Heerlijke herfstmuziek volgens de redactie

Niets is zo veranderlijk als het weer. Vooral in de herfst. Soms heb je heerlijk zonnige dagen, die smeken om een bos- of strandwandeling. En dan heb je van die grauwe dagen, waarop je het liefst binnenblijft in pyjama met een verwarming die overuren draait. Wat voor muziek past hier het beste bij? Wij geven je wat tips…


Wat is jouw ultieme herfstmuziek? Dat is de vraag die we onze redactieleden gesteld hebben en net als het veranderlijke weer zijn ook de muziekkeuzes nogal veranderlijk kan ik jullie vertellen. Van wat meer donkere, trieste, melancholische muziek voor de grauwe dagen, tot aan vrolijke deuntjes voor de dagen gevuld met zonnestralen. Of juist andersom: misschien worden de vrolijke meezingers wel gebruikt om de grauwe sfeer van buiten mee te verdrijven…

Toch merk je wel dat de wat triestere muziek en de wegdromers de overhand hebben. Malouke: “Mijn ultieme herfstmuziek is een beetje melancholisch en triest van aard. In deze tijd van het jaar heb ik wel behoefte aan rustige en ietwat treurige muziek. Als ik hier naar luister, zie ik de blaadjes al van de bomen vallen en mezelf met een warme kop thee voor de open haard zitten.”

De ultieme herfst cd van Elsbeth is het album Veckatimest van Grizzly Bear. “Zet Grizzly Bear aan en je hoort de blaadjes gewoon van de bomen vallen. Je denkt misschien: wie? Maar Google even op ‘Two Weeks’ en je weet wat ik bedoel. Dit nummer wordt namelijk gebruikt in een reclame voor auto’s.”
Lotte maak je echter weer helemaal gelukkig met het album Is Your Love Big Enough van Lianne La Havas: “Lianne La Havas staat momenteel bij mij met stip op nummer 1. Ik zet dit album meestal meteen aan als ik thuiskom. En dan zet ik thee. En dan doe ik kaarsjes aan. En dan kijk ik hoe het buiten regent. En dan ben ik best heel gelukkig.”


Voor sommigen onder ons lijkt muziek echter helemaal niet aan een seizoen gebonden te zitten. Zo geniet Jacky deze herfst juist van de romantische en zomerse pingels van Jason Mraz en overleeft Joany de vele uren in de file met meezingers van onder andere Katy Perry, Carly Rae Jepsen en The Veronicas.

Maar als het herfst is betekent het ook dat de winter in aantocht is. En dus ook kerstmis. En heerlijke kerstmuziek waar we stiekem al een tijdje naar verlangen. Rianne: “Vanaf het moment dat de blaadjes van de bomen beginnen te vallen, zit ik stiekem al te wachten op het moment dat de eerste kerstliedjes op de radio te horen zijn.” En ook Chinouk heeft een kerstcd aan haar favorietenlijstje toegevoegd: “CeeLo’s Magic Moment van Cee Lo Green is een lekkere kerstcd, waarvan de nummers niet al te cliché klinken, ondanks dat het natuurlijk allemaal covers zijn.” En ja, ook al is Sinterklaas net in het land aangekomen… tijdens het werk op de redactie hebben wij de eerste kerstdeuntjes van het jaar ook al beluisterd: het album Christmas van Michael Bublé.


Tot slot hebben we onze redactieleden gevraagd of ze het fijn vinden om muziek te luisteren tijdens het lezen. Hierover waren ze het echter wat meer met elkaar eens en gaf bijna iedereen hetzelfde antwoord: nee. Laura: “Ik vind het absoluut niet fijn om muziek te luisteren als ik aan het lezen ben, ik kan me dan niet concentreren op het boek. En als het een heel goed boek is sluit ik me sowieso af van de buitenwereld dus heeft muziek luisteren niet echt zin.”
Een uitzondering op de regel zijn Kirsten en Celine. Kirsten: “Ik vind het fijn om muziek te luisteren tijdens het lezen. Ik luister dan het liefste naar instrumentale muziek of muziek in een taal welke ik niet kan verstaan, omdat ik anders teveel in de songtekst opga en vergeet mijn boek te lezen.” Celine: “De liedjes van Adele vind ik één voor één prachtig. De emotionele songteksten bezorgen me soms werkelijk kippenvel en daarom gebeurt het weleens dat haar liedjes op de achtergrond spelen terwijl ik van een goed boek geniet.”

Chicklit.nl hoe-overleef-ik-de-herfst playlist:
1. Passenger - Let Her Go
2. Pink – Try
3. Matt Corby – Brother
4. Alicia Keys ft. Nicki Minaj – Girl On Fire
5. Mumford & Sons – I Will Wait
6. Grizzly Bear – Two Weeks
7. Lianne La Havas - Is Your Love Big Enough?
8. Imagine Dragons - It's Time
9. Jason Mraz - The Freedom Song 
10. Rihanna - Diamonds
 

Wat is jouw favoriete herfstmuziek?
En vind jij het fijn om muziek te luisteren tijdens het lezen of juist niet?

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

  • Young Adult top-5: september

  • Chicklit top-5: juni

  • Young Adult top-5: juli

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen