Het resultaat: week 1

Opvallende kleuren, aantrekkelijke leuzen en overheerlijke geuren… Snoep, popcorn en m&m’s: je lijkt er niet omheen te kunnen in de bioscoop. Hoe hard je ook je best doet om ze te negeren, het lukt gewoon niet. Naast het trekken van je aandacht lijken ze daadwerkelijk te schreeuwen: “neem mij!” En als je dan ook nog eens noodgedwongen door dit schreeuwerige snoepgebeuren heen moet om bij je zaal te komen, heb je het niet makkelijk. Maar daar is hij dan: mijn held, mijn knight in shining armour… De joker! En met een lachend gezicht vertrek ik met een kleine zoute popcorn in mijn hand richting de zaal…


Afgelopen week was mijn eerste BodieBoost week en op zich is dit goed gegaan. Ik heb me netjes aan de families gehouden, twee jokers genomen en heb elke dag voldoende water / groene thee gedronken. Het was goed vol te houden en heb eigenlijk helemaal geen honger gehad - of trek in ‘slechte’ dingen. In dit opzicht ben ik dus zeer positief gestemd over het verloop van de eerste week.
Met mijn resultaat ben ik echter wat minder blij: ik ben in omvang niets afgevallen en ben qua gewicht maar -0,3 kg kwijt. Ik weet dat je denkt: “beter iets dan niets en beter eraf dan erbij.” Geloof me, zo wil ik ook echt denken. Maar ik had gewoon een heel goed gevoel over het verloop van de eerste week en verwachtte dat ik meer afgevallen zou zijn. Dan is een magere -0,3 kg gewoon een beetje een teleurstellend resultaat. Maar ik laat me hier zeker niet door demotiveren en geef het niet op. Ik ben tenslotte iets afgevallen en daar draait het allemaal om!

Mijn week in vogelvlucht:
Ik ben mijn BodieBoost experience begonnen in week 7. De andere weken in het boek had ik al globaal doorgenomen om vast aan de methode te kunnen wennen en ik heb besloten gewoon verder te gaan waar ik toentertijd gebleven was. Qua dagmenu’s heb ik me grotendeels laten leiden door het boek. Ik merk echter wel dat ik de methode wat meer onder de knie begin te krijgen en dat ik al een beetje durf te variëren in de menu’s. Geen kipfilet in huis, maar wel kalkoensalami? Geen probleem. Geen avocado, maar wel komkommer? Prima. En wil je twee eetlepels oestersaus bij je wok gerecht in plaats van fajitakruiden? Dat mag.

Qua avondeten heb ik vijf van de zeven gerechten uit het boek geprobeerd en vond ze stuk voor stuk heerlijk. Het gerecht wat er voor mij echter met kop en schouders bovenuit sprong was: kabeljauw met asperges en aardappels uit de oven. Jammie! Ik ben gek op asperges (degene die na mij naar de WC moest denk ik ietsje minder) en de aardappels uit de oven die ik gemaakt had waren echt verrukkelijk! Met de aardappels ben ik wel ietsjes van het recept afgeweken. We hadden alleen krieltjes in huis, dus die heb ik met schil en al 10 minuten gekookt, in plakjes gesneden en daarna in een ovenschaal gelegd met een beetje olijfolie en knoflook erover en wat takjes rozemarijn erbij. 20 minuutjes in de oven en smullen maar!


Ook al ben ik bezig met BodieBoost, dat betekent niet dat ik me deze week in huis heb opgesloten. Sterker nog, ik had een aantal leuke uitjes op de planning staan…
Zoals je in de inleiding kon lezen ben ik naar de bioscoop geweest en heb me daar tijdens de hilarische Disney film Wreck-It Ralph tegoed gedaan aan een heerlijke bak zoute popcorn: mijn eerste joker van de week. Want een bioscoopje pakken zonder popcorn is als buiten lopen zonder schoenen: dat doe je gewoon niet!
Verder ben ik met een aantal vriendinnen de kroeg ingedoken, waar ik mezelf voorgenomen had om maximaal drie glazen wijn te drinken, maar waar ik het limiet helaas met één glas overschreden heb. Misschien was dit wel de boosdoener van het teleurstellende resultaat deze week. Foei!
Ook ben ik op de Euromast geweest - geloof het of niet, maar deze soort-van-Rotterdammer was hier nog nooit op geweest - waar ik met manlief van een heerlijk romantisch ontbijtje heb gesnoept. Het was een ontbijtbuffet met lekkere dingen en ondanks dat ik zeker heb gesmuld, heb ik me toch aan de families weten te houden. Ik was beretrots op mezelf en stond op 185 meter hoogte met een glimlach van oor tot oor van de Rotterdamse skyline te genieten.
En toen was het nog niet eens over met de pret… ’s Middags vierde ik met een aantal vriendinnen namelijk ‘SinterKerst’. Ja, je leest het goed - we waren ons er echt wel van bewust dat zowel de Kerstman als Sinterklaas ons land al weer lang en breed verlaten hadden - maar onze drukke agenda’s stonden het helaas niet toe om het eerder te vieren. Onder het genot van een zelfgemaakt hapje en een drankje hebben we gebruld van het lachen om de achterlijke cadeaus en opdrachten tijdens het dobbelspel. Bijvoorbeeld: zonder te kijken bij een ander lippenstift op doen. Smile! Ook hier heb ik me (grotendeels) aan de families kunnen houden. Als toetje hadden we kwarktaart en Vienetta en ik heb van allebei een half stukje genomen als tweede joker van de week.


