Achter de schermen: november

Werken op de redactie van Chicklit.nl is leuk. Heel leuk. Maar wat doen we nu allemaal precies? Naast het lezen van boeken, het schrijven van recensies, het up-to-date houden van de website en auteurs aan de tand voelen zijn we ook regelmatig te vinden bij events als boeklanceringen en persvoorstellingen van de nieuwste films. En soms pikken we ook een première mee. Genoeg leuks dus! Vandaar dat we het tijd vonden om een tipje van de sluier op te lichten en jullie mee te laten genieten achter de schermen van Chicklit.nl. Enjoy!

De maand begon meteen goed! Chicklit.nl werd uitgenodigd voor een persoonlijke verwendag ter ere van het gloednieuwe seizoen van de realityshow Tia & Tamera op TV-zender Style. Stagiaire Marjolein werd in het Palace Hotel te Noordwijk heerlijk in de watten gelegd met een massage, facial, lichaamspakking en een overheerlijke lunch. Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen! (afbeelding bron: palacehotel.nl)

Afgelopen maand is er een nieuw concept gelanceerd: The Chocolate Club, een club voor alle chocolat-lovers onder ons. Het eerste product van de Club is: The Chocolat Box. Een heerlijke doos vol chocolade die iedere maand bij jou op de deurmat kan vallen. Chicklit.nl mocht een box testen en dat deden we maar al te graag natuurlijk. De box was zó leeg, dat zegt denk ik voldoende…

In november waren er weer wat live interviews gepland. Zo werden auteurs Mel Wallis de Vries en Marion van de Coolwijk door Chicklit.nl ondervraagd en werden later in de maand ook Jan Smit en Roos van Erkel (hoofdrolspelers in de nieuwe film Het Bombardement) door ons aan de tand gevoeld. Het interview met Jan en Roos komt volgende maand online.

Op 10 november was Chicklit.nl aanwezig op de 16e editie van het Lezersfeest in de Centrale Bibliotheek van Rotterdam. Het Lezersfeest is een literair festival vol interviews, proza, poëzie, muziek, theater, strips, literair loungen en meer...

Deze maand hebben we de voorvertoning van de film Pitch Perfect gezien die in januari in de Nederlandse bioscopen verschijnt. We mogen er nog niet zo veel over zeggen en dus zeggen we maar één ding: hilarisch. Hou de site in de gaten want er komt ook een leuke win-actie aan!

Sinterklaas is weer in het land. En wat betekent dat? Pietenkoeken!

Op 23 november was Chicklit.nl aanwezig bij de Jonge Schrijversavond 2012, een avond waarop jonge schrijvers en publiek werden samengebracht. In de Stadsschouwburg in Amsterdam droegen acht jonge schrijvers (waaronder Arie Boomsma) voor uit eigen werk, waarna ze het hemd van het lijf werd gevraagd door initiatiefnemer en auteur Maurice Seleky.

Ook Tahereh Mafi, auteur van het populaire fantasy boek Vrees me werd live door Chicklit.nl geïnterviewd. Het volledige interview verschijnt morgen op de site.

Deze maand werd er ook een nieuwe boekwinkel geopend: Books & Bubbles in Amsterdam. Chicklit.nl kon dit natuurlijk niet zomaar aan haar voorbij laten gaan, en toog af naar de Jan Pieter Heijestraat 168 voor boeken en een glaasje bubbels.

Yesss. Eindelijk een Starbucks in hometown Rotterdam. Daar moesten we natuurlijk langs voor een Tall Skinny Latte! Mjam!

Volgend jaar verschijnt het nieuwe boek van auteur Gillian King. Chicklit.nl had vorige week een afspraak met uitgeverij Zomer & Keuning en Gillian King herself, om te brainstormen over leuke acties met het boek. Jullie moeten nog eventjes geduld hebben, maar er zitten leuke dingen in de pijpleiding!

Op 28 november voelden we onszelf net een stel nomaden: we reisden van hot naar her. Het voordeel van een website is dat je overál kunt werken. Dat deden we dan ook: van de Coffee Company in Den Haag tot aan de kantine van CORPUS (wat nogal wat rare blikken opleverde, kunnen we verklappen).

Op 5 december verschijnt seizoen 8 van de populaire doktersserie Grey’s Anatomy op DVD. Om dit te vieren was er op woensdag 28 november een speciaal Grey’s Anatomy fan-event in CORPUS. Chicklit.nl was erbij!

Morgen is het Sinterklaas en deze goede oude man is onze recensenten en redactieleden ook dit jaar niet vergeten. Wat zou erin zitten?

Benieuwd naar wat december voor ons in petto heeft? Stay tuned!

Nieuwste artikelen

  • Eeuwig licht - Francis Spufford

  • Hotel op de Rots : Hotel in de Wolken - Mel Hartman

  • Grimwoud - Nadia Shireen

  • Oostende is niet ver meer - Katrien van Hecke

  • Tante Poldi 4: Tante Poldi en de Zwarte Madonna - Mario Giordano

Gerelateerde artikelen

  • 15 on screen koppels die elkaar haten in het echte leven

  • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

  • 10 x mooie quotes uit boeken

  • In gesprek met Myrthe van der Meer

  • Moeder-dochter interview met Betty en Mahtob Mahmoody

Zoek in artikelen