Het resultaat: week 2

Scones, cupcakes, mini-tompouces en overheerlijke sandwiches… Een high tea kan dan wel een high tea heten, voor mij draait het toch meer om al het lekkers dat voor je neus neergezet wordt, waar je spontaan van gaat watertanden. Mét een kopje thee erbij, dat wel natuurlijk! Afgelopen zondag gingen we high teaen met de redactieleden van Chicklit.nl. Heel gezellig, maar funest voor de lijn. Toch?


Vorige week gaf ik aan een beetje teleurgesteld te zijn over het eindresultaat. Maar na een aantal opbeurende reacties, ben ik er nogmaals over na gaan denken. En guess what? Jullie hebben helemaal gelijk! Ik had minder goed mijn best gedaan dan ik eigenlijk gewild had en was toch nog afgevallen. -0,3 kg lijkt dan misschien niet zoveel, het is toch iets: “wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd.” Mijn teleurstelling is geheel verdwenen en met een positieve vibe begon ik aan mijn tweede week…

Deze positieve vibe heb ik de hele week vast kunnen houden en heb goed mijn best gedaan: me netjes aan de families gehouden, voldoende gedronken, twee keer 25 minuten hardgelopen en me gehouden aan het maximum van twee jokers en drie glazen alcohol. Ook de boter van mijn brood heb ik uit het menu geschrapt. Het eindresultaat mag er wezen: -0,9 kg! Wat een goed gevoel geeft dat zeg! Qua gewicht ben ik nu in totaal 1,2 kg afgevallen in twee weken tijd. Mijn doel voor volgende week: onder de 90 kilo komen. En dat moet lukken!

Ik mocht mijn dagen deze week beginnen met een gebakken eitje en een verse jus d’orange. Een zondags ontbijtje, maar dan iedere dag. Wat een feest! Daarnaast heb ik vier van de avondmaaltijden uit het boek geprobeerd, waarvan er weer geen één tegenviel. Zo heb ik bijvoorbeeld voor het eerst van mijn leven linzensoep gegeten. Heerlijk! De linzen vinden was echter wat lastiger dan de soep zelf maken. Wat een variëteit aan linzen: blonde linzen, groene linzen… Laten de rode linzen die ik nodig had er nu nét niet tussen zitten bij de AH XL. Mijn keus is uiteindelijk gevallen op rode splitlinzen, die na het openscheuren van de verpakking door ondergetekende (a.k.a. onhandige kluns) niet alleen in de pan belandden, maar ook mijn net schoongemaakte keukenvloer versierden. Volgende keer toch maar gewone rode linzen gebruiken. Heeft iemand een idee waar ik deze kan halen?


Niet alleen de rode linzen vormden een uitdaging deze week, ook de kant-en-klare pizzabodems waren in alle AH-filialen in mijn omgeving uitverkocht. Frustrerend! Aangezien ik alle ingrediënten al in huis had gehaald, hebben we onze creativiteit erop los gelaten en zelf een heerlijke pizza gemaakt met een foccacia-brood-bodem.

Het goede eindresultaat deze week betekent zeker niet dat ik achter de geraniums heb gezeten. Ik heb BodieBoost toe weten te passen ondanks dat ik veel leuke dingen heb gedaan. Dat is dan ook écht een van de pluspunten van de methode. Ik ben weer naar de bioscoop geweest, waar ik me natuurlijk heb laten verleiden door een kleine zoute popcorn (die ik bijna weer uitgespuugd heb na het zien van de smerige openingsscène van Pitch Perfect). Daarnaast heb ik de lekkere hapjes tijdens een gezellige spelletjesavond overleefd - met twee glazen rode wijn en het spel 30 seconds kwam ik de avond prima door. En toen hadden we een high tea…

Om het nieuwe jaar goed in te luiden, hadden we voor de redactieleden van Chicklit.nl een high tea georganiseerd bij Hotel New York in Rotterdam. Natuurlijk was dit al in het oude jaar gepland, het jaar waarin BodieBoost voor mij nog niet in the picture was. Naarmate de dag van de high tea naderde, begon ik me steeds meer zorgen te maken: “een high tea overleef je als BodieBooster toch nie(t)?” Maar niets bleek minder waar… Als je er van tevoren rekening mee houdt, rustig eet en iets minder neemt dan dat je normaal zou doen, kan het helemaal geen kwaad. Zo had ik expres mijn lunch overgeslagen, een joker bewaard en van tevoren een rondje hardgelopen. Als beloning mocht ik heerlijk smullen op de high tea. Wat heb ik dan allemaal genomen? Vier kleine sandwiches ter vervanging van mijn lunch, vier miniatuur gebakjes (ter grootte van een bonbon) als een joker en een heleboel lekkere thee!


