Het resultaat: week 5

De heerlijke geur van erwtensoep en knisperende houtvuurtjes komt je tegemoet. Evenals het geschreeuw van een heleboel enthousiaste en hyperactieve kinderen, het geraas van wilde achtbanen en het deuntje van het Carnaval Festival - die een week later nog steeds in je hoofd zit. Maar… dat hoort er allemaal bij: De Winterefteling. Elk jaar kijk ik er met smart naar uit en gelukkig was ik dit jaar nét op tijd weer beter!


Mijn vijfde week ging ik ziek in, niet zo’n beste start. Vrijdag voelde ik me eindelijk goed genoeg om even uit bed te komen. De dagen ervoor heb ik alleen maar op bed gelegen en heb ik dus helemaal geen beweging gehad (de wandelingen naar de WC buiten beschouwing gelaten). Dit in combinatie met een weekend waarin ik de BodieBoost-grenzen hier en daar ietwat overschreden heb, heeft er dan ook toe geleid dat ik deze week helemaal niets ben afgevallen, ik ben gelijk gebleven (ook in centimeters). Balen, maar ik ben in ieder geval niet aangekomen en dat is het belangrijkste! Volgende week gaan we er weer volop tegenaan!

Zaterdag voelde ik me gelukkig goed genoeg om naar de Winterefteling te gaan - we hadden namelijk al kaartjes gekocht en zouden met een hele groep gaan. Bepakt met paracetamol, neusspray en zakdoekjes vertrokken we richting Kaatsheuvel. En… het is heel de dag goed gegaan (ik heb de Python maar wel een keertje overgeslagen) - maar dat kan ook komen omdat mijn tenen en vingers aan het einde van de dag zó bevroren waren dat die al mijn aandacht opeisten.
Ik had me voorgenomen om me - ondanks dat we een dagje uit waren, wat ik ‘vroeger’ als excuus gebruikt zou hebben om allemaal lekkere dingen te nemen - goed aan BodieBoost te houden. We hadden daarom zelf belegde broodjes meegenomen (lees: dat is iets wat Melissa normaal nóóit doet!), water en wat gezonde snacks zoals een banaan en worteltjes. Ik had voor deze dag eigenlijk een joker ingepland - heel de week verlangde ik al naar een warme chocomel met slagroom - maar toen ik een aantal avonden ervoor ineens onwijs trek kreeg in chocola, heb ik deze gedachte maar vaarwel gezwaaid. En ik kan trots zijn, want ik heb ook écht geen chocomel genomen in de Efteling. Wel heb ik een klein bakje erwtensoep op, wat eigenlijk niet meer in mijn planning van die dag paste.
’s Avonds hebben we bij Mc Donald’s gegeten en ook dit wilde ik BodieBoost proof doen: een medium menu met een hamburger naar keuze en een side salad in plaats van patat - het broodje van de hamburger is tenslotte ook al een portie koolhydraten - maar de patat riep me gewoon... Toen ik ook nog een paar slokken van manlief ’s aardbeienmilkshake op had, baalde ik best wel een beetje. Foei!


Zondag kon ik ein-de-lijk weer softballen en dat heb ik geweten. Niets rustig bijkomen, nee, gelijk flink aan de bak! Na afloop had ik wel een heerlijk voldaan gevoel. De hele week had ik me al zitten verheugen op een croissantje en na deze intensieve softbal training mocht ik die van mezelf - lekker met aardbeienjam, mjam! Volgens BodieBoost mag je dit gewoon als portie koolhydraten rekenen, alleen had ik voor de training ook al een cracker met kalkoensalami gegeten. En diezelfde avond heb ik bij mijn schoonouders mijn all time favourite gerecht gegeten: spinazietaart! Alleen zitten er aardappels in deze taart én er zit bladerdeeg omheen, wat betekende dat ik mijn twee porties koolhydraten van die dag ruimschoots overschreden heb. En ook mijn zuivel, want er zat veel kaas door de taart en ik had ook al een bakje kwark en twee cappuccino’s op die dag. Maarja, dat kan een keertje gebeuren…

Om de twee niet-zulke-goede-BodieBoost-dagen van het weekend goed te maken, heb ik me de laatste twee dagen van de week heel strak aan het programma gehouden. Dat ik deze week niets ben afgevallen, vond ik jammer maar wel begrijpelijk. Aan de andere kant: ik heb het BodieBoost-programma overschreden, maar wel met ‘gezonde’ dingen. Ook heb ik alles heel bewust en met mate gedaan en heb ik me zeker niet volgepropt met ongezonde dingen. Dat is ook iets om trots op te zijn!

Doel voor volgende week:
Komende week gaan we met een stel vrienden een weekendje snowboarden in Winterberg, Duitsland. Ik heb allemaal BodieBoost proof dingen aan de boodschappenlijst toegevoegd en zal ook hier zeker niet alle remmen los gooien. Daarnaast heb ik dit weekend met snowboarden natuurlijk ook meer beweging dan anders. Het wordt een uitdaging, maar ik ga hem aan: ik wil volgende week alsnog onder de 89 kilo uitkomen. Let the challenge begin!
Voorbeeld van een BodieBoost dag: Ontbijt: magere kwark (1 portie zuivel) met een appel (1 portie fruit) en honing (smaakmaker) en een grote mok groene thee. Tussendoor: een cappuccino (0,5 portie zuivel). Lunch: 3 waldkorn crackers (1 portie koolhydraten) met 2 kleine plakjes grillworst en 1 plak kalkoensalami (1 portie eiwit) en een grote mok groene thee. Tussendoor: een cappuccino (0,5 portie zuivel) en een banaan (1 portie fruit). Avond: macaroni (1 portie koolhydraten) met macaronigroenten (1 portie groenten), een bouillonblokje, tomatensaus, hamblokjes (1 portie eiwit), een handje geraspte kaas (0,5 portie zuivel) en een flesje water. Tussendoor: een grote mok groene thee. Joker: 4 stukjes chocola.

Nieuwste artikelen

  • Film & Serie top 6: maart 2024

  • The Finish Line - Kate Stewart

  • Fictie top 6: maart 2024

  • Young adult top 6: maart 2024

  • Tunnel van botten - V.E. Schwab

Gerelateerde artikelen

  • Top 10 films over eten

  • Let’s Boost!

  • Meer zelfvertrouwen? YourConfidenceDay™ BodieBoost!

  • Gezond lunchen met Leontien van Moorsel

  • BodieBoost

Zoek in artikelen