De boekenkast van Vera

Vroeger was het favoriete boek van Vera De Pinguïn die niet van kou hield. Het Disney boekje werd zó vaak voorgelezen, dat haar ouders er een trauma aan over hebben gehouden. Het woord pinguïn wordt niet meer genoemd zonder Pablo. Gelukkig voor hen hoeft ze nu niet meer te worden voorgelezen. Benieuwd naar wat zij zelf leest? Lees dan snel verder...


Van boekenhater naar boekenlover
Vroeger had ik een hekel aan lezen. Het ging te traag en ik was er niet goed in. Op de basisschool werd ik hiermee geconfronteerd toen mijn leesvaardigheid werd getest. Ik zat altijd in het groepje met het laagste AVI-niveau. Hierdoor vond ik lezen niet leuk, al helemaal niet als het een dik boek was. Het maakte niets uit waar het over het ging, een dik boek betekende lang en veel lezen en daar had ik absoluut geen zin in.

Pas aan het einde van de basisschool vond ik lezen leuk worden. Ik was groot fan van de Hoe overleef ik-serie van Francine Oomen. Ook heb ik elk mogelijk boek van Carry Slee gelezen. Een ander boek dat ik mij nog heel goed herinner is Blauwe plekken van Anke de Vries. Mijn allereerste boekpresentatie op de middelbare school ging hierover. Blauwe plekken heeft echt een indruk op mij achter gelaten!

Boekenseries
In mijn kast is de hele bovenste plank gewijd aan boekenseries. The Hunger Games, Harry Potter en The Twilight Saga. Zodra er een tweede deel van een boek uitkwam, wilde ik die ook meteen lezen. Een andere serie die ik in mijn jonge tienerjaren heb gelezen was de Tesoro trilogie van José Antonio Hennekam. Deze is niet heel bekend, maar de boeken zijn wel zodanig leuk dat ze me bijgebleven zijn. Verder staan in mijn kast een hoop verschillende boeken. Van fictie tot non fictie. Van Chicklit tot literatuur. Er zit niet echt een ordening in, behalve dat boeken van dezelfde schrijver altijd bij elkaar staan. Ik ben wel zo neurotisch ingesteld dat alles netjes naast elkaar moet staan en precies moet passen op de plank. Zodra er ruimte over is, moet dat opgevuld worden met een ander boek - anders staat het gewoon niet mooi.

50 books challenge
Dit jaar heb ik mezelf uitgedaagd tot de 50 books challenge, waarbij ik in 2013 minimaal 50 boeken wil lezen. Ik heb een hoop boeken in mijn kast staan die ik nog niet heb gelezen, dit jaar wil deze allemaal gelezen hebben. Waaronder Paper Towns  van John Green. Nadat ik het boek Een weeffout in onze sterren van John Green had gelezen was ik verkocht en besloot ik de rest van zijn boeken ook te lezen.


Verlanglijstje
Boeken die ik nog graag aan mijn kast zou willen toevoegen zijn Inwijding en Opstand van Veronica Roth. Ook lijkt de Uglies trilogie van Scott Westerfeld mij erg leuk. Ik heb veel goede dingen gehoord over deze boeken, dus lijken ze mij zeker het lezen waard.

E-reader
Ik ben (nog) niet in het bezit van een e-reader. De beleving dat een papieren boek met zich mee brengt, vind ik zo veel beter dan een digitaal boek. Aan de andere kant is het wel heel handig. Ik hou erg veel van reizen en om elke keer een volle tas met boeken mee te slepen is ook niet ideaal. Hopelijk blijft het papieren boek wel bestaan. Het zou zonde zijn als we nergens meer een goed gevulde boekenkast zouden zien.

Ben jij een echte boekenwurm en wil jij ook met jouw boekenkast op Chicklit.nl komen te staan? Geef je dan nu op! Stuur ons een korte omschrijving van jezelf en een foto van jou met je boekenkast naar info@chicklit.nl (o.v.v. mijn boekenkast). Vermeld in de mail ook je naam, leeftijd en telefoonnummer. De eerste 15 lezeressen worden beloond met een cadeaubon van eBook.nl  - dé eBookwinkel van Nederland. 

Nieuwste artikelen

  • Chicklit.nl young adult boek van het jaar 2021: dit is de top 3

  • Recensie: The Princess Switch 3: Romancing the Star

  • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2021: dit is de top 3

  • Schreeuw om middernacht - Benjamin Read en Laura Trinder

  • Ontluiken - Nora Roberts

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

  • De top 10 beste boekverfilmingen

  • 30 cadeaus voor Harry Potter fans

Zoek in artikelen