Doel voor volgende week:
Ik heb het al gezegd: mijn doel voor volgende week is onder de 90 kilo komen. En dat gaat lukken, ik ga ervoor! Daarnaast heb ik ook nog een nieuw tussendoel opgesteld. Wonen boven de winkels is leuk, maar niet zo praktisch als je een mega gat in je hand hebt. Zo wil ik nog wel eens een winkel in sneaken, gewoon om even te kijken, maar dat zijn natuurlijk juist de momenten dat je allemaal leuke dingen ziet. Zo ook afgelopen zaterdag. Ik liep even de H&M binnen en zag allemaal leuke spullen in de sale. Uiteindelijk viel mijn blik op een truitje (van welgeteld 1 euro!) en een rokje. Alleen… het rokje was te klein. “Terughangen!” zei mijn geweten. “Meenemen!” zei mijn verlangen. De prijs van 7 euro en het feit dat ik aan BodieBoost doe hebben er tóch voor gezorgd dat het rokje uiteindelijk in het tasje belandde en nu in mijn kast hangt. Dom? Misschien. Maar ik heb wel een nieuw doel: het rokje dragen in Florida. Ik ga meteen maar even een extra rondje rennen…

-x- MelisVoorbeeld van een BodieBoost dag: Ontbijt: 2 eieren gebakken met een halve plak kaas (1 portie eiwit + 0,5 portie zuivel) en verse jus van 2 sinaasappels (1 portie fruit). Tussendoor: 1 cappuccino (0,5 portie zuivel), een appel (1 portie fruit) en een beker groene thee. Lunch: 2 krentenbollen (1 portie koolhydraten) en een flesje water. Tussendoor: verse tomaten-basilicum soep (1 portie groente), een verse munt thee en een tall skinny latte van Starbucks (1 zuivel). Avond: gemarineerde kipfilet (1 portie eiwit), wokgroenten (1 portie groente) en notenrijst (1 portie koolhydraten). Tussendoor: 1 glas spa rood en een beker groene thee.

BodieBoost

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (5 stemmen)
 • Omschrijving:

  BodieBoost is hét nieuwe dieet, waarbij snoepen moet en afvallen leuk wordt! Slank en fit door het leven, dat is waar BodieBoost voor staat. Zonder veel moeite en met veel keuzevrijheid. Het is simpel en haalbaar. Het moet namelijk wel leuk blijven. En daar horen snoepen, een wijntje drinken en een patatje eten ook bij. Charlotte Willems, auteur: 'Talloze diëten; totale obsessie met mijn gewicht; woorden als calorieën, gewicht, dieet, vet en light; dat beheerste mijn leven! Nu heb ik een enorme struggle met mezelf overwonnen. De dieetoorlog is voor mij verleden tijd omdat ik een methode heb ontwikkeld die simpel en haalbaar is, en bovendien keuzevrijheid geeft.'

  De basis van BodieBoost zijn de 5 voedingsgroepen (families), waaruit je per dag 2 porties consumeert. Je krijft vaste weekmenu's bestaande uit ontbijt, lunch en tussendoortjes en je mag kiezen uit 7 recepten voor het avondeten. Na 10 weken heb je de BodieBoost-methode onder de knie en kun je je eigen dag- en weekmenu's samenstellen. Je krijgt de volledige vrijheid om de voedingsproducten voor jouw ontbijt, lunch en avondeten te kiezen. Voedingsproducten die bij dezelfde familie horen, kun je flexibel met elkaar wisselen.

  - makkelijke te volgen weekmenu's
  - verplichte jokers voor een wijntje of iets lekkers
  - geen onderscheid tussen vet of mager, vol of light, volkoren of wit
  - ingrediënten zijn makkelijk verkrijgbaar
  - recepten zijn snel en simpel te maken
  - gewoon lekker uit eten en op vakantie

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

 • De beterweter – Marc-Uwe Kling

 • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

 • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

 • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

 • Aca-believe it: Pitch Perfect 3 is in de maak!

 • 16 ultieme vrouwenfilms

 • Let’s Boost!

 • Meer zelfvertrouwen? YourConfidenceDay™ BodieBoost!

 • Pitch Perfect

Zoek in artikelen