met de Kinderboekenweek en ik weet nog dat ik het in twee uur tijd helemal uit las. Het was het boek Erge Elle en Nare Nellie. Waarom het me is bijgebleven weet ik niet. Het was een boek over twee gemene meiden. Ik heb iets tegen gemeenheid en pesten, daarom is het misschien wel blijven hangen.

Verder is mijn eerste boek Liever verliefd dat in 2008 verscheen een speciaal moment. Het was het begin van een reeks boeken met op de cover mijn naam. Ja, dat was stoer! Het herinnert me aan mijn eerste boekpresenatie. Het voelde als verliefdheid: kriebels, spanning, benieuwd naar wat me te wachten stond.

Minder lezen
Als kind verslond ik boeken. Niet één boek per week, maar het liefste elke dag één. Ik lees nu jammer genoeg veel minder dan vroeger. Ik schrijf natuurlijk zelf boeken en heb daarnaast een fulltime-baan. Ook wil ik nog tijd hebben voor mijn vriend, familie en vrienden. Daarnaast tennis ik en ben ik vrijwilliger bij twee stichtingen. Maar, ik probeer er echt wel tijd voor te maken want ik vind het erg ontspannend. Ik lees graag literaire thrillers. Momenteel ben ik net bezig in Zijn laatste wil van Elizabeth George. Ik kan er nog niet veel over zeggen, maar als het bevalt ga ik zeker meer lezen!

Boeken lees ik eigenlijk bijna nooit meer dan één keer. Met kinderboeken wil ik dat nog wel eens doen, omdat ik die sinds mijn jeugd niet meer gelezen heb. Verder onthoud ik bijna altiijd wat er in een boek gebeurt, opnieuw lezen vind ik dan niet meer spannend. 

Digitalisering
Digitalisering vind ik een goede zaak, want gemak dient de mens. Alleen met boeken vind ik het zo jammer vanwege hun charmes. Je wilt toch graag een hoekje van een bladzijde om kunnen vouwen? Het gevoel van een papieren boek is niet na te bootsen door een e-reader. De geur, het papier voelen, het kunnen vouwen en overal mee naartoe kunnen nemen. Alhoewel, een e-reader scheelt me wel enorm veel kastruimte!

Ben jij een echte boekenwurm en wil jij ook met jouw boekenkast op Chicklit.nl komen te staan? Geef je dan nu op! Stuur ons een korte omschrijving van jezelf en een foto van jezelf met je boekenkast naar info@chicklit.nl (o.v.v. mijn boekenkast). Vermeld in de mail ook je naam, leeftijd en telefoonnummer. De eerste 15 lezeressen worden beloond met een cadeaubon van eBook.nl  - dé eBookwinkel van Nederland. 

Deze rubriek wordt gesponsord door:

Van de straat geplukt

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (6 stemmen)
 • Omschrijving:

  Tijdens het passen van een jurkje wordt Julie aangesproken door een modelscout. Ze gelooft er in eerste instantie niets van, want behalve haar lengte heeft ze weinig modelkwaliteiten, vindt ze zelf. Bovendien wil ze dierenarts worden, geen model. Maar vanwege de kans om naar Milaan te gaan - weg van alle sores in Nederland - gaat Julie er toch voor. Ze heeft alleen één voorwaarde: Meneer Janssen, haar hond, moet mee. Dat is alleen niet zo'n modelburger als zijzelf!

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • 12 romantische fantasy series

 • Disney karakters die gebaseerd zijn op echte mensen

 • De leukste Lord of the Rings memes

 • Lucifer, Locke & Key en The Sandman zijn met elkaar verbonden

 • Film top 6: december 2021

Gerelateerde artikelen

 • Moederdag: boeken top-5

 • Top 10 BBQ boeken

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • De 10 populairste chicklit schrijfsters

 • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

Zoek in artikelen