Achter de schermen: februari

Werken op de redactie van Chicklit.nl is leuk. Heel leuk. Maar wat doen we nu allemaal precies? Naast het lezen van boeken, het schrijven van recensies, het up-to-date houden van de website en auteurs aan de tand voelen zijn we ook regelmatig te vinden bij events als boeklanceringen en persvoorstellingen van de nieuwste films. En soms pikken we ook een première mee. Genoeg leuks dus! Vandaar dat we het tijd vonden om een tipje van de sluier op te lichten en jullie mee te laten genieten achter de schermen van Chicklit.nl. Enjoy!

Vorige maand werd het boek Glazuur tot Chicklit.nl Boek van het Jaar 2012 gekroond. Om de auteur Lisette Jonkman te feliciteren hebben we een heuse Glazuur-taart voor haar laten maken, met écht glazuur en de cover van het boek. Wij denken dat ze er wel blij mee was. Jullie?  


Ook deze maand mocht Chicklit.nl weer als een van de eerste van de nieuwste bioscoopfilms genieten, tijdens de verschillende persvoorstellingen. De recensies van bovenstaande films verschijnen binnenkort op de site.
 
Op 14 februari was het weer tijd voor de meest romantische dag van het jaar: Valentijnsdag. Onze Valentijn kon dankzij alle lieve kaartjes die we hebben ontvangen dit jaar niet meer stuk!


Chicklit.nl stond deze maand zowel in het magazine Girlz als in de nieuwsbrief van CosmoGIRL! Nice!

Op zaterdag 16 februari vond de prijsuitreiking van de Chicklit-schrijfwedstrijd (waarbij Chicklit.nl deel uitmaakte van de jury) plaats tijdens het WOMEN Inc. Festival in Amsterdam RAI. De grote winnares was Eline Stiekema met haar manuscript Dubbelspel. Over ongeveer een jaar zal haar boek in de winkels liggen.

Vorige maand was stagiaire Marjolein voor het laatst en dat vroeg natuurlijk om een officieel afscheids-/bedanketentje. Onder het genot van overheerlijke sushi werd niet alleen Marjolein bedolven onder de cadeaus, maar had ze ook hele leuke cadeaus voor ons meegebracht. Super lief! Gelukkig hoeven we niet helemaal afscheid van Marjolein te nemen, want ook haar afstudeerscriptie schrijft ze over Chicklit.nl.


We nemen deze maand niet alleen afscheid van iemand, maar we verwelkomen ook een nieuw persoon. Liza komt ons team van recensenten versterken én trakteert ons daarnaast maandelijks op een column over haar zoektocht naar haar droombaan. Welkom Liza!

 
Ook zijn er weer wat auteurs aan de tand gevoeld deze maand. Stagiaire Vera interviewde Joss Stirling, auteur van de Soulmates-serie, en Lisette Jonkman, de Boek van het Jaar 2012-winnares.


Afgelopen maand zijn we een hele speciale actie gestart op Chicklit.nl. In de aanloop naar de verschijning van het nieuwe boek van Gillian King, 60 Dagen, geven we 60 dagen lang elke dag een boek weg. Iedere dag moet er een andere opdracht vervuld worden om kans te maken op het boek. Een van de dagen moest men een foto insturen van het getal 60. Wij gaven vast een voorzet.


Tot slot waren ein-de-lijk de o zo gewilde Rotterdam-mokken beschikbaar bij Starbucks Rotterdam. We hebben er meteen lekkere theetjes uitgedronken op de redactie. Zou Jacky soms blij zijn?

 
Benieuwd naar wat maart voor ons in petto heeft? Stay tuned!

Nieuwste artikelen

  • Het smalle pad van verlangen - Patrick Rothfuss

  • De prinses - Wendy Holden

  • De vrouwen van het wijndomein - Linda Winterberg

  • Liefs van mij – Jessica Saunders

  • Tijden van amandelbloesem – Carmen Bellmonte

Gerelateerde artikelen

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • 15 on screen koppels die elkaar haten in het echte leven

  • Gezocht: recensenten

  • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

Zoek in artikelen