De veranderlijke boekenkast van Jenny

Jenny Veerman (33) was als kind al een leesfanaat. Inmiddels heeft ze haar collectie uitgebreid naar honderden boeken.  Ze zorgt ervoor dat de boeken in haar kast niet stil staan. Benieuwd naar de boeken die haar inspireren? Lees dan snel verder.

Als kind was ik al een leesfanaat, ik kon dan ook al erg jong goed lezen. Ik weet nog dat ik op een gegeven moment geïrriteerd in de bibliotheek stond, omdat ik zo’n beetje de hele kinder-sectie al gelezen had!


Mijn boeken staan nooit stil 
Mijn collectie bestaat nu uit honderden boeken. Niet alleen in de kasten in de woonkamer, maar ook in de boekenkast op zolder. Eigenlijk vind ik het zonde dat ze daar stilstaan! Het is dan ook een soort doorlopende toestand: er komen veel en vaak boeken bij, maar ik geef er ook veel weg. Aan vriendinnen of aan goede doelen, zoals de lokale boekenmarkt van Amnesty International. En soms verkoop ik weleens wat via Marktplaats.

Ik lees nooit boeken twee keer. Blijkbaar heb ik een aardig goed geheugen, want ik weet dan gelijk het hele verhaal weer. Ik kijk ook nooit films of series twee keer. Dus dan kan ik ze maar beter weggeven of verkopen.

Alles staat door elkaar in mijn boekenkast. Een systeem zou in mijn geval ook niet handig zijn, omdat de inhoud van de kasten steeds blijft veranderen. Er staan ook nog boeken tussen van mijn man, die meer houdt van thrillers en fantasy-boeken, dus het is echt een mengelmoes!

Boekenwurm
Er staan nu elf boeken in mijn kast die ik nog moet lezen, maar dat gaat sneller dan je denkt. Op een vrije dag kan ik echt uren achter elkaar lezen. Over een maand ben ik jarig en dan wordt de voorraad weer aangevuld. Ik ben een echte boekenwurm! Op vakantie lees ik zelfs nog meer dan normaal, dan heb ik er ook meer tijd voor. Het is natuurlijk ook wel een fijne bezigheid, zo op het strand of aan het zwembad, op een ligbed in het zonnetje…

Favoriete boeken
Het liefst lees ik Chicklit. Mijn voorkeur gaat uit naar verhalen in de tegenwoordige tijd, boeken die zich in het verre verleden afspelen of in een fantasiewereld liggen me iets minder. Ook lees ik soms biografieën en columnbundels. Verder staan er nog wat boeken in de kast die zich niet zo makkelijk in een hokje laten plaatsen, zoals Life’s too f*cking short en een boek met de volstrekt heldere titel: Moeilijke mensen.

Een van mijn recente ontdekkingen is Sylvia Witteman. Ik vind haar echt hilarisch! De boekjes van Youp van ’t Hek zijn ook vaste prik. Verder natuurlijk Lindsey Kelk, Astrid Harrewijn, Gillian King, Rachel Gibson, Marian Keyes, Sophie Kinsella en Chantal van Gastel. Ik ben vaste klant bij de boekhandel!

De boeken van Lindsey Kelk en Het staat op mijn lijstje van Jill Smolinski vond ik erg inspirerend. Door deze boeken heb ik zelf ook een soort wensenlijstje gemaakt. Vooral het boek van Lindsey Kelk over New York gaf mij het gevoel onmiddellijk in het vliegtuig te willen stappen.

Slechtste aankoop
Mijn allerslechtste aankoop ooit was Droomzomers van Youp van ’t Hek en het nieuwste boek van Bastiaan Ragas, Papa is heel even aan de telefoon, vond ik ook erg tegenvallen! Dat is de consequentie: als je veel leest zitten er af en toe minder geslaagde exemplaren tussen.

E-reader
Voor het lezen van boeken gebruik ik geen e-reader. Ik ben wel in het bezit van een iPad, maar die gebruik ik niet om te lezen. Het punt is namelijk dat ik een enorme kluns ben. Als ik op vakantie met een e-reader zou gaan lezen, zou het ding vijf keer per dag in het zwembad liggen en nog eens vijf keer per dag in gras, zand of op tegels. Geen goed plan dus! Ik hoop dat het papieren boek wel zal blijven bestaan. Er zijn toch nog wel veel mensen die van de geur en feeling van een vers nieuw boek houden. Ik ben zeker een van die mensen!

Ben jij een echte boekenwurm en wil jij ook met jouw boekenkast op Chicklit.nl komen te staan? Geef je dan nu op! Stuur ons een korte omschrijving van jezelf en een foto van jezelf met je boekenkast naar info@chicklit.nl (o.v.v. mijn boekenkast). Vermeld in de mail ook je naam, leeftijd en telefoonnummer.

Nieuwste artikelen

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Als ik je weer zie

  • Mijn grote flapjesboek van alle dieren - Carrie Love

  • Argylle - Elly Conway

  • Weekend weg wandelgids - Claudia Straatmans

  • De thuishaven aan de Westerschelde - Marja Visscher

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Winnen: Moederdag boekenpakket

  • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

Zoek in artikelen