De boekenkoffers van Noni May

Bij Noni May is lezen er met de paplepel ingegoten en ze vindt dan ook niets fijner dan haar dag te beginnen en af te sluiten met een boek. Ze houdt niet van standaard boekenkasten en bergt haar boeken liever op in koffers en houten fruitkistjes. Benieuwd naar haar verhaal? Lees dan snel verder.

 

Logische bezigheid
Toen ik klein was, las mijn moeder echt belachelijk veel. Ze las zelfs meerdere boeken per week. Ook las ze mij elke avond voor. Dus toen ik zelf leerde lezen, was dat voor mij een logische bezigheid. Het liefst lees ik businessboeken, maar een goede tweede plaats is voor de literatuur klassiekers. Het boek dat ik als laatste gelezen heb is Maar buiten is het feest van Arthur Japin.

Ik kan echt niets aangenamers bedenken dan de dag te beginnen en af te sluiten met een boek. Ik ben sinds kort verhuisd en in elk vertrek van mijn huis ligt wel een boek. Afhankelijk van waar ik op dat moment ben - de keuken, de slaapkamer, de woonkamer - lees ik het boek dat daar ligt. Zo lees ik meerdere boeken per maand en ademt elk vertrek voor mij een bepaalde sfeer door het boek dat er ligt.

Koffers, houten fruitkisten en stapels boeken
Ik houd niet van een standaard boekenkast. Ik ben meer van de koffers en houten fruitkisten om mijn boeken in op te bergen. Of ik maak stapels van mijn boeken die ik ergens in huis neerzet. Van mij mogen de boeken best een beetje rommelig liggen of staan. Ik zou ze echt nooit op alfabet sorteren bijvoorbeeld. Wel staan mijn favoriete boeken, net als mijn fotografieboeken, bij elkaar. In de koffer die je op de foto ziet, staan al die favoriete boeken. Op een andere plek in mijn huis staan mijn fotografie- en koffietafel boeken, omdat deze veel ruimte in beslag nemen. 

Herinneringen
Er zijn ook boeken die me aan bijzondere momenten herinneren. Zo weet ik bijvoorbeeld nog précies welke boeken ik tijdens mijn vakanties heb gelezen. Ook had ik een paar jaar geleden een zomerbaantje, waar ik tijdens saaie dagen het boek Christiane F las. Het herinnert me aan alle slaapverwekkende momenten bij dat baantje, waardoor ik zoveel tijd had dat ik het boek binnen een paar dagen uit had.

Toekomst
Als ik op vakantie ga, vind ik het handig om naast papieren boeken ook mijn iPad mee te hebben, voor het geval dat die papieren boeken sneller uit zijn dan verwacht. Laatst was ik op vakantie en toen heb ik twee boeken moeten downloaden. Ook vind ik het fijn dat ik op die manier vanuit bed gewoon boeken kan bestellen als ik me verveel.

Ik denk helaas wel dat het papieren boek op den duur zal verdwijnen. Ik zou dat echt verschrikkelijk vinden. Waarschijnlijk zal er dan een anti-beweging ontstaan - met mensen zoals ik - die tot hun dood boeken zullen blijven verzamelen!


 

Nieuwste artikelen

  • Fictie top 6: december 2023

  • Koffers vol liefde - Marli Elisa

  • De affaire - Yvonne Doorduyn

  • De roep van de raaf - Mercy Ngeno

  • Boze zomer - Jan-Willem Anker

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Winnen: Moederdag boekenpakket

  • Young Adult top-5: september

Zoek in artikelen