De te kleine boekenkast van Marjolein

Als stagiaire bij Chicklit.nl heeft Marjolein al een hoop boekenkasten voorbij zien komen en besproken. Nu haar stage bijna voorbij is, vindt ze het leuk om haar eigen boekenkast eens te laten zien.  Ze vertelt over haar huidige, maar ook over haar droom-boekenkast. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Van jongs af aan
Ik ben al zolang ik me kan herinneren gek op lezen. Vroeger toen ik klein was, las mijn vader me voor het slapen gaan altijd voor. Sowieso wordt er bij mij thuis veel gelezen. Deze liefde heb ik overgenomen. Heerlijk vind ik het om na een drukke dag met een boek op de bank of in bed te kruipen en even weg te dromen. Als ik jarig ben hoeven vrienden en familie ook nooit hun hoofd te breken over wat ze me kunnen geven. Met een boek of een boekenbon maak je mij altijd heel happy

Eigenlijk heb ik niet één favoriet genre. Ik vind het lekker om afwisseling te hebben en het hangt ook erg af van hoe ik me op dat moment voel wat voor soort boek ik erbij pak; van een spannende thriller tot een inspirerende autobiografie tot een lekkere chicklit om bij weg te zwijmelen. Op dit moment lees ik bijvoorbeeld Skippy tussen de sterren van Paul Murray. Maar ik kan ook erg genieten van een thriller van Nicci French of een chicklit van Chantal van Gastel.

      

Niet kaarsrecht
Ik zou echt niet durven zeggen hoeveel boeken ik heb. Ik heb één lange, smalle boekenkast in mijn kamer staan, omdat een grotere gewoonweg niet past. De kast is zo diep, dat er makkelijk twee rijen boeken voor elkaar kunnen staan. Van die optie maak ik gretig gebruik, omdat ik eigenlijk teveel boeken heb voor deze kast.

Ik vind het niet erg als mijn boeken niet helemaal kaarsrecht naast elkaar staan. Juist wel leuk als er af en toe wat boeken bovenop liggen. Mijn boeken staan alleen gesorteerd op auteur. Ik let er eerljk gezegd ook niet heel erg op hoe ik mijn boeken in de kast neerzet. Het gaat er op dit moment vooral om dat ze er allemaal in passen!

Wishlist
Bij mij zul je geen lijstjes van de boeken die ik in mijn bezit heb vinden. In dat opzicht is mijn geheugen best wel goed, ik zou bijvoorbeeld ook nooit een boek dubbel kopen. Als ik ergens over een interessant of leuk boek lees of hoor, noteer ik het de laatste tijd wel gelijk op mijn zogenaamde wishlist. Het is namelijk altijd zo balen als je een paar dagen later niet meer op de titel van dat o zo leuke boek kunt komen! Op dit lijstje staan onder andere De vertrouwelinge van David R. Gillham - een aanrader van een vriendin - en De belevenissen van een muurbloem van Stephen Chbosky - waar ik door de recensie op Chicklit.nl erg nieuwsgierg naar ben geworden.

Dromen
Als ik op mezelf ga wonen, droom ik ervan om een hele mooie grote boekenkast te hebben. Zo eentje van robuust hout en die een hele wand beslaat. Een boekenkast waar ik al mijn boeken wél goed in kwijt kan. Maar ook dan zal ik ze niet kaarsrecht neerzetten, maar juist een beetje casual.

Digitaal lezen
Tot voor kort riep ik altijd dat ik ''nooit digitaal zou gaan lezen''. Want, een papieren boek is immers toch veel fijner! Maar nu ik een e-reader in mijn bezit heb, heb ik toch de voordelen ervan ervaren. Zo is het bijvoorbeeld dé uitkomst als je op reis gaat - of het nu een treinritje naar je werk is of een vakantie. Je kunt werkelijk álle boeken meenemen die je maar kunt bedenken en je hoeft ook niet meer te sjouwen met kilo''s boeken. Toch lees ik thuis nog altijd het liefst een fysiek, papieren boek. Want de geur en het gevoel van een echt boek, daar kan geen e-reader tegenop!   

Ben jij een echte boekenwurm en wil jij ook met jouw boekenkast op Chicklit.nl komen te staan? Geef je dan nu op! Stuur ons een korte omschrijving van jezelf en een foto van jezelf met je boekenkast naar info@chicklit.nl (o.v.v. mijn boekenkast). Vermeld in de mail ook je naam, leeftijd en telefoonnummer. De eerste 15 lezeressen worden beloond met een cadeaubon van eBook.nl  - dé eBookwinkel van Nederland. 

Deze rubriek wordt gesponsord door:

Nieuwste artikelen

  • Geweldige realistische boekentaarten

  • 12 goede lange thriller boekenseries

  • 7x "Nep relatie wordt meer" tienerfilms

  • De beste Scifi op Disney+

  • The Originals feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Young Adult top-5: september

  • 9 genieën in boeken

Zoek in artikelen