Achter de schermen: december

Werken op de redactie van Chicklit.nl is leuk. Heel leuk. Maar wat doen we nu allemaal precies? Naast het lezen van boeken, het schrijven van recensies, het up-to-date houden van de website en auteurs aan de tand voelen zijn we ook regelmatig te vinden bij events als boeklanceringen en persvoorstellingen van de nieuwste films. En soms pikken we ook een première mee. Genoeg leuks dus! Vandaar dat we het tijd vonden om een tipje van de sluier op te lichten en jullie mee te laten genieten achter de schermen van Chicklit.nl. Enjoy!

We begonnen de maand december goed met de Chicklit.nl Sinterklaasactie. Honderden mensen hadden een boek beschikbaar gesteld voor de actie en zaten met smart te wachten op een adres waar ze hun boek heen mochten sturen. Dit eiste wat mix & match vaardigheden, geduld en de nodige zweetdruppels van verdeelpiet Jacky, maar... uiteindelijk was alles dan toch echt verdeeld. Sommige mensen hadden heel erg hun best gedaan en het boek mooi ingepakt en een leuke wens of een grappig gedichtje meegestuurd. Een geslaagde actie die voor herhaling vatbaar is, denken we zo...

Ook deze maand werd er weer een persvoorstelling bijgewoond door stagiaire Marjolein in het Ketelhuis in Amsterdam. Deze maand kon ze smullen van Gerard Butler in de romantische komedie Playing for Keeps. Helaas viel de film een beetje tegen. Lees hier haar recensie.
 
Op 13 december 2012 was Chicklit.nl bij de lancering van de website Modeveiling.nl: een feestelijke bijeenkomst in het treffende Museum Broekerveiling in Broek op Langedijk. De presentatie was in handen van de best geklede man van Nederland: Humberto Tan. Hij werd geflankeerd door de oprichters van de website: directeur Modeveiling.nl Frans ten Berge en fashionondernemer Dyanne Beekman.

Op 18 december ging - de vooraf al veelbesproken en bekritiseerde - Nederlandse speelfilm Het Bombardement in première. Zanger Jan Smit maakt in deze oorlogsfilm zijn acteerdebuut. In het overvolle Nieuwe Luxortheater in Rotterdam kon men de film voor het eerst op het witte doek bewonderen. Marjolein en Melissa waren erbij in hun meest glamoureuze outfits en deden verslag.De vrijdag voor Kerst besloten we kerstcadeautjes uit te delen. Als pakezels volgeladen met Chicklit.nl verrassingstasjes doken Jacky, Melissa en Marjolein de winkelstraten van Den Haag en Rotterdam in, om daar mensen blij te maken. Wat moest men ervoor doen om een tasje te bemachtigen? Alleen met het tasje op de foto (en een beetje blij kijken natuurlijk). Wil je dit ook? Hou de site in de gaten, want misschien besluiten we binnenkort wel weer cadeautjes uit te delen. Gewoon, omdat het kan.


De pietenkoeken hebben op de redactie plaatsgemaakt voor een andere verslaving: Ik Wil Bolletje Kaneelsterren. Mjam!


Ook dit jaar hebben we weer een kerstkaartenactie gehouden op Chicklit.nl. De papieren kaarten en e-cards vlogen ons om de oren. Op de foto zie je een kleine selectie... Dank jullie wel voor de leuke en lieve kaartjes!


En toen was het alweer Kerst... De redactie van Chicklit.nl was even een paar dagen gesloten om in alle ''rust'' van de feestdagen te kunnen genieten. Zie hierboven de kerstbomen van Marjolein, Jacky en Melissa. Geen Kerst zonder mooi versierde bomen vinden wij!


In de kerstvakantie hebben we echter zeker niet alleen maar stilgezeten. De voorjaarsbrochures van de uitgeverijen bleven maar binnenstromen. En dat betekent? Brochures doorspitten en filteren op de voor onze doelgroep interessante boeken. Binnenkort zullen we onze Verwachte Boeken-pagina bijwerken. Stay tuned!

Tot slot willen we jullie allemaal een heel gelukkig nieuw jaar toewensen!
2012 was voor ons een top jaar en dat komt in de eerste plaats natuurlijk door onze leuke, enthousiaste bezoekers. Jullie! We willen jullie hiervoor bedanken en hopen dat 2013 net zo zal knallen. We hebben in ieder geval nog een hoop leuke nieuwe dingen in de planning staan! 
 
Benieuwd naar wat januari voor ons in petto heeft? Stay tuned!

Nieuwste artikelen

  • Top 10 Nederlandse romcoms

  • Wat doet de cast van The Santa Clause nu?

  • De beste aankomende films van 2021 en 2022

  • Nieuwe serie van de makers van Downton Abbey aangekondigd

  • Eternals komt naar Disney+

Gerelateerde artikelen

  • 15 on screen koppels die elkaar haten in het echte leven

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

  • Dit zijn de aankomende Hallmark kerstfilms

  • 10 x mooie quotes uit boeken

Zoek in artikelen