Home sweet home...

Ik ben weer terug in Nederland. En eerlijk is eerlijk, dat is wel weer even wennen...

Nadat ik in mijn laatste column schreef dat ik op weg was naar het vliegveld, leek het daarna een eeuwigheid te duren voordat ik daadwerkelijk in het vliegtuig kon stappen. Als ik reis - maakt niet uit of het nu de heen- of terugreis is - dan wil ik het liefste zo snel mogelijk op de plaats van bestemming zijn. En wie niet? Alleen als je vanuit Australië weer terug naar Nederland moet reizen, tja dan ben je wel eventjes onderweg: wachten voor de douane, wachten na de douane, wachten voor de gate, veertien uur in het vliegtuig naar Dubai, weer door de douane in Dubai, racen naar mijn volgende vlucht die binnen een uurtje weer vertrok en dan wéér zo lang in het vliegtuig, pfff...


Aangezien mijn vliegtuig in Sydney ’s morgens om zes uur vertrok had ik stijfkoppig geweigerd om de laatste nacht een hotel te boeken. Doordat ik dus 48 uur amper had geslapen voelde ik me niet alleen een zombie toen ik ein-de-lijk voet op Nederlandse bodem had gezet, nee, ik zag er ook zo uit! Gelukkig kon dit verholpen worden met een week helemaal niets doen - op genieten van mijn familie, vrienden en het comfort van mijn eigen huis na dan! Heerlijk slapen in mijn eigen bed met een kussen dat zo dik is dat het niet aanvoelt alsof ik met mijn hoofd in een afgrond lig. Een fatsoenlijk bord met eten in plaats van de noodles en magnetronmaaltijden waarop ik de afgelopen twee maanden had overleefd. Een hele kast vol met kleren zodat het net leek alsof ik opeens een hele nieuwe garderobe had! Een boterham met pindakaas, de Hema en de Kruidvat, een grote televisie helemaal voor mij alleen... O, de kleine dingen die je gaat waarderen als je een tijdje in het buitenland bent geweest!


En dan na een paar weken puur genieten thuis begint het toch weer een beetje te kriebelen. Dan ga je alle foto’s die je tijdens je reis hebt genomen weer eens terugkijken en kun je bijna niet geloven dat je er echt bent geweest. Stiekem begin je alweer nieuwe plannen te maken in je hoofd. Een weekje New York of toch Curaçao? Of misschien oud&nieuw vieren in Londen of Berlijn? En ik wil toch ook nog ooit eens een keertje terug naar Australië, al is het maar om de westkust en Central Australia te zien!

Maar... er zal toch eerst een baan gezocht moeten worden en geld moeten worden verdiend dus voorlopig zit dat er nog niet in. Maar ik kan in ieder geval met een super tevreden (en nu ook nostalgisch) gevoel terugkijken op mijn reistijd in Australië, want wat heb ik veel gedaan en wat heb ik het te gek gehad! En ook al was ik stiekem toch wel erg blij om weer thuis te zijn, ik zou het iedereen aanraden om zo’n reis te maken als je de kans krijgt. Het is een once in a lifetime experience die je nooit zult vergeten!!

G''day Lisa

Nieuwste artikelen

  • Ollie de Viking - Adam Stower

  • Hart te huur – Diverse auteurs

  • Het Park – Magnus Weightman

  • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

  • Sensation Island - Thysia Huisman

Gerelateerde artikelen

  • De 9 beste boekenplekken in Nederland

  • De mooiste boekenwinkels in Nederland en België

  • Nog één keer…

  • Waarschuwing aan alle vrouwenmensen op Chicklit.nl: lezen op eigen risico ;-)…

  • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt columniste in het buitenland!

Zoek in artikelen