Het resultaat: week 4

Het zonnetje schijnt en de kou streelt mijn wangen. Sneeuw knispert onder mijn voeten en mijn ademhaling verspreidt wolkjes in de koude lucht. Het is prachtig buiten en ideaal weer om een rondje te gaan hardlopen - zolang je maar op de bestrooide fietspaden blijft. Ook al zeurt half Nederland over het weer: ik hou van sneeuw! Voor mij geen warme sportschool. Nee, ik pak me dik in en trotseer de kou. Heerlijk!


Afgelopen week heb ik me weer keurig netjes aan BodieBoost gehouden. Zoals ik in mijn laatste update aangaf wilde ik me deze week wat strakker aan het programma houden dan de week ervoor. De eerste helft van de week is prima verlopen en kan ik trots zijn op mezelf. Het enige minpuntje is dat we op mijn werk heel veel meetings ingepland hadden staan en om mijn aandacht er goed bij te kunnen houden heb ik twee dagen achter elkaar mijn limiet van twee cappuccino’s per dag (met één stuk) overschreden. Verder heb ik echter alles helemaal volgens plan gedaan en ben ik zelfs lekker in de kou en sneeuw gaan hardlopen. Ik voelde me goed, had gelukkig nog steeds geen terugval of snoepbui gehad en ik zat lekker in mijn vel. Totdat ik ziek werd…

Zondag zat ik helemaal in de startblokken, klaar voor mijn tweede softbal training van dit seizoen. De hele morgen had mijn telefoon *PING* gezegd en kwam de ene na de andere ziekmelding via de groeps whatsapp binnen. “Wat een kneuzenteam”, stuurde ik nog voor de grap. Totdat een half uur voor de training de glimlach spontaan van mijn gezicht verdween, werkelijk alles aan mijn lichaam pijn begon te doen en ik alleen maar als een zielig vogeltje onder een dekentje wilde liggen. Toen kwam mijn bericht: “Ja meiden, jullie gaan het niet geloven, maar ook ik moet voor vandaag afzeggen…” Wat zeggen ze ook alweer? Karma is a bitch?


De rest van de week heb ik alleen maar ziek in bed gelegen. Twee dozen tissues, twee doosjes paracetamol, een neusspray en een paar heerlijke warme baden later, kon ik het af en toe opbrengen mijn ogen te openen en op de laptop TV-series te kijken. Als mijn doel voor deze week was om heel seizoen 6 van Gossip Girl te kijken en de helft van seizoen 5 van 90210, dan kan ik jullie vertellen dat mijn doel bijna behaald is (op twee afleveringen 90210 na). Mijn doel om onder de 89 kilo te komen deze week is echter helaas net niet behaald. Maar… ik ben wel afgevallen. Mijn weegschaal gaf deze week -0,3 kg aan en dat maakt het totaal nu -2,1 kg in vier weken tijd. Helemaal niet slecht! En ook in centimeters ben ik weer wat kwijt: -1 cm van mijn buik en -1 cm van mijn borsten.

Ik ben eerlijk gezegd allang blij dat ik IETS ben afgevallen. Ondanks dat ik griep had, had ik wel gewoon trek in eten. En aangezien ik alleen maar in bed kon liggen, heb ik nou niet bepaald veel beweging gehad afgelopen week. Ik hoef jullie natuurlijk niet uit te leggen dat dit geen goede combinatie is. Maar… ik heb me qua eten wel netjes aan het programma gehouden (ik heb alleen hier en daar een tussendoortje weggelaten). Ik heb geen seconde gedacht: “ah, ik ben ziek, ik ben zielig, nu mag ik wel wat lekkers”, wat ik misschien vorig jaar wel gedaan zou hebben. Hier ben ik dus eigenlijk best een petit peutje trots op.


Doel voor volgende week:
Beter worden! Daarna zal ik weer langzaamaan mijn beweging per dag opbouwen, me goed aan het BodieBoost-programma houden en écht niet meer dan twee cappuccino’s per dag drinken. Dan moet ik volgende week mijn doel om onder de 89 te komen zeker weten halen!

Oh, het ziek zijn heeft me trouwens wel een nieuwe verslaving opgeleverd: The Carrie Diaries. Wat een heerlijke serie en wat een geweldige kleding uit de 80’s!Voorbeeld van een BodieBoost dag: Ontbijt: bruine boterham (0,5 portie koolhydraten) met appelstroop (smaakmaker), een appel (1 portie fruit) en een grote mok groene thee. Tussendoor: 1 bakje vanille vla (1 portie zuivel) en een cappuccino (0,5 portie zuivel). Lunch: 1 bruine pistolet (0,5 portie koolhydraten) met 4 plakken kipfilet (1 portie eiwit) en komkommer (1 portie groenten) en een glas water. Tussendoor: een grote mok munt thee en een appel (1 portie fruit). Avond: zalm (1 portie eiwit) met sperziebonen (1 portie groenten) en pesto (smaakmaker) in een pakje uit de oven, aardappeltjes (1 portie koolhydraten) uit de oven met rozemarijn, knoflook, olie en zeezout, een cappuccino (0,5 portie zuivel) en een glas water. Joker: een bol stroopwafelijs.

BodieBoost

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (5 stemmen)
 • Omschrijving:

  BodieBoost is hét nieuwe dieet, waarbij snoepen moet en afvallen leuk wordt! Slank en fit door het leven, dat is waar BodieBoost voor staat. Zonder veel moeite en met veel keuzevrijheid. Het is simpel en haalbaar. Het moet namelijk wel leuk blijven. En daar horen snoepen, een wijntje drinken en een patatje eten ook bij. Charlotte Willems, auteur: 'Talloze diëten; totale obsessie met mijn gewicht; woorden als calorieën, gewicht, dieet, vet en light; dat beheerste mijn leven! Nu heb ik een enorme struggle met mezelf overwonnen. De dieetoorlog is voor mij verleden tijd omdat ik een methode heb ontwikkeld die simpel en haalbaar is, en bovendien keuzevrijheid geeft.'

  De basis van BodieBoost zijn de 5 voedingsgroepen (families), waaruit je per dag 2 porties consumeert. Je krijft vaste weekmenu's bestaande uit ontbijt, lunch en tussendoortjes en je mag kiezen uit 7 recepten voor het avondeten. Na 10 weken heb je de BodieBoost-methode onder de knie en kun je je eigen dag- en weekmenu's samenstellen. Je krijgt de volledige vrijheid om de voedingsproducten voor jouw ontbijt, lunch en avondeten te kiezen. Voedingsproducten die bij dezelfde familie horen, kun je flexibel met elkaar wisselen.

  - makkelijke te volgen weekmenu's
  - verplichte jokers voor een wijntje of iets lekkers
  - geen onderscheid tussen vet of mager, vol of light, volkoren of wit
  - ingrediënten zijn makkelijk verkrijgbaar
  - recepten zijn snel en simpel te maken
  - gewoon lekker uit eten en op vakantie

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

 • De beterweter – Marc-Uwe Kling

 • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

 • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

 • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

 • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

 • Co-acteurs die elkaar haten

 • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

 • Series met de mooiste mannen

 • De 10 slechtste serie verfilmingen gebaseerd op boeken

Zoek in artikelen