Doel voor volgende week:
Ik heb deze week wel iets minder bewogen dan normaal. Ik heb maar één keer 25 minuten hardgelopen en mijn streven is toch wel minimaal twee keer in de week. Ook ben ik er na deze week pas achter gekomen dat ik helemaal geen boter op mijn brood mag en dat heb ik al die dagen wel gewoon gedaan. Die laten we in het vervolg dus maar achterwege. Mijn doel voor volgende week: meer bewegen en nog strenger zijn!

-x- MelisVoorbeeld van een BodieBoost dag: Ontbijt: magere kwark met granola (1 portie zuivel + 0,5 portie koolhydraten), grote beker groene thee. Tussendoor: 2 koppen groene thee, een banaan (1 portie fruit), 1 cappuccino (0,5 portie zuivel). Lunch: meergranenbol met vier plakken kipfilet en een halve avocado (0,5 portie koolhydraten, 1 portie eiwit en 0,5 portie groente), glas water Tussendoor: 2 kiwi’s (1 portie fruit), 2 koppen groene thee, 1 glas water. Avond: Spaghetti (1 portie koolhydraten) met gehakt (1 portie eiwit), prei, ui, knoflook en verse basilicum (1 portie groente), tomatensaus (smaakmaker) en een handje geraspte kaas (0,5 portie zuivel), gemende salade met avocado, tomaat (0,5 portie groente) en balsamicoazijn (smaakmaker).

BodieBoost

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (5 stemmen)
 • Omschrijving:

  BodieBoost is hét nieuwe dieet, waarbij snoepen moet en afvallen leuk wordt! Slank en fit door het leven, dat is waar BodieBoost voor staat. Zonder veel moeite en met veel keuzevrijheid. Het is simpel en haalbaar. Het moet namelijk wel leuk blijven. En daar horen snoepen, een wijntje drinken en een patatje eten ook bij. Charlotte Willems, auteur: 'Talloze diëten; totale obsessie met mijn gewicht; woorden als calorieën, gewicht, dieet, vet en light; dat beheerste mijn leven! Nu heb ik een enorme struggle met mezelf overwonnen. De dieetoorlog is voor mij verleden tijd omdat ik een methode heb ontwikkeld die simpel en haalbaar is, en bovendien keuzevrijheid geeft.'

  De basis van BodieBoost zijn de 5 voedingsgroepen (families), waaruit je per dag 2 porties consumeert. Je krijft vaste weekmenu's bestaande uit ontbijt, lunch en tussendoortjes en je mag kiezen uit 7 recepten voor het avondeten. Na 10 weken heb je de BodieBoost-methode onder de knie en kun je je eigen dag- en weekmenu's samenstellen. Je krijgt de volledige vrijheid om de voedingsproducten voor jouw ontbijt, lunch en avondeten te kiezen. Voedingsproducten die bij dezelfde familie horen, kun je flexibel met elkaar wisselen.

  - makkelijke te volgen weekmenu's
  - verplichte jokers voor een wijntje of iets lekkers
  - geen onderscheid tussen vet of mager, vol of light, volkoren of wit
  - ingrediënten zijn makkelijk verkrijgbaar
  - recepten zijn snel en simpel te maken
  - gewoon lekker uit eten en op vakantie

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

 • De beterweter – Marc-Uwe Kling

 • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

 • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

 • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

 • Let’s Boost!

 • Meer zelfvertrouwen? YourConfidenceDay™ BodieBoost!

 • BodieBoost

 • Achter de schermen bij Chicklit.nl: maart

 • Skinny weeks & wicked weekends (mét recept!)

Zoek in artikelen