De uitpuilende boekenkast van Dorina

Als we zeggen: taal is echt haar ding, dan hebben we het over Dorina Veldhuis (31). Ze werkt als taalwetenschapper op de Universiteit van Tilburg en is daarom veel met taal en lezen bezig. Daarnaast leest ze zelf al zolang ze zich kan herinneren en dan het liefste chicklit natuurlijk. Haar collectie is immens groot en puilt zo langzamerhand haar boekenkasten uit! Lees snel verder.

Teveel om te tellen

Ik ben echt een boekenwurm. Voor mijn werk als taalwetenschapper ben ik veel met taal en lezen bezig en verder lees ik dagelijks in de trein als ik naar mijn werk of naar huis ga. Het liefste lees ik dan een chicklit of een ander leuk boek waarbij ik niet al teveel hoef na te denken.

Ik heb echt téveel boeken om te tellen. In mijn woonkamer staan vijf grote, volle kasten en in mijn studeerkamer heb ik er nog eentje. Op mijn werk staat daarnaast ook nog een enorme kast vol met boeken. Leuk detail: er staan vier boeken in mijn kast waarin ik zelf gepubliceerd heb. Mijn boeken staan min of meer op genre en schrijver gesorteerd. Zo staan bijvoorbeeld alle chicklits bij elkaar, en dan het liefste ook weer samen per auteur. Mijn collectie is aanzienlijk en past zo langzamerhand bijna niet meer in mijn kasten...

Lijstje?
Ik hou geen lijstje bij van de boeken die ik heb. Ik onthoud dus ook niet alles wat ik gelezen heb. Soms koop ik per ongeluk een boek in het Nederlands dat ik in het Engels al heb gelezen, of andersom. Daar kom ik dan op bladzijde 90 achter, als ik me dan opeens bedenk dat de verhaallijn me zo bekend voorkomt. Ik moet trouwens bekennen dat ik laatst wel een heel mooi boekje van Moleskine heb gekregen waar ik mijn boeken in bij kan houden. Mischien moet ik me daar toch eens aan gaan wagen...

Chicklit
In mijn baan merk ik vaak dat chicklit onder mijn collega''s, academici, niet zo wordt gewaardeerd. Of in ieder geval sterk wordt ondergewaardeerd. Ik denk echter dat chicklit tot ontspanning en inzichten in je privéleven kan leiden. Jill Mansell, Sophie Kinselle, Kate Lace en schrijfster van mijn favoriete chicklit, Aix Girod d l''Ain zijn juist de Charlotte Brontës en Jane Austens van onze tijd! 

Ik lees dus het liefste chicklit of boeken over kindertaalverwerving voor mijn werk. Op dit moment lees ik Het appartement van Tatiana de Rosnay. Toevallig een keer geen chicklit, wel erg mooi en spannend! Ik heb het boek van mijn moeder te leen gekregen. Leuk feitje: bijna elke keer dat we elkaar zien wisselen we wel een boek uit.

Prijsjes plakken
Als het op mijn boeken aankomt heb ik wel een paar ''gekke'' trekjes. Zo plak ik bijvoorbeeld de prijzen van boeken in de achterkaft. Ik vind het grappig om te zien wat boeken gekost hebben jaren geleden. Verder onthoud ik de inhoud van boeken niet aan hun titel of auteur, maar aan de kaft van het boek. Zo kan ik het op mijn werk tegen collega''s echt hebben over ''dat artikel in dat ene blauw-met-zwarte-boek''. Ik weet dan précies over welk boek het gaat, maar zou je niet kunnen vertellen wat de titel of schrijver van het boek is...

Ben jij een echte boekenwurm en wil jij ook met jouw boekenkast op Chicklit.nl komen te staan? Geef je dan nu op! Stuur ons een korte omschrijving van jezelf en een foto van jezelf met je boekenkast naar info@chicklit.nl (o.v.v. mijn boekenkast). Vermeld in de mail ook je naam, leeftijd en telefoonnummer. De eerste 15 lezeressen worden beloond met een cadeaubon van eBook.nl  - dé eBookwinkel van Nederland. 

Deze rubriek wordt gesponsord door:

Nieuwste artikelen

  • Wie ik ben zonder jou - Susan Muskee

  • Hart van de Duistere - Beau Charlotte

  • Rendez-vous op Montmartre (Bestemming Parijs #2) - Mirjam Mieserius

  • De enige dochter - A.B. Yehoshua

  • Het Ultimatum - John Grisham

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Winnen: Moederdag boekenpakket

  • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

Zoek in artikelen