De op kleur gesorteerde boekenkast van Lieneke

Lieneke Ponstein (29) kwam dankzij de Fancy en de Hitkrant in aanraking met het chicklit-genre. Sindsdien is ze er niet meer van weg te slaan. Haar op kleur gesorteerde boekenkast staat vol met chicklits, romans en kinderboeken. Benieuwd naar haar favoriete schrijfsters? Lees dan snel verder.
 
Als puber moest ik verplicht boeken lezen op school en dat vond ik helemaal niet erg. Heerlijke ontspanning, vooral in tijden van examens. Ik las toen ook tijdschriften zoals de Fancy en Hitkrant, daar stonden destijds allerlei leuke boekentips in. Op die manier kwam ik in aanraking met de Shopaholic-reeks van Sophie Kinsella. Die ben ik gaan lezen en sindsdien ben ik dol op de zogenoemde chicklits. Hilarische verhalen over moderne, hippe vrouwen die van alles beleven, tijdens winkelen, op hun werk en vooral in de liefde. Heerlijk! 
 

 
Op kleur gesorteerd
Speciaal voor dit artikel ben ik even gaan tellen en werd ik verrast door het grote aantal boeken dat ik in mijn bezit heb. Mijn collectie bestaat momenteel uit ongeveer 470 boeken. De helft van deze boeken heb ik nog niet gelezen. Ik lees met vlagen. Soms heb ik een periode waarin ik elke dag, elke vrije minuut lees, maar ook periodes waarin ik te druk ben of de rust niet kan vinden om te lezen. De boeken staan gesorteerd op kleur, dat vond ik er wel leuk uitzien in de kast. Verder staan alle kook- en kinderboeken bij elkaar. Bij sommige kinderboeken staat ook een knuffeltje of DVD. Die bewaar ik dan ook, omdat ik dat leuk vind om te hebben en te gebruiken als ik een boek voorlees. Ik houd ervan om een boek te lezen, maar er zijn ook momenten dat ik liever een tijdschrift pak.

Verlanglijstje op telefoon 
Lijstjes van de boeken in mijn kast heb ik niet. Ik zou het handig vinden, maar weet nog niet hoe ik dat dan precies ga aanpakken. Het is me namelijk al meerdere keren overkomen dat ik heel enthousiast een boek koop en bij thuiskomst zie dat ik het boek al had! Wel houd ik een verlanglijstje bij op mijn telefoon. Daar sla ik alle titels op, die ik nog graag zou willen hebben.
 
 

Chicklits en kinderboeken
Het liefst lees ik chicklits en romans. Wanneer Sophie Kinsella, Cathy Kelly of Chantal van Gastel een nieuw boek uitbrengt ben ik de eerste in de rij bij de boekhandel. Ik heb al hun boeken tot nu toe! Ook ben ik fan uitgeverij The House of Books. Als ik een boek van die uitgeverij zie, weet ik eigenlijk al dat ik dat boek wil hebben en dat het wel goed móét zijn. Daarnaast ben ik dol op dieetboeken, bijvoorbeeld van Sonja Bakker of andere boeken over voeding en een gezonde levensstijl. Voor mijn werk als peuterjuf verzamel ik graag leuke kinderboeken.
 
Aankopen
Geen boekhandel gaat aan mij voorbij, zonder dat ik er eerst even rondsnuffel. Vaak kom ik er dan ook uit met een of meerdere boeken. Mijn slechtste aankoop ooit was een boek dat mij heel spannend leek, maar waar ik totaal niet doorheen ben gekomen. Nu koop ik mijn boeken een stuk bewuster en spanning is niet meer mijn lievelingsgenre op het moment.
 
Tastbare boeken
Ik heb geen e-reader. Tastbare boeken vind ik juist zo leuk en ik ben dol op mijn volle boekenkast. De verschillende, kleurrijke covers en de simpele handeling van het omslaan van een pagina zou ik niet kunnen missen. Ik gebruik ook altijd een boekenlegger en vouw nooit een ezelsoor! Een e-reader is misschien wel praktisch voor op vakantie en tijdens het reizen, maar ik sjouw liever een koffer of tas met boeken mee, dan dat ik een e-reader meeneem. Het zal een grote teleurstelling zijn als het papierenboek verdwijnt. Ik vind het heerlijk om rond te dwalen in boekwinkels. 

Ben jij een echte boekenwurm en wil jij ook met jouw boekenkast op Chicklit.nl komen te staan? Geef je dan nu op! Stuur ons een korte omschrijving van jezelf en een foto van jezelf met je boekenkast naar info@chicklit.nl (o.v.v. mijn boekenkast). Vermeld in de mail ook je naam, leeftijd en telefoonnummer.

Nieuwste artikelen

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

  • Campinggasten – Liz Ouwens

  • Escape from a game 1: Het geheim van spookeiland - Dustin Brady

  • Liefde in het spel - Elena Armas

  • Voor altijd regen - Meke Levenga

Gerelateerde artikelen

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

  • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

  • 12 x romantische boeken

  • 10 jaar Chicklit.nl: dat is FEEST!

Zoek in artikelen