Lente-proof in 5 stappen

Het geluid van fluitende vogeltjes, een heldere blauwe lucht en zonnestralen die je gezicht verwarmen zodra je naar buiten stapt. Het is een feit: het voorjaar staat weer voor de deur! Wij hebben een voorjaars to-do list voor je opgesteld, zodat jij er de rest van het jaar fris en fruitig tegenaan kan.

Bron: Shutterstock
 
1. We beginnen met een grote opruimbeurt. Pak een grote vuilniszak en gooi daar alle troep en frutsels in die je hebt bewaard omdat je ze misschien óóit nog een keer zou gaan gebruiken. Niet dus. Hetzelfde geldt voor alle kleding die je nooit meer draagt en die lievelingsschoenen waarvan de zool er bijna vanaf hangt. Weg ermee! 
 
2. Wanneer alle zooi het huis uit is, gaan we over op de grote schoonmaak. Zet je favoriete nummer op en maak van deze schoonmaakbeurt een intensieve work-out (zo sla je twee vliegen in één klap). Stof alles goed af - ook die hoge kast waar je toch niets bovenop ziet liggen - stofzuig alle hoeken en gaten, dweil de vloer en lap de ramen. Ben je helemaal klaar? Koop dan een mooie bos bloemen voor de finishing touch.
 
Bron: Shutterstock
 
3. Ziet alles er in huis spik en span uit? Dan gaan we nu over op de tuin/het balkon. Steek die groene handen uit de mouwen: trek het opkomende oerwoud tussen de tegels vandaan, tover die oude plantenpotten tevoorschijn en fleur de boel op met frisse nieuwe plantjes, potjes en kussentjes. Als we het komende half jaar (met goed geluk) lekker in de tuin of op het balkon kunnen zitten, mag deze er ook wel netjes uit zien.
 
4. Nu huis en tuin voorjaar-proof zijn, ben jij zelf aan de beurt. Gezien je halve kledingcollectie zojuist in de grote zwart kliko voor de deur is belandt, is het tijd voor een flinke shopsessie. Alle voorjaarscollecties hangen al op je te wachten in de winkel. De fashion guru’s van het wereld wijde web hebben mij ingefluisterd dat pastel kleuren, bloemenprints en kant, dé trends zijn van dit voorjaar. Geen zin om de stad in te duiken? Dan kun je ook altijd nog online shoppen. Snuffel voor leuke webshops eens rond in onze rubriek Trendy Shopz.
 
Bron: Shutterstock

5. Nu al het zware werk erop zit, is het tijd voor ontspanning. Trek die verstofte Ikea-tuinstoel de schuur uit, zet je (nieuw gemaakte) voorjaars playlist vol vrolijke zomerse deuntjes aan en plof neer in het heerlijke lente zonnetje. Schuif die nieuwe hippe zonnebril op je neus en geniet van de aller nieuwste chicklits. Kijk voor de leukste boeken in onze bibliotheek, de verwachte boeken-pagina of bekijk de chicklit top-5 van maart. Zo kom jij het voorjaar wel door!

Heb jij al een voorjaarsschoonmaak op de planning staan? Of ben je al begonnen?

 

Nieuwste artikelen

  • Deze titels verdwijnen binnenkort van Netflix

  • Young adult top 6: december 2021

  • Snelle Sam: De klapper - Olav Mol

  • Lekker gelukkig - Carolina van Dorenmalen

  • Zwarte zwaan - Gideon Samson

Gerelateerde artikelen

  • Mooie boekenquotes

  • Shoptip: 10x relaxstoelen voor buiten

  • Shoptip: 10x coole e-reader covers

  • 10 dingen die iedere boekenwurm herkent

  • Shoptip: 10x party proof jurken

Zoek in artikelen